Hyosung, Honda, Yamaha? - Pierwsze moto
• Strona 1 z 1
Hyosung, Honda, Yamaha? - Pierwsze moto
80km/h w skuterze mi zupełnie nie wystarcza i chcę wsiąść na coś większego ale nie umiem się zdecydować jako nowicjusz w dziedzinie motocykli.
Czytam forum i widziałem kilka podobnych tematów, więc.
Interesuje mnie 4-suw używany do 4-5k zł. (4k nie rejestrowany).
Mówicie, że cbr 125 to rower jednak mój kolega ma taką z grubszym kołem i większym tłumikiem i świetnie to wygląda. Jednak ciężko mi będzie znaleźć podobny model.
Hyosungi. http://allegro.pl/listing/search.php?from_form=1&sg=0&string=hyosung+gt&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&price_from=2000&price_to=5000&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7 (otwórz link) - tutaj kilka modeli na allegro.
Podobno mają gorsze osiągi od cbr (120km/h max?) przez większą wagę i grubsze koło, ale poważniej wyglądają.
I Yamahy tdr,tzr.. O tym nic totalnie nie wiem.
Co mi poradzicie? Hyosungi bardzo mi się spodobały i nie jeździłbym tym samym co kolega , ale jakieś dziwne ceny na allegro mają od 2.5 do 4k wszystkie niby w stanie dobrym.
Czytam forum i widziałem kilka podobnych tematów, więc.
Interesuje mnie 4-suw używany do 4-5k zł. (4k nie rejestrowany).
Mówicie, że cbr 125 to rower jednak mój kolega ma taką z grubszym kołem i większym tłumikiem i świetnie to wygląda. Jednak ciężko mi będzie znaleźć podobny model.
Hyosungi. http://allegro.pl/listing/search.php?from_form=1&sg=0&string=hyosung+gt&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&price_from=2000&price_to=5000&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7 (otwórz link) - tutaj kilka modeli na allegro.
Podobno mają gorsze osiągi od cbr (120km/h max?) przez większą wagę i grubsze koło, ale poważniej wyglądają.
I Yamahy tdr,tzr.. O tym nic totalnie nie wiem.
Co mi poradzicie? Hyosungi bardzo mi się spodobały i nie jeździłbym tym samym co kolega , ale jakieś dziwne ceny na allegro mają od 2.5 do 4k wszystkie niby w stanie dobrym.
-
dveagle - Świeżak
Malo jest na alledrogo tych hujosungów.
Cbrka tez jedzie 120.
Yamaha Tdr, tzr to 2t.
Wiekszy wydech i szersza opona to troche agro tuning (tak ludzie gadaja).
Wez cbr. jest sprawdzona. no i honda.
czesci duzo na allegro, nie ma problemu z kupnem/sprzedaża.
Cbrka tez jedzie 120.
Yamaha Tdr, tzr to 2t.
Wiekszy wydech i szersza opona to troche agro tuning (tak ludzie gadaja).
Wez cbr. jest sprawdzona. no i honda.
czesci duzo na allegro, nie ma problemu z kupnem/sprzedaża.
Fighting solves everything.
-
Piechot - Świeżak
Nie było mowy o pojemności, więc proponuję GS 500. Za 5k znajdzie się już takowego jeżdżącego i w miarę dobrym stanie. 170 km/h prędkości max powinno starczyć.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
jesli pojemnosc 125 i 4-suw to zdecydowanie cbr-ka. jest jeszcze yamaha yzf-r125 ale tu musialbys wylozyc wieksza kwote.
Yamaha TDR125 --> Suzuki GS500F --> Suzuki SV650S
- holender1912
- Świeżak
Tak, sory pomyliły mi się nazwy modeli tej yamahy.
No c-bool nie było mowy ale już jest powinieneś się domyślić .. Kupiłbym coś o większej pojemności ale kolega jeździł jakąś 600-tką i go kablowali podobno i się przesiadł na 125 teraz (w moim wieku jest).
AgroTuning? Niby tak ale w takiej motorynce to nic złego chyba, i tak ta opona szalenie gruba nie będzie w tej cbrce 125.
PS: Co o tym powiecie:
http://allegro.pl/item1032785668_honda_ ... warto.html
Na moje oko warto ale mogłem czegoś nie zauważyć. Tylko mało możliwe że ten rocznik za taką kwote i coś mi lampy nie pasują kolega ma z 2006 chyba i już te nowe ma.
No c-bool nie było mowy ale już jest powinieneś się domyślić .. Kupiłbym coś o większej pojemności ale kolega jeździł jakąś 600-tką i go kablowali podobno i się przesiadł na 125 teraz (w moim wieku jest).
AgroTuning? Niby tak ale w takiej motorynce to nic złego chyba, i tak ta opona szalenie gruba nie będzie w tej cbrce 125.
PS: Co o tym powiecie:
http://allegro.pl/item1032785668_honda_ ... warto.html
Na moje oko warto ale mogłem czegoś nie zauważyć. Tylko mało możliwe że ten rocznik za taką kwote i coś mi lampy nie pasują kolega ma z 2006 chyba i już te nowe ma.
-
dveagle - Świeżak
jak zakładasz grubego lacia z tyłu to siada geometria motocykla i się gorzej prowadzi. Nie mówiąc o większych oporach toczenia, a przy tym gorszych osiągach, a to w tak małej pojemności jest bardzo odczuwalne.
Ja tam bym wolał jeździć rowerem, ale za to jeździć, a nie lansować się oponą z tyłu.
Ja tam bym wolał jeździć rowerem, ale za to jeździć, a nie lansować się oponą z tyłu.
- slusar_o2
- Świeżak
Slusar ale on w tej cbrce 125 nie ma zamontowanej opony od 600-sety jakiejÅ› tylko troche grubszÄ… od oryginalnej.. A w hyosungach taka fabrycznie jest.
http://allegro.pl/item1031270895_hyosun ... 2004r.html
Co powiecie o tym przypadku ?
http://allegro.pl/item1031270895_hyosun ... 2004r.html
Co powiecie o tym przypadku ?
-
dveagle - Świeżak
Może wypowiem się na temat Hyosów.
Hyosung (tzw. Hujosung), made in Korea, silnik V'ka (nieudawana, tylko prawdziwa). Wygląd poważniejszego motocykla, osiągi CBR czy zablokowany, czy odblokowany. Mimo kapcia 150 z tyłu przyspieszenie ma godne (niemalże identyczne jak w CBR). Sa dwie wersje, GT (naked) i GT R (obudowany). Silnik równie żywotny jak w innych 4T. Bardzo ładny basowy dźwięk.
Jak w każdym motocyklu jest zawsze ale... W Polsce marka Hyosung jest bardzo słabo znana wiec i motocykli jak i części jest mało. Ceny Hyosow nie są powalające (3,5 - 5k)
I to chyba tyle.
Hyosung (tzw. Hujosung), made in Korea, silnik V'ka (nieudawana, tylko prawdziwa). Wygląd poważniejszego motocykla, osiągi CBR czy zablokowany, czy odblokowany. Mimo kapcia 150 z tyłu przyspieszenie ma godne (niemalże identyczne jak w CBR). Sa dwie wersje, GT (naked) i GT R (obudowany). Silnik równie żywotny jak w innych 4T. Bardzo ładny basowy dźwięk.
Jak w każdym motocyklu jest zawsze ale... W Polsce marka Hyosung jest bardzo słabo znana wiec i motocykli jak i części jest mało. Ceny Hyosow nie są powalające (3,5 - 5k)
I to chyba tyle.
-
Arturo925 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość