przekladanie silnika z hondy dio to chinczyka (porady)
• Strona 1 z 1
przekladanie silnika z hondy dio to chinczyka (porady)
Wiec tak kupiłem Honde Dio ponieważ była tania i silnik dobry wiec postanowiłem przełożyć silnik do mojego chinola bo ma papiery i jest większy. I moje pytanie bo w tej hondzie jest pompka paliwa bo bak jest tam gdzie się nogi trzyma a w tym chinolu na gorze wiec nie będzie trzeba dawać tej pompki do tego chinola. a jeszcze jedno ten silnik co przekładam to 2t a w chinolu był 4t.
- Slomyr
- Świeżak
-
eloelolol123 - Świeżak
no niby tak... ale wiesz chinczyk to jednak chinczyk ;p
Derbi Senda SM | http://www.youtube.com/watch?v=4H0w5DHh0w8
-
zarkanis96 - Świeżak
No wiem ale ja jedzilem nim 2 lata i bez problemow dopuki nie zaczelo cieknac z pod cylindra i talerz tam gdzie pasek jest kolo sprzegla nie jest na samej gorze tylko w polowie.Wiec poco mam kupowac zas jak kupilem za pare groszy silnik i mam 5 razy lepszy.
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci
- Slomyr
- Świeżak
A ten silnik idealnie pasuje do ramy? Jezeli nie(tzn. konieczna jest modyfikacja ramy itp.) to ja sam nie wkladalbym tego silnika,lepiej polecic to sprawe do dobrego mechanika.
-
eloelolol123 - Świeżak
JUz wstawilem tam silnik tylko teraz musze mu inny kranik dac gdzis wsadzic pojemnik na olej i podloczyc swiatla i migacze bo spinki sa inne.
Sprzedam skutera Soprano z silnikiem hondy dio wiecej info prosze o wyslanie wiadomosci
- Slomyr
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości