Jeden cylinder nie palii w Suzuki GS 500
• Strona 1 z 1
Jeden cylinder nie palii w Suzuki GS 500
Witam
Mam Suzuki GS 500, i mam problem bo jeden garnek normalnie pali a na drugim nie ma iskry, cewka to, to nie jest bo sprawdzałem, Co to moze jeszcze być, co moge sprawdzić ?? Jak to naprawić ?? Moze ma któś schemat układu elektrycznego (zapłon) do GSa ??
Mam Suzuki GS 500, i mam problem bo jeden garnek normalnie pali a na drugim nie ma iskry, cewka to, to nie jest bo sprawdzałem, Co to moze jeszcze być, co moge sprawdzić ?? Jak to naprawić ?? Moze ma któś schemat układu elektrycznego (zapłon) do GSa ??
- kewin33
- Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Iskre masz po wykręceniu świecy ?
Tylko próbuj Iskrę masz po wykręceniu świecy?
Tylko próbuj ze Å›wiecÄ…, a nie kabelkiem, przez caÅ‚y czas bÄ™dÄ…c pewnym, że Å›wieca dotyka masy. Inaczej elektronika może siÄ™ ….
Jeśli jest iskra to znak, że raczej mieszanka mało palna, może jakiś paproch w gaźniku. Jeśli nie ma iskry, to bym szukał po kolei w elektronice.
Tylko próbuj Iskrę masz po wykręceniu świecy?
Tylko próbuj ze Å›wiecÄ…, a nie kabelkiem, przez caÅ‚y czas bÄ™dÄ…c pewnym, że Å›wieca dotyka masy. Inaczej elektronika może siÄ™ ….
Jeśli jest iskra to znak, że raczej mieszanka mało palna, może jakiś paproch w gaźniku. Jeśli nie ma iskry, to bym szukał po kolei w elektronice.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Sorki faktycznie na samej górze napisałeś.
Najważniejsze rzeczy sprawdziłeś, więc dalej bez dobrej wiedzy (której nie posiadam) i jakiegoś sprzętu pomiarowego to chyba się nie da.
Najważniejsze rzeczy sprawdziłeś, więc dalej bez dobrej wiedzy (której nie posiadam) i jakiegoś sprzętu pomiarowego to chyba się nie da.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
Na moje kaprawe oko i ucho, jeśli urządzenia działają to ja bym szukał w kabelkach. Może któryś sie przetarł? (podobnie miałem w aucie)
Tak mi przyszło do głowy bo piszesz że w czasie jazdy siadło.
Tak mi przyszło do głowy bo piszesz że w czasie jazdy siadło.
- Tomek. R
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości