Posiadacze KTM RC8
Chodzi mi glownie o ten czas miedzy poczatkiem nacisniecia na dzwignie zmiany biegow a wykonaniem tej czynnosci skutkujacej zapieciem biegu bo jest on zalezny od skoku dzwigni
tak mi sie wydaje choc moze ten czas jest juz zawarty w czasie na jaki quickshifter odcina zaplon z poczatkien nacisniecia na dzwignie i sobie mozna go regulowac od tych 30do 90ms jesli tak to ok tylko jak to poprawnie ustawic To chyba sedno mojego pytania
PS Jesli jest ktos zainteresowany pełną instrukcja serwisowa SERVICE MANUAL KTM RC8R oraz SPARE PARTS MANUAL z numerami czesci, przekrojami i rysunkami tech poszcz czesci moge podesłać. Bardzo dokładne i znajdziecie w nich wszystko, kazdy mechanizm czy element w czesciach pierwszych plus full instalacje elektryczna. Mam tez instrukcje obsługi OWNERS MANUAL KTM RC8R 2009 i 2011 jakby ktos niemial zgubił czy kupił Kata bez. Wszystko w formacie PDF
Jak coÅ›,pisz
tak mi sie wydaje choc moze ten czas jest juz zawarty w czasie na jaki quickshifter odcina zaplon z poczatkien nacisniecia na dzwignie i sobie mozna go regulowac od tych 30do 90ms jesli tak to ok tylko jak to poprawnie ustawic To chyba sedno mojego pytania
PS Jesli jest ktos zainteresowany pełną instrukcja serwisowa SERVICE MANUAL KTM RC8R oraz SPARE PARTS MANUAL z numerami czesci, przekrojami i rysunkami tech poszcz czesci moge podesłać. Bardzo dokładne i znajdziecie w nich wszystko, kazdy mechanizm czy element w czesciach pierwszych plus full instalacje elektryczna. Mam tez instrukcje obsługi OWNERS MANUAL KTM RC8R 2009 i 2011 jakby ktos niemial zgubił czy kupił Kata bez. Wszystko w formacie PDF
Jak coÅ›,pisz
Ostatnio edytowano 18/3/2014, 00:35 przez twin, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
Nie wiecie Panowie co z kruczyrc82008 ?
Pytam na maila - cisza?!
Pytam na forum - cisza?!
Ma ktoś namiary na fona do koleżki z wawy ?
Chciałbym kupić tego Q-shiftera ,a kruczy wspomniał ,że zna kogoś od tej zabawki.
Może wy macie namiary na firmę SP ? lub podobne corporationi,
do RC8R 2012 - chciałbym przetestować zanim minister sikorski wkurzy putina :lol[/b]
Pytam na maila - cisza?!
Pytam na forum - cisza?!
Ma ktoś namiary na fona do koleżki z wawy ?
Chciałbym kupić tego Q-shiftera ,a kruczy wspomniał ,że zna kogoś od tej zabawki.
Może wy macie namiary na firmę SP ? lub podobne corporationi,
do RC8R 2012 - chciałbym przetestować zanim minister sikorski wkurzy putina :lol[/b]
...in the beginning - Romet Motorynka , RC8 - orange 08r., RC8 - black - Akrapovic evo4 09r., at the moment RC8r - black - 12r. & RC8R Red Bull Akrapovic 09r. <brand new> for sale this one!
-
bocianello - Świeżak
Ja mój SP po prostu kupiłem na ebay. Z tego co mailowałem z kruczyrc82008, to on też kupuje od tego gościa, więc pominąłem pośrednika.
http://www.ebay.pl/itm/281286575798
Zarejestruj się na ebay, uruchom payPal i działaj. Jak co mogę pomóc, tylko musiałbyś mi przelać wpierw kasę.
http://www.ebay.pl/itm/281286575798
Zarejestruj się na ebay, uruchom payPal i działaj. Jak co mogę pomóc, tylko musiałbyś mi przelać wpierw kasę.
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Spasiba za pomoc.
Spoko - znam temat i mam konto ale liczyłem ,że kupię na miejscu by nie popełnić gafy.
Bo kosztoryzacja za transport - wiadoma 13,5P do RP !
Rozumiesz mnie - Q-S m-ki SP z GB wychodzi cirka 1120peeleny.
Kruczy pisał ,że 1200PLN - no i mam fakturkę ? chiba niby ale poczekam do końca aukcji ,może się kolo odezwie ...
Ja myślałem o tym http://www.revzilla.com/motorcycle/bazz ... er-rc8rc8r
http://www.discount-moto-direct.com/baz ... yiuVIV42Uk
A i jest przedstawiciel w RP
http://www.paddock.pl/article,preview,code,ofirmie
bazzaz różni się od SP tym ,że ma to o czym pisał twin , chodzi o to ,że reklamują iż można bardzo precyzyjnie doregulować (możliwość ustawienia czasów odcięcia dla poszczególnych punktów zmiany biegów ),
a dodatkowo majÄ… zestawy czy to z kontrolÄ… trakcji czy to mapami zmienianymi w module czy inne ciekawe dodatki.
Mają też oczywiście i same QS- zadzwonię i dam znać co i jak.
A na koniec , jest ten pośrednik w Polsce od SP?
muza Å‚upie
http://www.youtube.com/watch?v=vPdko8SGny4
http://www.youtube.com/watch?v=vPDdZpmQr-U
Spoko - znam temat i mam konto ale liczyłem ,że kupię na miejscu by nie popełnić gafy.
Bo kosztoryzacja za transport - wiadoma 13,5P do RP !
Rozumiesz mnie - Q-S m-ki SP z GB wychodzi cirka 1120peeleny.
Kruczy pisał ,że 1200PLN - no i mam fakturkę ? chiba niby ale poczekam do końca aukcji ,może się kolo odezwie ...
Ja myślałem o tym http://www.revzilla.com/motorcycle/bazz ... er-rc8rc8r
http://www.discount-moto-direct.com/baz ... yiuVIV42Uk
A i jest przedstawiciel w RP
http://www.paddock.pl/article,preview,code,ofirmie
bazzaz różni się od SP tym ,że ma to o czym pisał twin , chodzi o to ,że reklamują iż można bardzo precyzyjnie doregulować (możliwość ustawienia czasów odcięcia dla poszczególnych punktów zmiany biegów ),
a dodatkowo majÄ… zestawy czy to z kontrolÄ… trakcji czy to mapami zmienianymi w module czy inne ciekawe dodatki.
Mają też oczywiście i same QS- zadzwonię i dam znać co i jak.
A na koniec , jest ten pośrednik w Polsce od SP?
muza Å‚upie
http://www.youtube.com/watch?v=vPdko8SGny4
http://www.youtube.com/watch?v=vPDdZpmQr-U
Ostatnio edytowano 18/3/2014, 21:55 przez bocianello, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
...in the beginning - Romet Motorynka , RC8 - orange 08r., RC8 - black - Akrapovic evo4 09r., at the moment RC8r - black - 12r. & RC8R Red Bull Akrapovic 09r. <brand new> for sale this one!
-
bocianello - Świeżak
Wiadomo śmierdziele z paypal'a sobie zaokrąglają jak chcą.
Ale wtedy gdy podałeś konto złotówkowe!!!
Problem można wyeliminować jeżeli podasz subkonto do paypal'a ,które jest zasilanie w eurusach i po kłopocie , no chyba ,że kupisz w USA - no to znów pojadą po bandzie.
Ale można mieć 2 paypal'e - i dolarowe i eurusowe
Ale wtedy gdy podałeś konto złotówkowe!!!
Problem można wyeliminować jeżeli podasz subkonto do paypal'a ,które jest zasilanie w eurusach i po kłopocie , no chyba ,że kupisz w USA - no to znów pojadą po bandzie.
Ale można mieć 2 paypal'e - i dolarowe i eurusowe
-
bocianello - Świeżak
Witam Panowie,
Nie odzywałem się bo ostatnio nie było czasu
Uważajcie na ten quickshifter kupiłem, założyłem i chulało aż miło pewnego pięknego dnia gdy postanowiłem zagrzać opony w moim RC8 zdażyła się następująca sytuacja: jadę zmieniam biegi i nagle dodaję gazu a tu nic obroty spadają i gaśnie staram się odpalić i nic poczekałem chwilę odpalił i zaraz zgasł wyrzucając błąd cewki podającej impulsy do cewek zapłonowych zadzwoniłem po kolegę aby podjechał z narzędziami i kablami bo przy okazji akumulator się rozładował. Zdjeliśmy quickshifter podładowaliśmy i odpalił. Teraz jak jedzę to potrafi zgasnąć i wyrzuca ten sam błąd muszę odczekać chwilę i moge dalej jechać. Na moje oko quickshifter popierdzielił coś w tej cewce (znajduje się ona przy alternatorze pod deklem). Zamówiłem cewkę i jadę w przyszłym tygodnu podłączyć KAT'a do kompa aby sprawdzić wszystko.
Dam oczywiście znać jak rozwiążę problem
bocianello kiedy przyjeżdżasz do Warszawy?
Nie odzywałem się bo ostatnio nie było czasu
Uważajcie na ten quickshifter kupiłem, założyłem i chulało aż miło pewnego pięknego dnia gdy postanowiłem zagrzać opony w moim RC8 zdażyła się następująca sytuacja: jadę zmieniam biegi i nagle dodaję gazu a tu nic obroty spadają i gaśnie staram się odpalić i nic poczekałem chwilę odpalił i zaraz zgasł wyrzucając błąd cewki podającej impulsy do cewek zapłonowych zadzwoniłem po kolegę aby podjechał z narzędziami i kablami bo przy okazji akumulator się rozładował. Zdjeliśmy quickshifter podładowaliśmy i odpalił. Teraz jak jedzę to potrafi zgasnąć i wyrzuca ten sam błąd muszę odczekać chwilę i moge dalej jechać. Na moje oko quickshifter popierdzielił coś w tej cewce (znajduje się ona przy alternatorze pod deklem). Zamówiłem cewkę i jadę w przyszłym tygodnu podłączyć KAT'a do kompa aby sprawdzić wszystko.
Dam oczywiście znać jak rozwiążę problem
bocianello kiedy przyjeżdżasz do Warszawy?
- kruczyrc82008
- Świeżak
qrde nie strasz... mam nadzieję, że to zbieg okoliczności... cewki lubią padać. W poprzednim aucie (Audi RS6) zmieniałem kilka razy. W seicento VAN też mi się zdarzyło wymieniać
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Tylko tu nie chodzi o cewkę zaplonową tylko cewkę ktora podaje impuls i jeśli co chwile miała odcinać zaplon to zglupiala ale moze masz racje moze to zbieg okoliczności. Tylko zbyt mały odstęp czasu miedzy montażem a tym zdarzeniem.
Zobaczymy jak to bedzie
Zobaczymy jak to bedzie
- kruczyrc82008
- Świeżak
BÄ…ziur
kruczyrc82008 siemasz -miałem być w tą sobotę - ale dziś odwołałem transport , jeszcze się śmiałem ,że szukam pretextu by tam nie jechać i masz - pretext się znalazł ale by jechać - odezwałeś się
Przełożyłem na kwiecień ale motórem nie będę - przyjadę - lawetą bo odwożę Fiata 125p po odrestaurowaniu i poleci sobie limuzyna do Canady
To szok z tym Q-shifterem - ja właśnie dzwoniłem do f-my Paddock - ale dowiedziałem się tylko ,że zreygnowali z handlu w Polsce???
---chiba pozostaje mi zakup bazzas only in usa - wstrzymam siÄ™ z zakupem -
Oby to była szybka usterka do zweryfikowania.
Muszę też zadzwonić do dealera czy poleci mi gwarancja jak sam to zamontuje? nieznaju
--- dałeś do myślenia ,a usterka jakakolwiek by nie była - wkurza !
maniujr jutro mega pogoda - daj info jak testy z SP ?
kruczyrc82008 siemasz -miałem być w tą sobotę - ale dziś odwołałem transport , jeszcze się śmiałem ,że szukam pretextu by tam nie jechać i masz - pretext się znalazł ale by jechać - odezwałeś się
Przełożyłem na kwiecień ale motórem nie będę - przyjadę - lawetą bo odwożę Fiata 125p po odrestaurowaniu i poleci sobie limuzyna do Canady
To szok z tym Q-shifterem - ja właśnie dzwoniłem do f-my Paddock - ale dowiedziałem się tylko ,że zreygnowali z handlu w Polsce???
---chiba pozostaje mi zakup bazzas only in usa - wstrzymam siÄ™ z zakupem -
Oby to była szybka usterka do zweryfikowania.
Muszę też zadzwonić do dealera czy poleci mi gwarancja jak sam to zamontuje? nieznaju
--- dałeś do myślenia ,a usterka jakakolwiek by nie była - wkurza !
-
bocianello - Świeżak
bocianello napisał(a):
wyjeżdżam przed 7 z domu, więc nadal jeszcze za zimno rano (ok 7stopni) i do tego mokre, brudne i śliskie jezdnie...
może jakoś next week, bo w weekend jadę do Sopotu na Night of the Jumps - ktoś się może też wybiera ?
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
Reverse gear change kit
http://shop.ktm.com/pl_pl/powerparts/r-parts-street/chassis/reverse-gear-change-kit-1.html?model=1190%C2%A0RC8%C2%A0R%C2%A0EU%2FUK&type=Sportsbike&year=2010 (otwórz link)
Potrzebuje ktoÅ› ?
http://shop.ktm.com/pl_pl/powerparts/r-parts-street/chassis/reverse-gear-change-kit-1.html?model=1190%C2%A0RC8%C2%A0R%C2%A0EU%2FUK&type=Sportsbike&year=2010 (otwórz link)
Potrzebuje ktoÅ› ?
KTM RC8R - READY TO RACE
-
twin - Świeżak
Witam Panowie
Wczoraj zmieniłem czujnik (impulser) i jak ręką odjął ufffff... Błąd już się nie pojawia
Niestety według mnie to jest wina quickshiftera ale mogę sie mylić tylko trochę dziwny byłby taki zbieg okoliczności
Bocianello daj znać jak będziesz jechał do Warszawy
Wczoraj zmieniłem czujnik (impulser) i jak ręką odjął ufffff... Błąd już się nie pojawia
Niestety według mnie to jest wina quickshiftera ale mogę sie mylić tylko trochę dziwny byłby taki zbieg okoliczności
Bocianello daj znać jak będziesz jechał do Warszawy
- kruczyrc82008
- Świeżak
kruczyrc82008 skromnie doradzę - polataj chwilę bez Q-S , tak dla pewności!
Zobaczymy ,co się będzie działo...a potem to już załączaj SP.
Dobrze ,że ogarnięta awaryja - w szcz-nie pada do czwartku ...w oko waginy !
Gdy tylko szczegóły wyjazdu pojawią się w navi-kajecie wiesz pierwszy!
i widzimy się na grochowskiej ... możesz dać fona na maila by pewnej poinformować.
Mam pytanko ? znacie tego kata:
http://otomoto.pl/ktm-rc-8-r-2011-rok-r ... 47735.html
pozdrawlaju - cisza ? chiba nie oglądać mordobicia
Zobaczymy ,co się będzie działo...a potem to już załączaj SP.
Dobrze ,że ogarnięta awaryja - w szcz-nie pada do czwartku ...w oko waginy !
Gdy tylko szczegóły wyjazdu pojawią się w navi-kajecie wiesz pierwszy!
i widzimy się na grochowskiej ... możesz dać fona na maila by pewnej poinformować.
Mam pytanko ? znacie tego kata:
http://otomoto.pl/ktm-rc-8-r-2011-rok-r ... 47735.html
pozdrawlaju - cisza ? chiba nie oglądać mordobicia
-
bocianello - Świeżak
Doooooooooobbbbbbbbbbrrrrrrrraaaaaaaaaaaa
kat sprzedany we mieście żarów - bylo mynelo - czydyszki poszedł.
kat sprzedany we mieście żarów - bylo mynelo - czydyszki poszedł.
-
bocianello - Świeżak
zapomniałbym
no i jest do wzięcia salonowy KAT RC8 produkcja 2009r. - czarny.
Użytkowany od 2013r. przebieg 1400km - kompletny AKRAPOVIC EVO 4 i parę innych bajerów.
Motocykl był jednym z wielu sprzętów Jacka Czachora - czyli salonówka z pełną dokumentacją.
Kolega mój w którego imieniu piszę przepiął koło no i ma dosyć sportu i motocykla.
Ewentualnie kupi części - jak coś mogę podać telefon. Gdyby nie odbierał jest w norge.
Wtedy dajcie info moua.
zawsze można coś nowego zbudować
Człowieku- zacznij pisać jakoś z ładem i składem bo z Twoich postów nie da się nic zrozumieć. To raz. Dwa- masz opcję edycji postów- używaj jej (tak jak masz napisane w regulaminie który podobno przeczytałeś). kravec
no i jest do wzięcia salonowy KAT RC8 produkcja 2009r. - czarny.
Użytkowany od 2013r. przebieg 1400km - kompletny AKRAPOVIC EVO 4 i parę innych bajerów.
Motocykl był jednym z wielu sprzętów Jacka Czachora - czyli salonówka z pełną dokumentacją.
Kolega mój w którego imieniu piszę przepiął koło no i ma dosyć sportu i motocykla.
Ewentualnie kupi części - jak coś mogę podać telefon. Gdyby nie odbierał jest w norge.
Wtedy dajcie info moua.
zawsze można coś nowego zbudować
Człowieku- zacznij pisać jakoś z ładem i składem bo z Twoich postów nie da się nic zrozumieć. To raz. Dwa- masz opcję edycji postów- używaj jej (tak jak masz napisane w regulaminie który podobno przeczytałeś). kravec
-
bocianello - Świeżak
kruczyrc82008 napisał(a):
to co w końcu padło ? czujnik czy cewka ? jakie koszty naprawy ?
KTM RC8 out
KTM 690 SMC-R 2015 in
KTM 690 SMC-R 2015 in
-
maniujr - Świeżak
maniujr impulsator zapłonowy
...a tak na marginesie to ostrzeżenie za co niby ? "wasze wysokości"
- zamiast skupiać się na pierdołach,dopracujecie kilka szczegółów technicznych i uciążliwe wieszanie strony - chińskie serwery nie wytrzymują?
Niedługo jak puszczę bąka albo gila wytrę pod biurko też będziecie ostrzegać ?
Pisałem kilka maili ale eminencje ściemniają - przepraszam - odwracają kota ogonem ,że nic nie doszło - wiadomo - widzicie źdźbło w moim oku ,a w w swoich belki nie dostrzegacie !
Przewodnicy ślepi, którzy przecedzacie komara, a połykacie wielbłąda!
pkt 6 oraz pkt 11 regulaminu forum, jeszcze jakieś pytania? Strona się nikomu nie wiesza, nikt nie zgłaszał takich informacji. Może to jednak tylko twoja wyobraźnia? Proponuję przestrzegać regulaminu który zaakceptowałeś. // Boshi
...a tak na marginesie to ostrzeżenie za co niby ? "wasze wysokości"
- zamiast skupiać się na pierdołach,dopracujecie kilka szczegółów technicznych i uciążliwe wieszanie strony - chińskie serwery nie wytrzymują?
Niedługo jak puszczę bąka albo gila wytrę pod biurko też będziecie ostrzegać ?
Pisałem kilka maili ale eminencje ściemniają - przepraszam - odwracają kota ogonem ,że nic nie doszło - wiadomo - widzicie źdźbło w moim oku ,a w w swoich belki nie dostrzegacie !
Przewodnicy ślepi, którzy przecedzacie komara, a połykacie wielbłąda!
pkt 6 oraz pkt 11 regulaminu forum, jeszcze jakieś pytania? Strona się nikomu nie wiesza, nikt nie zgłaszał takich informacji. Może to jednak tylko twoja wyobraźnia? Proponuję przestrzegać regulaminu który zaakceptowałeś. // Boshi
-
bocianello - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości