Aprilia Pegaso 650 czy BMW F650
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak już wcześniej pisałem to oczywiscie polecam BMW.
Jeżeli mówimy o podrywie to nie wszystkim lalom podobają się te ścigacze kozy po których ludzie zamawiają kosmodyski
napewno szybciej idzie poderwac dziewczyne na f650:
niz na starego kwadratowego scigacza są zapewne dziewczyny ktore o aprili nie słysząły w ogóle:P
Jeżeli mówimy o podrywie to nie wszystkim lalom podobają się te ścigacze kozy po których ludzie zamawiają kosmodyski
napewno szybciej idzie poderwac dziewczyne na f650:

- jarek16
- Świeżak
Ktoś tu widział choć raz Aprilię. To śliczny motocykl, a laski na widok włoskiego desajnu mają mokro w majtkach. Większość kobiet mysli że enduro to firma a yamaha to tylko fortepiany. Po tym względem liczy się wygląd, a to nie jest mocna strona F 650. Poza tym Aprilia to "najmniej doceniany motocykl w tej cześcu globu" - cytat. Motocykle, które są na rynku są niezajechane, z małym przebiegiem, i tanie!!!! W tej klasie są chyba najtańsze. To zrywny motorek, który świetnie sobie radzi ze studzienkami kanalizacyjnymi w miescie i całkiem dobrze z off-roadem. Cześci są. Zresztą rotax sie mało psuje. BMW ma jedną ale moze istotną przwagę mniej pali. Aprilia 5,5. BMW - 4. Mimo to polecam Aprilię, BMW jest trochę taki przaśny.
- milet
- Świeżak
Silniki mają te same rotax, bo to pod względem silnika bliźniacze konstrukcje, ale BMW ma o jeden zawór mniej. Pegaso ma silnik od yamahy od rocznika 2004 (chyba). Z około 9 tys. możesz kupić z tego wieku 2001 z przebiegiem do 30 tys.
- milet
- Świeżak
Witam,
@milet - dzieki wkoncu ktos napisal co mial z tym motocyklem stycznosc,
roznice w spalaniu sa nawet jesli chodzi o te starsze modele BMW (roczniki 96-99) a nie te po roku 2000r z wtryskiem?
jak tak naprawde wyglada sprawa spalania Pegaso IE ?
Zastanawiam sie nad tymi motocyklami byla juz pewny zeby brac Pegaso ale wlasnie spalanie mnie przekonuje do BMW ale tych nowszych powyzej rocznika 2000 (ale sa na razie dlamnie za drogie)
Pozdrawiam i prosze o odpowiedz
@milet - dzieki wkoncu ktos napisal co mial z tym motocyklem stycznosc,
roznice w spalaniu sa nawet jesli chodzi o te starsze modele BMW (roczniki 96-99) a nie te po roku 2000r z wtryskiem?
jak tak naprawde wyglada sprawa spalania Pegaso IE ?
Zastanawiam sie nad tymi motocyklami byla juz pewny zeby brac Pegaso ale wlasnie spalanie mnie przekonuje do BMW ale tych nowszych powyzej rocznika 2000 (ale sa na razie dlamnie za drogie)
Pozdrawiam i prosze o odpowiedz
- mluko
- Świeżak
Oba motocykle sa bardzo bardzo podobne.Silnik BMW wywodzi sie od APRILII Pegaso.Z tym ze silnik BMW wykonany jest w technice 4 zaworowej a Pegaso ma 5 zaworow co poprawia harakterystyke moto.Aprilia zawsze cieszyla sie wiekszym zuzyciem paliwa ale na trasie jak i w terenie bmka zostaje zawsze o kolo z tylu.Wybor nalezy do kupujacego.
Jestem posiadaczem pegaso i tez mialem dylemat z kupnem.Problem jest tylko z dostepnoscia czesci ale naszczescie jest internet
Motorek dobrze traktowany moze naprawde wiele zniesc
chodzi mi o to jezeli dobrze pilnuje sie oleju plynow i ogolnie przegladow.Mam nakulane juz 65 tys km i ani grama oleju nie bierze
Pozdrawiam.
Jestem posiadaczem pegaso i tez mialem dylemat z kupnem.Problem jest tylko z dostepnoscia czesci ale naszczescie jest internet

Pozdrawiam.
- mały01
- Świeżak
Jakoś umknęła mi ta dyskusja. Ale mam opinię jak wyżej (mały01). Ja mam gaźnikową, ale ie też chyba pali więcej. W trasie też się świetnie prowadzi. Jest z czego odkręcić. Co kupisz pewnie będziesz zadowolony. Wiem że w sprowadzanych apriliach jest mało "min", bo nie opłaca się nikomu ich kleić. W przeciwieństwie do transalpów, co się sprzedają na pniu. Kiedyś widziałem jak takiego składają w warszawskim "salonie" i brrrr.
- milet
- Świeżak
mam pytanie użytkowników...
sam mam pegaso i.e. rocznik 2001 i od jakiegoś czasu zaczął mi spalać powyżej 7 litrów, czasami nawet prawie 8 i nie wiem czy to normalne?
dodam, że moto były jakiś miesiąc temu na przeglądzie (wymiana oleju, filtrów, świecy itd) ale nic się nie poprawiło.
w zeszłym sezonie spokojnie potrafiłem zejść do 6,5 litrów a teraz jest to bardzo ciężkie...
może po prostu za bardzo go pałuje na wysokich obrotach?
ile wam palÄ… wasze aprilie?
sam mam pegaso i.e. rocznik 2001 i od jakiegoś czasu zaczął mi spalać powyżej 7 litrów, czasami nawet prawie 8 i nie wiem czy to normalne?
dodam, że moto były jakiś miesiąc temu na przeglądzie (wymiana oleju, filtrów, świecy itd) ale nic się nie poprawiło.
w zeszłym sezonie spokojnie potrafiłem zejść do 6,5 litrów a teraz jest to bardzo ciężkie...
może po prostu za bardzo go pałuje na wysokich obrotach?
ile wam palÄ… wasze aprilie?
- Loup
- Świeżak
Tacy ,,doradzacze'' są najlepsi, rajstopy opadają.jarek16 napisał(a):Jak już wcześniej pisałem to oczywiscie polecam BMW.
napewno szybciej idzie poderwac dziewczyne na f650:niz na starego kwadratowego scigacza są zapewne dziewczyny ktore o aprili nie słysząły w ogóle:P

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości