Skuter Chiński 4T nie chce odpalać!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
<br>Moderują: melvin, senekkorzenna, henio12323

Moderatorzy: melvin, Leg1oN, Żmija, Terror, Czester, madcap, senekkorzenna, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Movi, leff, cycu_rsko, rosa, henio12323

Skuter Chiński 4T nie chce odpalać!!!

Postprzez DziQQQ » 4/3/2010, 13:46

Witam!
Mam skuter Magnus Carave 4T. Nie odpala sprawdziłem już chyba wszystko: iskra jest(ładna fioletowa), świeca jest mokra, dysze nie są zapchane, kompresja wypycha palec z pod świecy, zawory są dobrze ustawione...... nie mam pojęcia co się dzieje. Proszę pomóżcie mi. Skuter tylko musi odpalić i idzie na sprzedaż. Z góry dzięki :wink:
DziQQQ
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4/3/2010, 13:40
Lokalizacja: Wieszowa


Postprzez niwy » 4/3/2010, 13:48

a morka świeca nie znaczy zalana?
niwy
 

Postprzez DziQQQ » 4/3/2010, 13:50

no może przesadziłem ...... jest wilgotna... a jeśli by była zalana jak na to poradzić? Regulacja gaźnika?
DziQQQ
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4/3/2010, 13:40
Lokalizacja: Wieszowa

Postprzez Przemo_rene » 4/3/2010, 16:55

wysusz tę świece lub kup nową - to tylko 20zł. Spróbuj odpalić bez filtra powietrza. A jeżeli paliwo przez zimę stało to zlej je ze zbiornika ile się da, zlej je z gaźniczka to pozakręcaj wszystko i zalej 2 litry nowej benzyny typu v-power. Podładuj także akumulator na maxa bo to, że jest iskra nie znaczy, że jest mocna. Test mocy iskry znajdziesz w necie.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
Avatar użytkownika
Przemo_rene
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2982
Dołączył(a): 11/3/2009, 13:27
Lokalizacja: Poznań / TL1000R

Postprzez DziQQQ » 4/3/2010, 16:59

no w sumie tak robiłem... ale te problemy zaczeły sie jeszcze w poprzednim sezonie......zobacze z osuszeniem świecy...paliwo jest całkiem nowe i jest to dokładnie Shell V-Power :) Akumulator ładowałem wczoraj....
DziQQQ
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4/3/2010, 13:40
Lokalizacja: Wieszowa

Postprzez marcinpsk » 4/3/2010, 19:56

skuter ma alarm albo odpalanie z pilota ??
marcinpsk
Świeżak
 
Posty: 402
Dołączył(a): 16/2/2010, 22:48
Lokalizacja: Legionowo

Postprzez agg476 » 4/3/2010, 20:22

A może rozrząd?
agg476
Świeżak
 
Posty: 80
Dołączył(a): 2/9/2009, 18:04

Postprzez senekkorzenna » 4/3/2010, 20:27

Mam wrażenie że to jest problem złego ustawienia składu mieszanki i on optymalnie powinien być ustawiany na 3.5 obrotu.
Nie napisałeś czy jak wyczyściłeś gaźnik to dobrze uszczelniłeś złącza? ponieważ branie lewego powietrza może tez powodować problemy z rozruchem
Teraz bardzo ważna rzecz :czy po założeniu gaźnika zassałeś podciśnieniem paliwo do gaźnika?
W przypadku jakiś wątpliwości to zapraszam na gg.
aby w sprawności jak najdłużej
Avatar użytkownika
senekkorzenna
Moderator
 
Posty: 7123
Dołączył(a): 14/12/2007, 21:24
Lokalizacja: Luborzyca.

Postprzez DziQQQ » 5/3/2010, 15:10

nie nie mam alarmu
DziQQQ
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4/3/2010, 13:40
Lokalizacja: Wieszowa

Postprzez 7beat » 5/3/2010, 20:36

tłok-mimo tego że wydaje ci się że jest, regulacja zaworów 0,05ssący i 0,15 wydech, może moduł lub czujnik w podnóżce a no i gazior...
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
Avatar użytkownika
7beat
Stały bywalec
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 21/3/2009, 15:43
Lokalizacja: Maków Mazowiecki

Postprzez DziQQQ » 5/3/2010, 21:16

no ok mówisz tłok....ale nie miał by kompresji chyba wtedy nie?....może się mylę ale mowie jak myślę....aha a rozrząd ponoć może przeskoczyć łańcuszek albo coś ale to by cechy nie pasowały a pasują....
DziQQQ
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4/3/2010, 13:40
Lokalizacja: Wieszowa

Postprzez 7beat » 6/3/2010, 11:10

jak zawory masz ok. i masz iskrę na świecy i paliwo dochodzi i czujnik podnóżki masz ok.(bo jak się załączy to nawet jak iskrę będziesz miał to nie odpali) to tylko tłok... skutery które robiłem miały duży opór na kopniaku a sie okazywało że i tak to tłok...
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
Avatar użytkownika
7beat
Stały bywalec
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 21/3/2009, 15:43
Lokalizacja: Maków Mazowiecki

Postprzez DziQQQ » 6/3/2010, 14:52

ale u mnie kopka chodzi leciutko bez oporów.....
DziQQQ
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 4/3/2010, 13:40
Lokalizacja: Wieszowa

Postprzez swirus2007 » 6/3/2010, 17:50

wez poptostu pojedz/pozycz przyzad do pomiaru kompresji i sie dowiesz jaka masz
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
swirus2007
Stały bywalec
 
Posty: 1474
Dołączył(a): 29/7/2009, 13:35
Lokalizacja: ~~KN~~


Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na gr