Zobacz wÄ…tek - Simson przerywa, ciezko odpalic
NAS Analytics TAG

Simson przerywa, ciezko odpalic

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Simson przerywa, ciezko odpalic

Postprzez diabel-nsr » 7/2/2010, 01:13

Witam, tak jak w temacie. A dokladnie to problem zaczal pokazywac sie stopniowo. Na poczatku wszystko bylo git :D , ale pozniej zdarzalo sie, ze go mocno przymulilo, czasami zgasl, a czasami od razu lapal "drugi oddech" i jechal. Pozniej swiatla gasly, ale silnik normalnie pracowal podczas gasniecia swiatel. No i pewnego pieknego, wakacyjnego wieczoru wyjechalem troche polatac, no i sie znowu to samo sie robilo. Wrocilem, zgasilem. No i z rana przychodze do garazu, chce go odpalic, a on max 5 sek pochodzil i gasl, kilka razy tak probowalem, ale dalej lipa. Wymienilem cewke butelkowa (ta pod bakiem), swiece, fajke, probowalem na kilku gaznikach i dalej to samo, Dodam, ze silnik mial niedawno robiona generalke i przynajmniej ja tak mysle, ze to nie jest wina silnika. Aaa i to sie zaczelo dziac nie dlugo po tym jak zmienilem tarcze sprzeglowe, moim zdaniem to nie ma nic wspolnego, ale pisze wszystko co wiem, bo juz sie dluugo z tym mecze. Iskra jest super, konia moze zabic, nie przeskakuje :D
Czasami uda sie go zapalic, ale straasznie przerywa. (Simek to S51 ELEKTRONIK) Jak ktos bedzie w stanie mi pomoc, to na zlocie stawiam krate piwa xDD ;D
diabel-nsr
Świeżak

Postprzez Lord_Mucha » 7/2/2010, 02:57

ja stawiam na przerywacz :D tam gdzie masz cewki to jest przerywacz proponuje wymiane koszt niewielki około 20zł chyba kosztuje :) wymień i zobacz xD i szerokości życze ^^
Lord_Mucha
Świeżak

Postprzez Lord_Mucha » 7/2/2010, 09:19

lub świeca ma przebicie zobacz na innej xD
Lord_Mucha
Świeżak

Postprzez Kula07 » 7/2/2010, 10:01

pisz do Talty, to spec od simsonów
XR 400R | | Kula daje fula :D | | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0
Kula07
Stały bywalec

Postprzez diabel-nsr » 7/2/2010, 16:32

Spr na innych swiecach, ja mam elktronika i nie jestem do konca pewny, gdzie on ma przerywacz :D
http://moto.allegro.pl/item885090545_si ... ronik.html
to jest to czerwone??
Dajcie jakies namiary do Talty ;p
diabel-nsr
Świeżak

Postprzez vas88 » 7/2/2010, 20:54

Sprobuj ustawic wpierw przerywacz na przerwe taka jak na swiecy.
Diabel w elektroniku masz zaplon elektroniczny wiec nie jest do ustawienia jak normalny mloteczkowy :)

ps. mam dobrego simsonka do sprzedania. Jest zajebisty.
Nie moc silnika a technika czyni z Ciebie zawodnika!
vas88
Świeżak

Postprzez diabel-nsr » 9/2/2010, 23:20

vas88 ja juz na nsr latam, a simka trzymam bo jest juz 15 lat w rodzinie i go nigdy nie sprzedam, tak trzymam, zeby po okolicy polatac :D
diabel-nsr
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê