Naked do 8000 zl ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Naked do 8000 zl ?
Witam
Mam do was taka prozbe proszę podajcie mi jakie ciekawe modele mieszczące do ceny 8000 zl . Maksymalna pojemność to 600 . Rok nie starszy niż 2000.
Za wszelki wypowiedzi bardzo dziękuje ; )
Mam do was taka prozbe proszę podajcie mi jakie ciekawe modele mieszczące do ceny 8000 zl . Maksymalna pojemność to 600 . Rok nie starszy niż 2000.
Za wszelki wypowiedzi bardzo dziękuje ; )
Yamaha YZ 125 , Ducati 848 ;d
- wiktorgre
- Świeżak
Jeśli chodzi o 600-tki to w tej cenie mozesz kupić np. Horneta, Bandita, ZR 7, najlepiej bedzie rozejżeć się np. na allegro a napewno zjadziesz cos ciekawego
Suzuki GSX-r 600 SRAD | | Nieoficjalna mapa forumowiczów scigacz.pl -> MAPA | Temat o mapie na forum: viewtopic.php?t=22031
-
mateusz_654 - Świeżak
Ja bym poszukał z rocznika minimum 2010 w cenie do 1500zł...
Czasami lepiej kupic starsze, a zadbane. Niż nowsze dojechane w "promocyjnej" cenie.
Żeby offtopu nie robić to szukaj Hornetki, Bandyty i na upartego można jeszcze podpiąć Fazera.
Czasami lepiej kupic starsze, a zadbane. Niż nowsze dojechane w "promocyjnej" cenie.
Żeby offtopu nie robić to szukaj Hornetki, Bandyty i na upartego można jeszcze podpiąć Fazera.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Napisz czego dokładnie oczekujesz od moto, wtedy można skupić się na przyjaznych tobie nakedach...
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
-
Honest_Sith - Świeżak
ducati monstera jest ciezko w polsce znalezc a horneta bedzie ci ciezko za taka kase kupic w miare mloda w dobrym stanie. ja bym stawial na bandita albo sv. oba sa fajne moto o zr 7 duzo nie wiem wiec sie nie wypowiem. jesli nie zalezy ci az tak na mocy to obczaj sobie jeszcze te 3: honda cb500, kawa er-5, suzuki gs500
Yamaha TDR125 --> Suzuki GS500F --> Suzuki SV650S
- holender1912
- Świeżak
hmmmmm......
wiktorgre serdecznie Ci wspołczuje.....
zadales pytanie ale w gruncie rzeczy nie uzyskales konkretnej odpowiedzi....
kilka cennych uwag juz było ale ja powiem Ci tak:
albo 8000 albo mniej niz 2000rok...
problem jest taki ze masa motocykli na rynku to angliki..... ;/
kusza rocznikem i cena....
w 90% przypadkow szkoda zycia na podejmowanie decyzji czy warto cos takiego brac.
Moja rada. Musisz sobie wyznaczyc pewien margines
otoz w tej kwocie( w jej okolicach) mozesz juz szukac pewniejszych motocykli z polskich salonow.
i takk:
bandzior niesmiertelny silnik zwawy nadal ciekawy motocykl
zr 7 owszem owszem
hornet raczej bedzie zajezdzony lub cos z nim "nie halo"fazera tez juz upolujesz.
najbardziej uniwersalne sa gsf i zr 7
fazer nieco ostrzejszy.
przy zakupie motocykla musisz sie zawsze liczyc z dodatkowymi kosztami.
wiec zawsze warto pare zlotych miec w kieszeni.
nie wierz w oleje itd. wszystko trzeba wymienic,poza tym w przy takiej pogodzie nie zdiagnozujesz motocykla do konca.
wiec sumujac:
za 8 tys kupisz fajnego golaska ale -wierz mi- nie musi to byc rok min 2000. czasem starsza maszyna sprawi Ci wiecej radosci niz nowsza. nie musisz sie ograniczac do tych dwoch modeli bo moze prawdziwa okazja tez sie trafi i upolujesz cos innego w super cenie.
wiktorgre serdecznie Ci wspołczuje.....
zadales pytanie ale w gruncie rzeczy nie uzyskales konkretnej odpowiedzi....
kilka cennych uwag juz było ale ja powiem Ci tak:
albo 8000 albo mniej niz 2000rok...
problem jest taki ze masa motocykli na rynku to angliki..... ;/
kusza rocznikem i cena....
w 90% przypadkow szkoda zycia na podejmowanie decyzji czy warto cos takiego brac.
Moja rada. Musisz sobie wyznaczyc pewien margines
otoz w tej kwocie( w jej okolicach) mozesz juz szukac pewniejszych motocykli z polskich salonow.
i takk:
bandzior niesmiertelny silnik zwawy nadal ciekawy motocykl
zr 7 owszem owszem
hornet raczej bedzie zajezdzony lub cos z nim "nie halo"fazera tez juz upolujesz.
najbardziej uniwersalne sa gsf i zr 7
fazer nieco ostrzejszy.
przy zakupie motocykla musisz sie zawsze liczyc z dodatkowymi kosztami.
wiec zawsze warto pare zlotych miec w kieszeni.
nie wierz w oleje itd. wszystko trzeba wymienic,poza tym w przy takiej pogodzie nie zdiagnozujesz motocykla do konca.
wiec sumujac:
za 8 tys kupisz fajnego golaska ale -wierz mi- nie musi to byc rok min 2000. czasem starsza maszyna sprawi Ci wiecej radosci niz nowsza. nie musisz sie ograniczac do tych dwoch modeli bo moze prawdziwa okazja tez sie trafi i upolujesz cos innego w super cenie.
Motocykle to nie styl zycia, to stan umyslu...
- motomc
- Świeżak
Czytam tak ten temat i doszedłem do wniosku, że znakomicie obrazuje on postrzeganie procesu kupna przez polskiego "motocyklistę". Otóż dysponując małym budżetem nie ma sie co kierować rocznikiem. Sam chciałem początkowo kupić F3 ale za kasę która miałem dostępną kupiłbym co najwyżej dobrze zamaskowany wrak cebry. Dlatego wolałem wybrać starszy model z trochę innej stajni (FZR).
W twoim przypadku mój wybór padłby na Bandita, który praktycznie nie zmieniał swojej konstrukcji aż do czasu wtrysku. I przy tej opcji kierowałbym się stanem motocykla, a nie wbitym w kawałek papieru rokiem produkcji. Bo na roku produkcji nie będziesz jeździł, tylko na motocyklu. Uwierz mi, że ludzie potrafią robić z motocyklami cuda (chodzi o tą negatywną formę).
Mój kolega będzie niedługo sprzedawał Bandziora z 98r z pełnym serwisem itp. Jest o wiele zdrowszy niż niektóre modele po 2000r. Niestety jego egzemplarz zaklepał sobie już smal88 z naszego forum- i dobrze, bo to naprawę dobra maszyna i zostanie wśród "swoich".
Także wszystko zależy od twojego podejścia:
- starszy ale lepszy czy
- młodsza "okazja"
PZDR
Kamil
W twoim przypadku mój wybór padłby na Bandita, który praktycznie nie zmieniał swojej konstrukcji aż do czasu wtrysku. I przy tej opcji kierowałbym się stanem motocykla, a nie wbitym w kawałek papieru rokiem produkcji. Bo na roku produkcji nie będziesz jeździł, tylko na motocyklu. Uwierz mi, że ludzie potrafią robić z motocyklami cuda (chodzi o tą negatywną formę).
Mój kolega będzie niedługo sprzedawał Bandziora z 98r z pełnym serwisem itp. Jest o wiele zdrowszy niż niektóre modele po 2000r. Niestety jego egzemplarz zaklepał sobie już smal88 z naszego forum- i dobrze, bo to naprawę dobra maszyna i zostanie wśród "swoich".
Także wszystko zależy od twojego podejścia:
- starszy ale lepszy czy
- młodsza "okazja"
PZDR
Kamil
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Podsumowując wypowiedź kolegi - kupuj od motocyklisty, nie od szpanera. A rozpoznać bardzo łatwo
http://www.bikepics.com/members/smal88/ | GSF 600N>GSF 650S
-
smal88 - Świeżak
W tej cenie jest jeszcze XJ600 wersja na 2-ch tarczach z przodu.
Też całkiem przyjemny motocykl.
Jeśli chodzi o Monstera 600 to do 8000PLN cieżko kupić ładnego. Ogólnie jest ich coraz więcej.
Ale niestety koszty utrzymania (serwisu) są sporo wyższe niż w innych o2o, desmodromiczny rozrząd (2-paski rozrządu, wymiana co 20kkm) oraz kosztowna regulacja luzu zaworowego (wg. manuala zalecany demontaż głowic).
Kupuj od tego motocyklisty który dbał o sprzęt.
Też całkiem przyjemny motocykl.
Jeśli chodzi o Monstera 600 to do 8000PLN cieżko kupić ładnego. Ogólnie jest ich coraz więcej.
Ale niestety koszty utrzymania (serwisu) są sporo wyższe niż w innych o2o, desmodromiczny rozrząd (2-paski rozrządu, wymiana co 20kkm) oraz kosztowna regulacja luzu zaworowego (wg. manuala zalecany demontaż głowic).
Kupuj od tego motocyklisty który dbał o sprzęt.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ja polecam SV-kę, do 8 tysięcy kupisz rocznik od 2000 w górę, tak jak Cię to interesuje:) A najlepiej poczytaj opisy tych motocykli, i potem poszukaj na allegro z czego możesz wybrać:)
Suzuki SV 650s, 1999r.
-
corbeau7 - Świeżak
http://www.sv650.fora.pl/
http://www.scigacz.pl/Suzuki,SV650,893.html
Bardzo fajny moment obrotowy, nie trzeba kręcić na obrotach jak rasowe R4 i zasuwa z samego dołu, od 2000rpm.
A przy okazji jest mistrzem niskiego spalania.
http://www.scigacz.pl/Suzuki,SV650,893.html
Bardzo fajny moment obrotowy, nie trzeba kręcić na obrotach jak rasowe R4 i zasuwa z samego dołu, od 2000rpm.
A przy okazji jest mistrzem niskiego spalania.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 10 gości