Zobacz wątek - Dylemat, co kupić?
NAS Analytics TAG

Dylemat, co kupić?

i inne małe pojemności
_________

Dylemat, co kupić?

Postprzez Stryjeczny » 19/1/2010, 18:27

Siema, w Marcu będę zdawał prawo jazdy kategorii A1 i zastanawiam się nad zakupem motocykla. Niestety nie jestem zdecydowany co do wyboru, ponieważ w tej kategorii motocyklów 125ccm jest wiele. Przeglądając Allegro na myśl natknęły mi się dwa motocykle, mimo że oba to jak niebo a ziemia, ale co lepiej wziąć?

W Hondzie Varadero podoba mi się wygląd, jest wielki, masywny i wygląda jak 600ta, do tego jest 4T i ma ładny dźwięk i niskie spalanie. Jego moc nie jest jakaś mocna, ale za to jest to nowsza konstrukcja i mniej awaryjna.

Drugim motocyklem jest Honda NSR, jest to już ścigacz, podoba mi się jej prędkość maksymalna, ale coś za coś. Motor ma kosmiczne spalanie (7,5l/100km), do tego okropny dźwięk wiertarki i nie jest już produkowany, ale części można łatwo dostać.

Podsumowując

Honda Varadero
+ Ładny wygląd
+ Niskie spalanie
+ Ładny dźwięk
+ Mała awaryjność
+ 4T
- Niski v-max

Honda NSR
+ Duży v-max
+ Łatwa dostępność części
- Wysokie spalanie
- Okropny dźwięk
- 2T

Oczywiście zależy mi na motocyklu, który nada się gdzieś dalej w trasę (powiedzmy 200 km), wiadomo, że każdy poleci mi Honde Varadero, ale podoba mi się wysoka prędkość Hondy NSR. Pomoże ktoś? Z góry dziękuje i witam wszystkich użytkowników forum, bo przed chwilą założyłem konto :)
Stryjeczny
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 19/1/2010, 19:32

Ja Ci bardzo chętnie pomogę ale najpierw zrób coś co powinieneś zrobić przy rejestracji. Przeczytaj regulamin.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm