Co wybrać na dłuższe trasy??
• Strona 1 z 1
Co wybrać na dłuższe trasy??
Witam.
Przyszedł juz czas żeby wymienic juz wysłużonego Kawasaki GPX 600 z 90r .
Na cos nowszego. Nastawiam sie na dłuższe trasy. Na oku mam dwa motorki możecie mi powiedziec co bedzie dla mnie leprze.
Kawasaki Zx9r 2000r czy HONDA CBR 900RR FIRE BLADE 2000r.
Nastawiam sie na któryś z tych motorków cenowo są zbliżone. A i na wycieczki to raczej z dziewczyną wiec który będzie bardziej wygodny dla pasażera?
Przyszedł juz czas żeby wymienic juz wysłużonego Kawasaki GPX 600 z 90r .
Na cos nowszego. Nastawiam sie na dłuższe trasy. Na oku mam dwa motorki możecie mi powiedziec co bedzie dla mnie leprze.
Nastawiam sie na któryś z tych motorków cenowo są zbliżone. A i na wycieczki to raczej z dziewczyną wiec który będzie bardziej wygodny dla pasażera?
- radosny5
- Świeżak
Re: Co wybrać na dłuższe trasy??
radosny5 napisał(a):Nastawiam sie na dłuższe trasy. Na oku mam dwa motorki możecie mi powiedziec co bedzie dla mnie leprze.
Na dłuższe trasy!?
Na dłuższe trasy!!??
Człowieeekuuu!!!
....Przecinak z założenia to nie długodystansowiec a tym bardziej we dwoje...
no chyba, że "dłuższa trasa" to więcej niż żabi skok...
Stawiałbym raczej na coś z gatunku sportowego turystyka np. Yamahy TDM...
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Åšcigacz.pl
jak jestes "twardy" i nie przejmujesz sie nie za duzy komfort na scigu to czemu nie jezdzic w dluzsze traski?? poza tym wydaje mi sie ze z tymi niewygodnymi pozycjami na scigach to jest lekka przesada....
a moze lepsza od cbr bylaby vtr??
a moze lepsza od cbr bylaby vtr??
-
kravec - Administrator
TDM900, FJR1300, xx1100, cbf1000... jesli lubisz szczypte retro ZRX1200s, jesli nie musisz pedzic jak wariat a chodzi Ci o naprawde turystyke - V stromy....czy Bejce...
w ostatecznosci B12....
No chyba ze turystyka jest tylko dodatkiem... bo oczywiscie mozna scigiem objechac kule ziemska... ale mozna tez zrobic to naprawde wygodnie czyms innym, załadowac na sprzet kupe klamotow i nie sluchac lamentu pasazerki...ze jej dretwieja nogi i niewygodnie... nie mowiac o tym ze na sporcie.... bedziesz ją czuł na nadgarstkach podczas kazdego hamowania w zasadzie i nie tylko ....
pozdrawiam
w ostatecznosci B12....
No chyba ze turystyka jest tylko dodatkiem... bo oczywiscie mozna scigiem objechac kule ziemska... ale mozna tez zrobic to naprawde wygodnie czyms innym, załadowac na sprzet kupe klamotow i nie sluchac lamentu pasazerki...ze jej dretwieja nogi i niewygodnie... nie mowiac o tym ze na sporcie.... bedziesz ją czuł na nadgarstkach podczas kazdego hamowania w zasadzie i nie tylko ....
pozdrawiam
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Åšcigacz.pl
hehhe no nie róbcie ze mnie jakiegos emeryta
takie turystyczne furmanki odpadają. Jestem uparty i wytrwały a laska bedzie musiała sie pomęczyć chyba wybór padnie na zielaną zx9r 2001r jednak ta 900rr ma coś w sobie jak wygladaja sprawy exploatacyjne tych 2 maszynek która jest trwalsza? A Nad VTRami sie zastanawiałem ale jakoś mi nie leżą. zresztą na dniach będę mógł jednego VTR1000 przetestować wiec zobaczę ale... jakoś mi one nie leżą sam nie wiem dla czego po prostu taki mam gust
takie turystyczne furmanki odpadają. Jestem uparty i wytrwały a laska bedzie musiała sie pomęczyć chyba wybór padnie na zielaną zx9r 2001r jednak ta 900rr ma coś w sobie jak wygladaja sprawy exploatacyjne tych 2 maszynek która jest trwalsza? A Nad VTRami sie zastanawiałem ale jakoś mi nie leżą. zresztą na dniach będę mógł jednego VTR1000 przetestować wiec zobaczę ale... jakoś mi one nie leżą sam nie wiem dla czego po prostu taki mam gust
- radosny5
- Świeżak
Ale VFR to te co maja popsute jednostronny wachacz?
Duzo pala ale silnik da rade objechac kule ziemska i to ze dwa razy...
Z tym,ze jak VFR to starszy model.
Te nowe to juz nie ta technika.
Jezdzilem ZX9r 02r kolegi,daje naprawde rade i targa fajnie nawet od 'dolu'
Super heble i przyzwoite spalanie.
Przy czym pasazerka nawet tragedi nie ma.
Ale przejedz sie jeszcze XX-em tam jest zajebisty komfort i niezle osiagi.Z tym,ze on juz nie jest taki 'dziki' jak Kawa
Duzo pala ale silnik da rade objechac kule ziemska i to ze dwa razy...
Z tym,ze jak VFR to starszy model.
Te nowe to juz nie ta technika.
Jezdzilem ZX9r 02r kolegi,daje naprawde rade i targa fajnie nawet od 'dolu'
Super heble i przyzwoite spalanie.
Przy czym pasazerka nawet tragedi nie ma.
Ale przejedz sie jeszcze XX-em tam jest zajebisty komfort i niezle osiagi.Z tym,ze on juz nie jest taki 'dziki' jak Kawa
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Nie będę teoretyzował na temat niezawodności czy jakości wykonania ponieważ nie jestem mechanikiem i pozostawię tę kwestię innym.
Jeżeli chodzi o sprawy bardziej oczywiste, to Honda jest lżejsza o 15KG od ZX9R, ma trochę mocniejszy silnik, zarąbiste heble i zawieszenie ( upside-down showa), ZX ma standardowy widelec.
ZX9R dzięki większej masie będzie stabilniejszy na trasie.
Jeżeli chodzi o turystykę, to zaletą jest nadzwyczaj pojemny schowek.
Co do wygody, to jak na każdym sporcie, po dłuższej trasie z pasażerem nadgarstki dają o sobie znać, mogą także pojawić się drobne skurcze, także kręgosłup da o sobie znać podczas dalekiej podróży.
Jeżeli chodzi o sprawy bardziej oczywiste, to Honda jest lżejsza o 15KG od ZX9R, ma trochę mocniejszy silnik, zarąbiste heble i zawieszenie ( upside-down showa), ZX ma standardowy widelec.
ZX9R dzięki większej masie będzie stabilniejszy na trasie.
Jeżeli chodzi o turystykę, to zaletą jest nadzwyczaj pojemny schowek.
Co do wygody, to jak na każdym sporcie, po dłuższej trasie z pasażerem nadgarstki dają o sobie znać, mogą także pojawić się drobne skurcze, także kręgosłup da o sobie znać podczas dalekiej podróży.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Pamiętaj jednak, że jazda z pasażerem wyraźnie bardziej męczy kierowcę.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość