Zobacz wątek - maly tuning dzwiekowy na zime ;)
NAS Analytics TAG

maly tuning dzwiekowy na zime ;)

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

maly tuning dzwiekowy na zime ;)

Postprzez hapek » 22/11/2009, 17:40

witam serdecznie zazimowalem swoj motocykl i stwierdzilem ze brak mu drapieznego pomruku. lubie glosne maszyny... mam wydech niby "przelotowy". oraz seryjny (motocykl to cbr 600 f3 1997r) i tu sie wiaza moje pytania. w srodku tego "przelota" jest jakas niby siatka. odpowiedzialna za spaliny itp czy jesito wywale otwierajac tlumik i pozniej go nitujac bedzie glosniejszy itp ale nic bez negatywnych skutkow dla silnika itp. czy lepiej rozbroic lezacy oryginal w piwnicy i zaklada cgo np tlyko na zloty. tylko co zrobic zeby idealnie wyl co wyrzucic jak skrocic cz co jeszcze:)
jesli ktos by nie wiedzial o co mi chodzi to poszukam ew jakis obrazkow na internecie i "rozrysuje to" zalezy mi by byc baardzoo glosnym na np zlotach. i teraz gdy bede zmienial moj zwykly wydech z tym przelotem tylko na zlot obejdzie sie bez synchronizacji i bedzie wszytko w pozadku nic nie uszkodze itp ? czekam na odpowiedzi.
hapek
Świeżak

Postprzez anan7 » 22/11/2009, 19:33

z tego co wiem przy wybebeszaniu komina potrzebna jest synchronizacja gaźników, a co do Twojego pomysłu to masz tu trochę fotek i opisów, może to Ci w czymś pomoże:
http://www.project919.com/members/howto ... ectomy.htm

pozdro
anan7
Świeżak

Postprzez hapek » 22/11/2009, 22:13

niestety ale nie znam angielskiego :( starej daty jestem ;) no tak ale co zlot robic synchro bo na zlocieten skrocony a tak to ten "firmowy" to nie ma sensu a nic sie nie spieprzy od jazdy z niesynchorwanymi na tym krotkim no i co radicie krotki czy wywalic ta siatke z tego oryginalu ;>
hapek
Świeżak

Postprzez anan7 » 22/11/2009, 22:44

na wybebeszonym kominie pojeździsz do 1. spotkania z władzą, więc może pokombinuj coś z tym niby przelotem, żeby mieć w razie czego zapas :)

a co do nauki angielskiego to nigdy nie jest za późno :wink:
anan7
Świeżak

Postprzez hapek » 23/11/2009, 15:16

czyli wywalic ta siatke ? nic sie nie stanie ? wogole do czego na tak naprawde jest ? no tak tylko ja bym go na zloty zrobil tylko jak i czy nic sie nie zepsuje od jazdy na takim kompletnie pustym seryjnym.
hapek
Świeżak

Postprzez pękoś » 23/11/2009, 20:52

Chłopie, a po co się męczysz. Nie lepiej jest kupić jakiś basowy pomruk np na bazarze. Ostatnio znaczy w lipcu byłem na MotoWeteranBazar i widziałem zajefajne kominy- nowe, stare jakie chcesz, a tak będziesz kombinował. Chyba, że chcesz znaleźć sobie zajęcie na zimę, a to już inna kwestia.
pękoś
Świeżak

Postprzez hapek » 24/11/2009, 15:48

no wlasnie tak jak w temacie ;) chcialem cos swojego stworzyc ;)tylko do czwgo ta siateczka i jakie skutki + i - jej wywalenia i czy wogole mozna. no i co lepiej ruszac basowego mojego czy ten stary oryginal ciac. itp i jak cos to jak.
hapek
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa