maly tuning dzwiekowy na zime ;)
• Strona 1 z 1
maly tuning dzwiekowy na zime ;)
witam serdecznie zazimowalem swoj motocykl i stwierdzilem ze brak mu drapieznego pomruku. lubie glosne maszyny... mam wydech niby "przelotowy". oraz seryjny (motocykl to cbr 600 f3 1997r) i tu sie wiaza moje pytania. w srodku tego "przelota" jest jakas niby siatka. odpowiedzialna za spaliny itp czy jesito wywale otwierajac tlumik i pozniej go nitujac bedzie glosniejszy itp ale nic bez negatywnych skutkow dla silnika itp. czy lepiej rozbroic lezacy oryginal w piwnicy i zaklada cgo np tlyko na zloty. tylko co zrobic zeby idealnie wyl co wyrzucic jak skrocic cz co jeszcze:)
jesli ktos by nie wiedzial o co mi chodzi to poszukam ew jakis obrazkow na internecie i "rozrysuje to" zalezy mi by byc baardzoo glosnym na np zlotach. i teraz gdy bede zmienial moj zwykly wydech z tym przelotem tylko na zlot obejdzie sie bez synchronizacji i bedzie wszytko w pozadku nic nie uszkodze itp ? czekam na odpowiedzi.
jesli ktos by nie wiedzial o co mi chodzi to poszukam ew jakis obrazkow na internecie i "rozrysuje to" zalezy mi by byc baardzoo glosnym na np zlotach. i teraz gdy bede zmienial moj zwykly wydech z tym przelotem tylko na zlot obejdzie sie bez synchronizacji i bedzie wszytko w pozadku nic nie uszkodze itp ? czekam na odpowiedzi.
- hapek
- Świeżak
z tego co wiem przy wybebeszaniu komina potrzebna jest synchronizacja gaźników, a co do Twojego pomysłu to masz tu trochę fotek i opisów, może to Ci w czymś pomoże:
http://www.project919.com/members/howto ... ectomy.htm
pozdro
http://www.project919.com/members/howto ... ectomy.htm
pozdro
- anan7
- Świeżak
niestety ale nie znam angielskiego starej daty jestem no tak ale co zlot robic synchro bo na zlocieten skrocony a tak to ten "firmowy" to nie ma sensu a nic sie nie spieprzy od jazdy z niesynchorwanymi na tym krotkim no i co radicie krotki czy wywalic ta siatke z tego oryginalu ;>
- hapek
- Świeżak
Chłopie, a po co się męczysz. Nie lepiej jest kupić jakiś basowy pomruk np na bazarze. Ostatnio znaczy w lipcu byłem na MotoWeteranBazar i widziałem zajefajne kominy- nowe, stare jakie chcesz, a tak będziesz kombinował. Chyba, że chcesz znaleźć sobie zajęcie na zimę, a to już inna kwestia.
- pękoś
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa