GSXR 600 K4& zx-6r&cbr 600rr
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GSXR 600 K4& zx-6r&cbr 600rr
witam
z racji tego iż zrobiłem prawo jazdy i chciałbym sie przesiasc na scigacza, motocyklami jezdze od 5 lat ,aktualanie mam wr 400 na SM i CRF 450. Na motocykl miałbym z 15 tysięcy PLN . Przewaznie latałem po lasach i torach jak nie crossowych to dla gokartów. Chciałbym motocykl na wtrysku aby nie meczyc sie z gaźnikami, wiem że bedzie trudno zakupić motocykl w dobrym stanie bo większosc to padła ale w temacie przecinaków jestem zielony i potrzebuje dobrej rady który z tych 3 w temacie bedzie najlepszy,najbardziej podoba mi sie suzuki. Jak sie sprawują takie motocykle i jakie mają one opinie wśród was zwolenników ścigaczy? Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie do innego.Pozdrawiam Grzegorz
z racji tego iż zrobiłem prawo jazdy i chciałbym sie przesiasc na scigacza, motocyklami jezdze od 5 lat ,aktualanie mam wr 400 na SM i CRF 450. Na motocykl miałbym z 15 tysięcy PLN . Przewaznie latałem po lasach i torach jak nie crossowych to dla gokartów. Chciałbym motocykl na wtrysku aby nie meczyc sie z gaźnikami, wiem że bedzie trudno zakupić motocykl w dobrym stanie bo większosc to padła ale w temacie przecinaków jestem zielony i potrzebuje dobrej rady który z tych 3 w temacie bedzie najlepszy,najbardziej podoba mi sie suzuki. Jak sie sprawują takie motocykle i jakie mają one opinie wśród was zwolenników ścigaczy? Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie do innego.Pozdrawiam Grzegorz
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
chce odrazu dodać iż 600 będzie dla mnie sporym wyzwaniem ale nie chce się pakować w coś słabszego bo wydaje mi się że troszkę doświadczenia już mam , co do motorku to taki k4 jakie miał słabe punkty abym wiedział na co zwrócić uwagę , przeczytałem temat o motocyklach z ogłoszeń i większość to złom co mnie bardzo przeraziło ponieważ pieniądze szanuje i nie chce jakiegoś ulepa odpicowanego
- Dzesiu10
- Bywalec
nie mówie zeby jak najmłodszego ale w jak najlepszym stanie,słyszałem że kawasaki jest na pół automatycznym wtrysku , prawda? kawasaki też mnie sie podoba i ceny sa nawet zachecajace.
np : http://allegro.pl/item825403725_kawasaki_zx6r_636.html
np : http://allegro.pl/item825403725_kawasaki_zx6r_636.html
- Dzesiu10
- Bywalec
Nie ma jakichś typowych dla tych modeli wad. 636 często jest wykorzystywany do stuntu co chyba dość dobrze świadczy o jego awaryjności.
Na siłę można dodać że PODOBNO w K4 CZASEM mogła pęknąć rama w okolicach wlotów powietrza.
Poza tym patrzysz ogólnie: silnik, skrzynia, rama.
Na siłę można dodać że PODOBNO w K4 CZASEM mogła pęknąć rama w okolicach wlotów powietrza.
Poza tym patrzysz ogólnie: silnik, skrzynia, rama.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
jestem przyzwyczajony do takich rzeczy jak wymiana tłoków korbowodów czy przy tego rodzaju sprzecie też wymienia sie tłoki?co do tematu to chyba rozejrze sie za kawasaki dziękuje bardzo za odpowiedzi dowiedziałem sie tego co chciałem dziękuje i pozdrawiam
- Dzesiu10
- Bywalec
To że motocykl jest na wtrysku nie zwalnia nikogo synchronizacji przepustnic. Zabawa z wakuometrem podobna jak z gaźnikami. Poza tym faktem wtrysk jest mniej męczący.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
W Supermoto czy crosach niestety co 50 moto godzin tłok do wymiany (ale to ze względu na mocno wysilone silniki), zawory co 10-20 moto godzin do regulacji i niestety jak to mówią spore koszty eksploatacyjne: opony, napędy, częste wymiany oleju klocków (zależnie od stylu eksploatacji, czasy wymian raczej dla ostrej eksploatacji)
W seryjnych motocyklach sportowych silniki są bardziej żywotne i okresy między przeglądowe przeważnie przy 6-12-18-24kkm
W 636 przy dość agresywnej eksploatacji opony typu race wystarczają na ulicy na 5-7kkm.
W instrukcji użytkownika masz wypisane jakie czynności przy jakim przebiegu.
Jak znasz siÄ™ na mechanice to masz mniejszy problem
Miłych poszukiwań.
W seryjnych motocyklach sportowych silniki są bardziej żywotne i okresy między przeglądowe przeważnie przy 6-12-18-24kkm
W 636 przy dość agresywnej eksploatacji opony typu race wystarczają na ulicy na 5-7kkm.
W instrukcji użytkownika masz wypisane jakie czynności przy jakim przebiegu.
Jak znasz siÄ™ na mechanice to masz mniejszy problem
Miłych poszukiwań.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
teoysta - Świeżak
Bo chÄ…da to chÄ…da Czyli nikt tego nie chcÄ™ Bo tak
Pierwsza RR nie miała w sobie nic szczególnego (poza podobno zwaloną pozycją). A później nie dość że ma rozmiar roweru to taka nijaka jakaś jest.
Gdzie 600RR, a gdzie 636, albo K4!
A czemu nie myślisz o "ersześć"?
Pierwsza RR nie miała w sobie nic szczególnego (poza podobno zwaloną pozycją). A później nie dość że ma rozmiar roweru to taka nijaka jakaś jest.
Gdzie 600RR, a gdzie 636, albo K4!
A czemu nie myślisz o "ersześć"?
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
W Polsce Honda Honda Honda. I mamy tego wyniki lansu tej marki.
CBR 954 kosztuje tyle co zx10r 04r
CBR 900rr 98r kosztuje tyle co zx9r 02r
cbr 600rr 03r kosztuje tyle co zx6r 06r
Kolego kupuj to co ci najbardziej odpowiada. Ja osobiście lubię markę Kawasaki. Sam można powiedzieć dopiero co kupiłem zx9r i już usłyszałem opinie że gówniany motor kupiłem.
Bo po prostu Kawasaki ma opinie w Polsce że jest chu....we i już a argumentów sensownych nie ma.
CBR 954 kosztuje tyle co zx10r 04r
CBR 900rr 98r kosztuje tyle co zx9r 02r
cbr 600rr 03r kosztuje tyle co zx6r 06r
Kolego kupuj to co ci najbardziej odpowiada. Ja osobiście lubię markę Kawasaki. Sam można powiedzieć dopiero co kupiłem zx9r i już usłyszałem opinie że gówniany motor kupiłem.
Bo po prostu Kawasaki ma opinie w Polsce że jest chu....we i już a argumentów sensownych nie ma.
- rafi19
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości