proszę o małą rade :)
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Jak dla mnie tej kwestii nie da sie rozwiązać, jedni sobie radzą inni nie, przecież są na forum osoby które kupiły na pierwszy raz 600ccm/100KM.
Prawda że są?
Prawda że są?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Ja kupilem XJ'tke 600 i wporzo sie jezdzi tym nie jest to scig wiadomo... jezeli bardzo chcesz sporta i musi byc to 600 to raczej niz ponizej 90 KM nie znajdziesz... mozesz co najwyzej kupic ZXR400 ale to nie jest chyba najlepsze moto... problem z kupowaniem sporta jest taki ze silniki i wszystko jest bardzo wyzylowane i trzeba kupowac nowe roczniki co wiaze sie z duza kasa.. a turystyki nie sa wyzylowane i starczaja na dluzej i mniej sie psuja
moj XJ600 z 93 roku mnie wyniesie jakos 4500 zl z rejestracja w PL (bo kupiony w DE) Ty masz duzo wiecej kasy mozesz sobie kupic duzo nowszy
bandit tez nie jest zly... ale mysle ze 600 moze byc juz za mocne.. ale 400 czemu nie
a co do GS500 to jest raczej wersja dla mniej zamoznych... (np ja rozwazalem kupno tego moto ale Xj600 ta sama cena a duzo lepszy
moj XJ600 z 93 roku mnie wyniesie jakos 4500 zl z rejestracja w PL (bo kupiony w DE) Ty masz duzo wiecej kasy mozesz sobie kupic duzo nowszy
bandit tez nie jest zly... ale mysle ze 600 moze byc juz za mocne.. ale 400 czemu nie
a co do GS500 to jest raczej wersja dla mniej zamoznych... (np ja rozwazalem kupno tego moto ale Xj600 ta sama cena a duzo lepszy
-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
Przejechalem narazie niewiele bo nie dosc ze zimno to nie mam prawka nie mam kasku i moto niezarejestrowane ale narazie wstepne wrazenia pozytywne pozatym jak sie kupuje pierwszy motor to sie czlowiek cieszy ze wszystkiego i malo wybredny
-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
Meciek napisał(a):Jak dla mnie tej kwestii nie da sie rozwiązać, jedni sobie radzą inni nie, przecież są na forum osoby które kupiły na pierwszy raz 600ccm/100KM.
Prawda że są?
Pewnie że są osoby które jeżdżąc jedynie kiedyś tam komarkiem w pieleszach, po kilkunastu latach pierwsze moto to właśnie CBR600F2, i już jest nieco za słaba bo apetyt rośnie w miarę jedzenia. Kupisz 250 na początku " Ale idzie" po miesiącu mało, 400 po miesiącu mało i tak dalej aż nie będzie na co zmienić. Kiedyś odwiedziłem ziomala, tak na jesieni i dałem mu się karnąć, ale był zachwycony "Boże jak to ciągnie" słysze i wsiadłem zaraz po nim i na każdym bigu do odcięcia, to miałem wrażenie że coś się zepsuło, już nie czułem tego przyspieszenia co na początku. Jeśli natomiast miałbym wybierać między RF a CBR wybrałbym CBR, to naprawdę ceniony przez wielu motocykl i w swoim okresie wiódł prim pośród motocykli sportowych,tej pojemności.
-
speedo26 - Świeżak
speedo26 napisał(a):po kilkunastu latach pierwsze moto to właśnie CBR600F2, i już jest nieco za słaba bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Ty to sobie może na początek kup dobry kask i jakiś strój, bo jak czytałem to co napisałeś w "pierwsza gleba" to mi włosy dębem staneły... Już chciałem zapakować jakiś garnek od mamusi z kuchni i Ci podesłać jako prezent gwiazdkowy...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):
Ty to sobie może na początek kup dobry kask i jakiś strój, bo jak czytałem to co napisałeś w "pierwsza gleba" to mi włosy dębem staneły... Już chciałem zapakować jakiś garnek od mamusi z kuchni i Ci podesłać jako prezent gwiazdkowy...
Z nauką jazdy jest jak z nauką chodzenia, wielokrotnie pacniesz na dupę a mimo wszystko dążysz do celu, poprostu jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz. Znam kilka osób które po pierwszej wywrotce rezygnują z jazdy motorem na zawsze, ale przecież uczymy się na błędach i najważniejsze żeby z nich na przyszłość wyciągać wnioski. A i szczęście to też ważna rzecz, ja przy stówce zaliczyłem tylko kilka oterć i siniaków, a ostatnio gość przy pięćdziesiątce miał złamanie otwarte.
-
speedo26 - Świeżak
no taaaaak...oczywiście...jako 15stoletni wymiatacze z pewnością wiecie już wszystko o motocyklach, jeździe na nich i w ogóle..gdzie nam tam do was...uuu...lata świetlne nas dzielą...
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
a ja proponuje suzuku 600 bandita, za 8 tys kupisz juz troche 'starszy model" moze jakis rocznik '97 ( ? ) poszukaj w ogloszeniach, ja mam 2003 i jestem b zadowolony, to byl jest moj 1 motor i uwazam ze jest idealny jak na pierwsze przygody, pozdrawiam
- kris23
- Świeżak
a skąd jesteś? Ja jestem z Wrocka i zamawiałem (tzn.mój mechanik) kiedyś takie pierścienie razem z tłokami tylko ,ze do 125ccm. Jak coś to moge do niego podejśc i się zapytać co i jak ale one szły chyba z Niemiec. pozdro
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
pater napisał(a):thx ...alll.... planowalem zakup suzuki rf 600 R alle też rozwazalem zakup hondy cbr f2 600 badz tez jakies ''kawy'' co byscie mi mogli doradzic ?? z gory thx... pozdrawiam ....
Ja w tym roku kupiłem rf600r i nie narzekam.Motocykl dość trwały i niezawodny.Ma niestety parę minusów po pierwsze waga(ponad 200kg).Ja waże nie całe 70.I czasami,zwłaszcza na początku miałem z tym problem.A i spalanie u mnie w okloicy 7.5l w mieście.Dla mnie naprawdę fajne moto
-
dusigaz - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość