zx6r , r6 czy F4i
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
zx6r , r6 czy F4i
Witam.
Zakladam ten temat dla kolegi ktory chcialby sie dowiedziec ktory z motocyklow wymienionych w nazwie tematu jest najlepszym wyborem.
Chodzi o wygode,komfort jazdy,spalanie,awaryjnosc i inne tego typu sprawy
Do tej pory smigal na Kawasaki er5 i chce zamienic na cos z wyzej wymienionej trojki.
Z gory dzieki za porady.
pzdr.
Edit. Dodam ze chodzi o modele 2000-2002.
Zakladam ten temat dla kolegi ktory chcialby sie dowiedziec ktory z motocyklow wymienionych w nazwie tematu jest najlepszym wyborem.
Chodzi o wygode,komfort jazdy,spalanie,awaryjnosc i inne tego typu sprawy
Do tej pory smigal na Kawasaki er5 i chce zamienic na cos z wyzej wymienionej trojki.
Z gory dzieki za porady.
pzdr.
Edit. Dodam ze chodzi o modele 2000-2002.
- runej
- Świeżak
to żeś wniósł do tematu honda to honda i tyle tylko ze honda szybko się nudzi. R6 da mu na pewno trochę adrenaliny a ze skrzyniami nie jest tak jeszcze najgorzej zależny na jaki egzemplarz trafisz i jak go sam później poszanujesz ogólnie moto najmocniejsze z tej 3 wyglądem bije F4 według mnie na temat kawasaki się nie wypowiem niech się wypowie najlepiej jakiś użytkownik.
Komar - WSK 125,175 - Jawa 350 - Yamaha FZ 750 - Suzuki GSXR 1100W - Yamaha R1
-
jarek20 - Świeżak
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
Robson1903 napisał(a):gsxr600
Z wyzej wymienionej trojki.
Widze, ze najwiecej osob poleca Kawke. Tylko, ze te modele maja podobno rame strasznie awaryjna.
Czy sa jeszcze jakies minusy zx6r ? Czy najwieksze problemy to ta rama ? I spalanie tego sprzeciku jakie jest ?:>
- runej
- Świeżak
Czlowieku, kup to co Tobie sie podoba... i tak po jakims czasie (czy dbasz czy nie) moze sie w kazdym cos zj**ac. Ludzie smigaja na kazdym z w/w modeli... dlaczego ktos akurat kupil kawe, w ktorych ramy sie sypia ???? Bo mu sie takie moto podobalo... Albo R6 z sypiaca sie skrzynia, F4 z tym calym paskiem i jakims innym g*wnem ???? Ludzie biora to co sie podoba, zawsze musisz sie liczyc ze cos moze "piardnąć" w sprzecie :/
Swoja droga dla mnie gixer 600 jest kozakiem (znaczy sie baaaardzo fajny). Chociaz z lat '00'02 bralbym R6
Swoja droga dla mnie gixer 600 jest kozakiem (znaczy sie baaaardzo fajny). Chociaz z lat '00'02 bralbym R6
Pzdr
Yamaha Majesty 250
Yamaha Majesty 250
- eBuch
- Świeżak
Wsiadaj na 636 tak jak ja 03-04 mam. Ja nie narzekam a różnicę odczujesz od razu. Co prawda nie mam odniesienie do innych motocykli ,ktore wymieniles, ale na swoim motorze się jeszcze nie zawiodłem na razie 3000km od kupna pekla w pierwszym miesiacu. Teraz stoi i czeka az sie wykuruje (nadgarstek). Mam 180 motor jest wygodny. Moge siedziec nawet z lekka wyprostowany. Siedzenie troche twarde (tylek moze zaczac bolec), ja jako plecaczek nie narzekałem za to kumpel 190 już bardzo. Trochę za mocno ugiete kolona. P.S. po przesiadce nie odkrecaj od razu gazu bo sie ostro zdziwisz no i 2 palce na sprzeglo .
W odniesieniu do innych 600 jakimi jezdzilem er6 i monstera bądź kawy 750 motor jest bardziej agresywny.
W odniesieniu do innych 600 jakimi jezdzilem er6 i monstera bądź kawy 750 motor jest bardziej agresywny.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
- Demotywatrrro
- Świeżak
Każdy praktycznie motocykl może być awaryjny! Wszystko może się zepsuć jak o to nie dbasz.
Jedziesz na jakiś stereotypach.
Ja proponuje tak - jak znajdziesz któryś z nich w stanie b.dobrym to bierz.
F4 bym nie brał bo jest brzydka ;0 chyba ,że RR wersje bądź sport.
Jedziesz na jakiś stereotypach.
Ja proponuje tak - jak znajdziesz któryś z nich w stanie b.dobrym to bierz.
F4 bym nie brał bo jest brzydka ;0 chyba ,że RR wersje bądź sport.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
karolr napisał(a):w kawasaki pękają ramy, w r6 pada skrzynia, a honda to honda
Taaa cała Polska rzeczywistość....
Kup Kawasaki w tych rocznikach rama nie pęka a jeśli ktoś tak twierdzi to znaczy że ma pęknięty mózg, R6 z 2002 nie ma tragedii ze skrzynią gorzej 99 ale trzeba uważać a Honda... Honda jest wspaniała cudowna boska piękna tylko słabo Ciągnie tak jak laska za pierwszym razem....
-
YZF R1 - Moderator
Ja polecam Hondę F4i, bo jestem jej posiadaczem i złego słowa nie powiem. Faktem jest to, że trzeba ja kręcić żeby coś się działo, ale to już kwestia gustu.
F4i jest tania w eksploatacji itp.
F4i jest tania w eksploatacji itp.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Ja poczułem brak adrenaliny po przesiadce z FZR, ale jestem zadowolony.
Tak poprostu jest skonstruowana i już.
Niektórzy to lubią a inni potępiają.
Tak poprostu jest skonstruowana i już.
Niektórzy to lubią a inni potępiają.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3