Obalamy mity
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Obalamy mity
Witam wszystkich!
Jest to raczej taka dziwna sprawa dlatego założylem ten temat.
Pewien czas temu zasłyszalem kilka razy taką "urojoną" opowieść o gościach (motocyklistach), którzy podczas jazdy na moto "owijają" sobie szyję łańcuchem (a w zależności od wersji- żyłką) i mocują ten zestaw do pojazdu, aby w razie wypadku się już nie pozbierać...
Według mnie to g***o prawda :!: Na tyle kilometrów, które przejechałem po Polsce i Niemczech (samochodem, autokarem, 'bzykiem') nie widziałem żadnych takich poruszających się "zestawów" motocyklista + pętelka....
Jestem ciekaw czy może komuś z Was coś takiego (lub podobnego) obiło się o uszy?
A może znacie jeszcze jakieś zasłyszane, równie niewiarygodne i urojne, mity
Zapraszam do dyskusji
Jest to raczej taka dziwna sprawa dlatego założylem ten temat.
Pewien czas temu zasłyszalem kilka razy taką "urojoną" opowieść o gościach (motocyklistach), którzy podczas jazdy na moto "owijają" sobie szyję łańcuchem (a w zależności od wersji- żyłką) i mocują ten zestaw do pojazdu, aby w razie wypadku się już nie pozbierać...

Według mnie to g***o prawda :!: Na tyle kilometrów, które przejechałem po Polsce i Niemczech (samochodem, autokarem, 'bzykiem') nie widziałem żadnych takich poruszających się "zestawów" motocyklista + pętelka....
Jestem ciekaw czy może komuś z Was coś takiego (lub podobnego) obiło się o uszy?
A może znacie jeszcze jakieś zasłyszane, równie niewiarygodne i urojne, mity

Zapraszam do dyskusji

Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
chyba to jednak bzdura bedzie bo ludzie caly czas sie wywracaja na motorkach i od razu kalekami do konca zycia nie zostaja ... a zreszta wspolczuje komus wozacemu ciezki lancuch na szyji.... to musi byc troche nie wygodne chyba 

Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
Było kiedyś ale juz nie pamiętam na jakim programie że kolesie na sportach coś takiego robili
by w razie wypadku nie zostać kalekami ale nie owijali sobie łańcuchem głowy tylko łańcuszek od kasku do steru przyczepiali
ten program to z 2 lata temu widziałem na zagranicznym programie
by w razie wypadku nie zostać kalekami ale nie owijali sobie łańcuchem głowy tylko łańcuszek od kasku do steru przyczepiali
ten program to z 2 lata temu widziałem na zagranicznym programie
Co z tego że jedziesz szybciej skoro złą drogę wybrałęś
- LuKi
- Świeżak
U mnie w okolicy podobno zabił sie w takim czymś jeden z motocyklistów.
Jeden konieć tej opaski wedruje na szyje a drugi na kierownice,podczas stłuczki petla napina się i zaciska na szyji jak i na kierownicy.Jesli jedziesz z duzą predkościa i wylatujesz do przodu,przez kierownice - prawdopodobnie urywa ci głowe,gdy z mniejszą- dusisz sie...
Słyszałem kiedys ze takie opaski podobno som do kupienia... ale ile w tym prawdy niewiem?
Jeden konieć tej opaski wedruje na szyje a drugi na kierownice,podczas stłuczki petla napina się i zaciska na szyji jak i na kierownicy.Jesli jedziesz z duzą predkościa i wylatujesz do przodu,przez kierownice - prawdopodobnie urywa ci głowe,gdy z mniejszą- dusisz sie...
Słyszałem kiedys ze takie opaski podobno som do kupienia... ale ile w tym prawdy niewiem?
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
Zawsze się nad tym zastanawiałem... a więc jest w tym coś. Ciekawe....
ps. ja sobie przywiÄ…zujÄ™ fajfusa do kierownicy i siÄ™ wywalam specjalnie
ps. ja sobie przywiÄ…zujÄ™ fajfusa do kierownicy i siÄ™ wywalam specjalnie
-
barteckstreet - Świeżak
-
barteckstreet - Świeżak
Lancuchy...
Czasem mozna zobaczyc goscia jadacego moto,a przez ramie ma przewieszony lancuch... ale to jest zabezpieczenie moto przed kradzieza. Jak lancuch ma okolo 1metra dlugosci i wielka kludka to na krotkim dystansie poprostu wygodnie przewiesic przez ramie jak torbe podrozna...a ideologia sama sie dorobila...
Linki... jedyne,ktore ja znam to przewody zasilajace interkom,czy podgrzewanie kombinezonu...
A zylka to moze sie komus zkojazylo z petla i przypinaniem do kamizelki... motocyklowy airbag.
Na reszte sobie sami odpowiedzcie
Czasem mozna zobaczyc goscia jadacego moto,a przez ramie ma przewieszony lancuch... ale to jest zabezpieczenie moto przed kradzieza. Jak lancuch ma okolo 1metra dlugosci i wielka kludka to na krotkim dystansie poprostu wygodnie przewiesic przez ramie jak torbe podrozna...a ideologia sama sie dorobila...
Linki... jedyne,ktore ja znam to przewody zasilajace interkom,czy podgrzewanie kombinezonu...
A zylka to moze sie komus zkojazylo z petla i przypinaniem do kamizelki... motocyklowy airbag.
Na reszte sobie sami odpowiedzcie

Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
widzicie ile juz mitow powstalo, ciekawe skad sie one biora? moze znacie jakies rownie niewiarygodne lub perwersyjne jak w przypadku barteckstreet'a
hehehe tak 3maj chlopie

barteckstreet napisał(a):...ja sobie przywiązuję fajfusa do kierownicy i się wywalam specjalnie...
hehehe tak 3maj chlopie

Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
Kaja oczywiscie to prawda!
Tylko jeszcze jak zklasyfikowac moto...
no wiesz... te na poprawienie kompleksow
Tylko jeszcze jak zklasyfikowac moto...
no wiesz... te na poprawienie kompleksow

Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Hehe 48cc (Motorynka)
Nie mam kompleksow

Nie mam kompleksow

- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
::::Na poczatku chcialbym powiedziec ze dawno juz nic nie pisalem::::
Do tematu: kolega wmawial to wszystkim ze jego wujek widzial jak na lotnisku stuntowcy wlasnie uzywaja takich zylek. Ja oczywiscie uwazam to za wymysl.
Do tematu: kolega wmawial to wszystkim ze jego wujek widzial jak na lotnisku stuntowcy wlasnie uzywaja takich zylek. Ja oczywiscie uwazam to za wymysl.
-
KrzysiuRanger - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości