[Porady dla motocyklistów] Mechanika motocyklowa
Witam serdecznie.
Posiadam HONDĘ MAGNA VF 700 i chciałbym wymienic olej.
I tu moje pytanie ile oleju trzeba wlac żeby było nie za dużo i nie za mało.
Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam<br><hr>maiki1111
Posiadam HONDĘ MAGNA VF 700 i chciałbym wymienic olej.
I tu moje pytanie ile oleju trzeba wlac żeby było nie za dużo i nie za mało.
Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam<br><hr>maiki1111
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Znam dobrego mechanika na Kołobrzeskiej. Robi w garażu. Niedawno przeniósł się z Towarowej. Mi naprawił a już było ciężko także polecam<br><hr>xpawelKomentatorzy napisał(a):Witam jest jakiś dobry mechanik w Olsztynie?<br><hr>Marcin KLX<br>Komentatorzy napisał(a):Jest <br><hr>Stefan<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego jak możesz to podaj namiar.<br><hr>Kuba LC4<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.Posiadam kingwaya coliber sport.Mam problem w przedni amortyzator mi bardzo piszczy.Myslalem ze brak smarowania na smarowalem olejem,ale mu nie przeszlo.Co robic??<br><hr>SUZUKI TeAm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam problem z dziwnym odgłosem przy zimnym silniku w okolicach sprzęgła, który zanika po wciśnięciu dźwigni sprzęgła. Dźwięki praktycznie zanikają przy ciepłym silniku. Czy jest jakiś łańcuch w tym miejscu, dotyczy to motocykla Yamaha YX600
T Radian... Proszę o radę ... Z góry dzięki.<br><hr>macio7
T Radian... Proszę o radę ... Z góry dzięki.<br><hr>macio7
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam problem z grizzly 660 tylko nie moge znalesc nigdzie takiego tematu . wczoraj na przeprawie urwalo mi pasek rolki wypadly zablokowalo wszystkie 4 kola i caly olej z silnika wylondowal w filtrze oleju prosze o pomoc najlepiej telefoniczna . 792180593 prosze napisac sms ja odzwonie :] prosze o pomoc nie wiem co zrobic i jaka mogla byc przyczyna.<br><hr>maciek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sprawdz cewke,świece, fajke i regulator napiecia<br><hr>czaja50Komentatorzy napisał(a):mam problem z hondą nsr 125 gdy jechałem do szkoły to mi raptownie zgasła i co do czego doszło że niema iskry oddałem ją do elektryka i był kabel rozłączony to go podłączył i iskry dalej nie było kupiłem nowy moduł ale dalej to samo co może być proszę o pomoc <br><hr>DAMIAN_VIP_007<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam ! Potrzebuje pomocy a mianowicie chodzi mi o ten klucz <a href="http://imageshack.us/photo/my-images/703/kluczk.png" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/703/kluczk.png</a>/ jak nazywa fachowo sie ten klucz .
Z gory dzieki za pomoc<br><hr>Mlody mechanior
Z gory dzieki za pomoc<br><hr>Mlody mechanior
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
możesz śmialo jeżdzić przy takiej temp. w r6 2001 wentylator włacza się przy ok 115 stopniach a od 120 czy 125 zapala sie czerwona kontrolka na obrotomierzu....po prostu z niedogrzanym piecem latasz....<br><hr>daveKomentatorzy napisał(a):witam jestem nowy na forum i zwracam sie do was wszystkich.mam problem z wentylatorem w mojej r6 z 2001r niechce sie wlaczac nawet gdy plyn osiaga 97celcjuszy.w tej chwili podlaczylem go na krotko zeby nie przegrzac silnika.nie wiem czy problemem moze byc zapowietrzony uklad chlodzenia(wymiany plynu dokonalem przed okresem zimowym) lub czujnik odpowiadajacy za wlaczanie wiatraka.sprawdzilem go miernikiem i prad do niego dochodzi lecz nawet po osiagnieciu 97 (sugeruje sie wartosciami z wyswietlacza)nie wychodzi.prosze was o jakies sugestie ktore pomoga rozwiazaniu mojego problemu<br><hr>wasciu5<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, posiadam honde cbr 600 f4 na gaźniku i mam proble,m, otóz na początku jazdy wszystko jest ok a po przejechaniu kilku km zaczyna mi przerywać na wolnych obrotach, już 2 razy mi zgasla podczas jazdy raz jadąc 150km na 6 biegu motor mi zgasl jakby zabrakło paliwa, nie chciał odpalić, przetransportowałem go do domu i po 4 dniach naładowałem akumulator i po kilku próbach odpalił i teraz zgasł mi na luzie i od razu padł akumulator. proszę o pomoc.<br><hr>cbr f4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. moja Kawunia zx6r 636 z 2003r. szarpie na 2 biegu podczas przyspieszania. nie wiem co to może być, co jest przyczyną ?? Dodam że sprzęgło wymieniłem w tym sezonie. Z góry dziękuje za pomoc <br><hr>szczypior84
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, od niedawna jestesm posiadaczem HONDY CBF 600 z 2005 roku. Motocykl pochdzi z niemiec i niestety jest zablokowany (v-max 160km/h) .Moze zna ktos dobrego mechanika ktory moglby to jakos rozpracowac? A moze ktos wie w jaki sposob odblkowac moto?<br><hr>tomek cbf
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdzie jest wlew do plynu chlodniczego przy suzuki gsx 750 opszkalem wszystko i nie moge znalez<br><hr>gucio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
WITAM WSZYSTKICH.MAM SUZI 750F.MUSZE WYMIENIC TYLNA OPONE.JAKA FIRMA JEST NAJLEPSZA.ZNALAZŁEM JAKĄŚ FIRME SHINKO?<br><hr>SAJMON
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to jest dzwiek kosza sprzęgłowego.jest juz wyrobiony.ale to nie wpływa w zaden sposób na prace sprzegła.jedyna mozliwośc to wymiana kosza a to jest koszt spory<br><hr>joka84Komentatorzy napisał(a):Witam mam problem z dziwnym odgłosem przy zimnym silniku w okolicach sprzęgła, który zanika po wciśnięciu dźwigni sprzęgła. Dźwięki praktycznie zanikają przy ciepłym silniku. Czy jest jakiś łańcuch w tym miejscu, dotyczy to motocykla Yamaha YX600
T Radian... Proszę o radę ... Z góry dzięki.<br><hr>macio7<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam crossa kawasaki 250 i spalił mi się moduł czy jest szansa aby włożyć modułod innego crossa albo przerobić jak by ktoś coś wiedział prosze pisać na nr gg 7346841 dzięki<br><hr>kazimierski Norbert
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, w następnym sezonie zamierzam kupić maszynkę tj. Hondę CBR1100xx. Motocykl bardzo wygodny, duży, pięknie się prezentujący. Uwielbiam wszystko duże, ale o co mi chodzi...
otóż, chodzi mi o to, że myślę o zdławieniu go... z tych 164KM do jakiś 100. Mam pytanie, do doświadczonych, a nie do jakiś HATErów internetowych czy takie coś jest możliwe i za jaką cenę. Jeździłem tym moto, czyję się na nim rewelacyjnie, to byłby mój pierwszy motocykl. Mierzę 185cm wzrostu, i 90kg wagi. Olej w głowie też mam, więc wiem co robię decydując się na taką maszynkę. proszę o poważne odpowiedzi Pozdrawiam.<br><hr>Hondzior
otóż, chodzi mi o to, że myślę o zdławieniu go... z tych 164KM do jakiś 100. Mam pytanie, do doświadczonych, a nie do jakiś HATErów internetowych czy takie coś jest możliwe i za jaką cenę. Jeździłem tym moto, czyję się na nim rewelacyjnie, to byłby mój pierwszy motocykl. Mierzę 185cm wzrostu, i 90kg wagi. Olej w głowie też mam, więc wiem co robię decydując się na taką maszynkę. proszę o poważne odpowiedzi Pozdrawiam.<br><hr>Hondzior
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,mam maly problem nie moge zdjac kola zamachowego czy tam tej cewki w motorze suzuki gsxr 600 srad nie wiem czy to poprostu sie odkreca czy sciaga prosze o jakies podpowiedzi<br><hr>fisiu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
każde kolo magnetyczne się odkręca, ale cewki powinny być przykręcone do lewego dekla tak jest w większości motocykliKomentatorzy napisał(a):Witam,mam maly problem nie moge zdjac kola zamachowego czy tam tej cewki w motorze suzuki gsxr 600 srad nie wiem czy to poprostu sie odkreca czy sciaga prosze o jakies podpowiedzi<br><hr>fisiu<br>
pozdro<br><hr>piotr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W moim kawasaki klr 650 normalnie ściąga się koło magnesowe żeby dostac się do łańcuszka balansowego.Ja używam go ściągnięcia koła klucza płaskiego 32 do zablokowania tego koła aby się nie obracało i ściągaczem do korb rowerowych wkręcasz śrube w koło magnetyczne i musi zejśc.Ja mam klucz elektryczny do sciądania kół w samochodzie.<br><hr>adamo 310Komentatorzy napisał(a):Witam,mam maly problem nie moge zdjac kola zamachowego czy tam tej cewki w motorze suzuki gsxr 600 srad nie wiem czy to poprostu sie odkreca czy sciaga prosze o jakies podpowiedzi<br><hr>fisiu<br>Komentatorzy napisał(a):każde kolo magnetyczne się odkręca, ale cewki powinny być przykręcone do lewego dekla tak jest w większości motocykli
pozdro<br><hr>piotr<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
cześćKomentatorzy napisał(a):witam jestem nowy na forum i zwracam sie do was wszystkich.mam problem z wentylatorem w mojej r6 z 2001r niechce sie wlaczac nawet gdy plyn osiaga 97celcjuszy.w tej chwili podlaczylem go na krotko zeby nie przegrzac silnika.nie wiem czy problemem moze byc zapowietrzony uklad chlodzenia(wymiany plynu dokonalem przed okresem zimowym) lub czujnik odpowiadajacy za wlaczanie wiatraka.sprawdzilem go miernikiem i prad do niego dochodzi lecz nawet po osiagnieciu 97 (sugeruje sie wartosciami z wyswietlacza)nie wychodzi.prosze was o jakies sugestie ktore pomoga rozwiazaniu mojego problemu<br><hr>wasciu5<br>
w ojej Hondzie VF mam jeszcze mały przekaźnik,ale myślę że to tylko ten czujnik u mnie poszło jedno i drugie
orginał do mojego kosztuje około 200zł ja wstawiłem nowy samochodowy o tych samych parametrach koszt60 zł i działa <br><hr>HONDA VF750F
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl