Yamaha dt 80 nie chce odpalac
• Strona 1 z 1
Yamaha dt 80 nie chce odpalac
KUPILEM SOBIE 2 TYG TEMU YAMASZKE DT 80 I NIE CHCE MI DOBRZE ODPALAC JAK ZIMNA. JAK NIE ODPALI ZA 1 ALBO 2 KOPEM TRZEBA PCHAC. JAK JEST CIEPLA TO PALI ZAWSZE OD 1 KOPA. CO MUSZE WYMIENIC PROSZE O POMOC
Nie pisz z caps lock'iem bo tego się czytać nie da. Landryss
Nie pisz z caps lock'iem bo tego się czytać nie da. Landryss
- Kuboxxx
- Świeżak
Zrobić remont bo to najprawdopodobniej wina słabej kompresji. Jeszcze możesz wymienić świecę wcześniej ale wątpię że to jej wina.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Po 1 naucz się pisać i nie krzycz.
Tak może to być słaba kompresja nawet jak moto idzie ,,sumer" (cokolwiek to znaczy).
Tak może to być słaba kompresja nawet jak moto idzie ,,sumer" (cokolwiek to znaczy).
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
W momencie gdy nie chce odpalić to wykręć świecę i zobacz czy jest mokra ,
może nie dostaje paliwa .
U mnie jest tak że jak zostawię motor na kilka godzin lub dłużej i do tego z zakręconym kranikiem to jest czasem problem z odpaleniem ,było gorzej ale wyczyściłem gaźnik .
Po odkręceniu kranika dobrze jest chwile odczekać .
A "summer" to koledze chodziło o zbliżające się lato
może nie dostaje paliwa .
U mnie jest tak że jak zostawię motor na kilka godzin lub dłużej i do tego z zakręconym kranikiem to jest czasem problem z odpaleniem ,było gorzej ale wyczyściłem gaźnik .
Po odkręceniu kranika dobrze jest chwile odczekać .
A "summer" to koledze chodziło o zbliżające się lato
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Ja mam podobna sytuacje w aprilce rs z 1996r. Silnik jest 500 km po remoncie (czyli koncze dopiero docierac) wszystko rewelacyjnie i wyczyszone i wyregulowane. Swieca nowka sztuka. A tez jak postoi zimna noc albo no kilka dni bez ruszania jest maly problem by ja odpalic. Ale jak juz silnik pochodzi chociaz minutke i go zgasze to odpali nawet bez ssania doslownie na dotyk. Brak mi pomyslow co moze z nia byc.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
ja mam znowu odwrotnie w rsce jak jest zimna np postoi noc podchodze właczam ssanie to odrazu łapie przejade sie kawałek zgasze ja to czasami ani na ssaniu ani bez ssania nie chce zapalic
-
andrzej551 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość