Yamaha YZ 125 najprawdopodobniej tłok ... ??
• Strona 1 z 1
Yamaha YZ 125 najprawdopodobniej tłok ... ??
Witam jezdzilem na motorze dzisiaj Yamaha YZ 125, i w momencie jak zjechalem na chwile zeby sobie odpoczac, poczulem ze motor gasnie, zmienilem na mniejszy bieg dalej gasl , wcisnalem sprzeglo - nie dalo sie dodac gazu bo dalej gasl. Jak myslicie co to moze byc, bo ja obstawilem w pierwszym momencie tłok a potem cos myslalem na swieca i bede ja jutro albo pojutrze jakos zmienial i sie okaze czy nie swieca ?? Ale chodzi mi o to co jeszcze moglo sie stac i ogolnie co to jest bo wkoncu jacys mechanicy sie tutaj wypowiadaja ;;)
Dodam jeszcze ze nic nie strzelilo w silniku ani nie slychac nic teraz i wszystko jakby bylo sprawne , ale wydaje mi sie ze kompresja nie jest taka jak nalezy ale nie jestem pewien ...
Motor mial zrobione 41 motogodzin , wiec jak na crossa 2T nie tak najgorzej jeszcze ;;;/ ...
Dodam jeszcze ze nic nie strzelilo w silniku ani nie slychac nic teraz i wszystko jakby bylo sprawne , ale wydaje mi sie ze kompresja nie jest taka jak nalezy ale nie jestem pewien ...
Motor mial zrobione 41 motogodzin , wiec jak na crossa 2T nie tak najgorzej jeszcze ;;;/ ...
- marc9911in
- Świeżak
Cos jeszcze czy tylko te 2 opcje ;D ?? W sumie jak dolozylem palca to cos tam czulem .... a w swiecy iskra byla ;;;/
- marc9911in
- Świeżak
Że świeca ma iskrę to nie znaczy że jest dobra. Sprawdź jeszcze układ paliwowo powietrzny. Jak to coś tam czułeś? Mocno słabo dmuchało?
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości