Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
uuu no to kupuj tą głowice
barek - to zalezy. jak sprzedajesz jako SX nikt o papiery nie bedzie pytal ;P sporo jest wersji EXC zrobionych na SX, papiery sporo daja zrobisz prawko i mozesz ganiac. niby ja i tak ganiam jak juz to w terenie ale czasem trzeba przejechac miedzy lasem a innym lasem 5 km asfaltem i jade bez problemowo.
kurde zawsze doradzałes a teraz sam nie wiesz ? ;P nie da sie zarejestrowac bo nie ma dokumentów. musiał bys dokupic rame z dokumentami. w przeciwnym razie koszt rejestracji bedzie spory o ile w ogóle mozliwy. ale na pewno taniej bedzie dołozyc i kupic zarejestrowanego EXC niz kupic EXC zrobionego na SX bez papierów i rejestrowac
ile bedziesz miał kasy na EXC ?
a skręciłes wszystko jak nalezy ?
barek - to zalezy. jak sprzedajesz jako SX nikt o papiery nie bedzie pytal ;P sporo jest wersji EXC zrobionych na SX, papiery sporo daja zrobisz prawko i mozesz ganiac. niby ja i tak ganiam jak juz to w terenie ale czasem trzeba przejechac miedzy lasem a innym lasem 5 km asfaltem i jade bez problemowo.
kurde zawsze doradzałes a teraz sam nie wiesz ? ;P nie da sie zarejestrowac bo nie ma dokumentów. musiał bys dokupic rame z dokumentami. w przeciwnym razie koszt rejestracji bedzie spory o ile w ogóle mozliwy. ale na pewno taniej bedzie dołozyc i kupic zarejestrowanego EXC niz kupic EXC zrobionego na SX bez papierów i rejestrowac
ile bedziesz miał kasy na EXC ?
a skręciłes wszystko jak nalezy ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
u mnie w kacie tez raz zaczeły skrzypiec ;P ale cos sie ułozyło i juz nie skrzypi.
co do papierów to tak jak miałem simsonka, jakies dokumenty miałem, jakies stare oc opłacane, ale nie miałem dowodu, i nie moge zarejestrowac, tzn moze i mógłbym ale to wiecej zachodu i kosztów niz ten simsonek byłby warty. wiec na złom poszedł xd
a co do 7k no to juz mozna kupowac dozbieraj troche i kupuj 4T xd czasem stoją EXC 520/525 za 5000 zł i np pali jeździ ale kopci. kupujesz tłoczek, robisz jakis remont za 2k. i masz niezłe moto ;P raz nawet z kumplem oglądalismy takiego, spalił pół litra oleju z 5 minut tak o jechał normalnie w sumie. ale kumpel zrezygnował bo ogólnie mu sie z wyglądu nie podobał
co do papierów to tak jak miałem simsonka, jakies dokumenty miałem, jakies stare oc opłacane, ale nie miałem dowodu, i nie moge zarejestrowac, tzn moze i mógłbym ale to wiecej zachodu i kosztów niz ten simsonek byłby warty. wiec na złom poszedł xd
a co do 7k no to juz mozna kupowac dozbieraj troche i kupuj 4T xd czasem stoją EXC 520/525 za 5000 zł i np pali jeździ ale kopci. kupujesz tłoczek, robisz jakis remont za 2k. i masz niezłe moto ;P raz nawet z kumplem oglądalismy takiego, spalił pół litra oleju z 5 minut tak o jechał normalnie w sumie. ale kumpel zrezygnował bo ogólnie mu sie z wyglądu nie podobał
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ale ja wlasnie nie chce 4t:)
mam w okolicy 200 z papierami jest jeden 250 ale wlasnie bez papierow
i skoro motor to exc niby na droge to czemu nie ma papierow?
a co do lag nie skrzypia tylko stukaja sprezyny tak dziwnie jakby mialy luz gora dol
mam w okolicy 200 z papierami jest jeden 250 ale wlasnie bez papierow
i skoro motor to exc niby na droge to czemu nie ma papierow?
a co do lag nie skrzypia tylko stukaja sprezyny tak dziwnie jakby mialy luz gora dol
- barek253
- Mieszkaniec forum
moze nie skręciłes do konca, bo są tam czasem takie przeskoki na gwintach serwisowe czy jakos tak. u mnie przynajmniej tak jest ze w połowie gwintu nagle ciasno idzie a potem znów palcami mozna dokręcac.
wiesz róznie bywa, mógł byc kiedys cos kradziony ;P mogły sie papiery zagubic - znam taki przypadek mógł byc sciagniety zza granicy
wiesz róznie bywa, mógł byc kiedys cos kradziony ;P mogły sie papiery zagubic - znam taki przypadek mógł byc sciagniety zza granicy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie no skrecilem jak ma byc wszystko
i tak stuka jakby mialy luz teraz rozkrecilem wogole nie ma lustra tylko gole sprezyny aolej polecial w te pompke tam w srodku
co do red bula to tez kur... czekalem a nie ma
o wyczytalem o 20.45 na orange sport info
i tak stuka jakby mialy luz teraz rozkrecilem wogole nie ma lustra tylko gole sprezyny aolej polecial w te pompke tam w srodku
co do red bula to tez kur... czekalem a nie ma
o wyczytalem o 20.45 na orange sport info
- barek253
- Mieszkaniec forum
Witam ! w mojej dt 125 10v bodajże 88 rok na modóle pisze 10v-20 szukałem w goglach i nic nie mogłem znaleźć o nim czy wiecie co to za modół i czy był blokowany
A jeszcze jedno w tej detetce nie mam obrotomierza i czy mógłbym go zamontowac tam w karterze od strony dekla sprzęgła mam takie 2 zaślepki czy to na obrotomierz?
A jeszcze jedno w tej detetce nie mam obrotomierza i czy mógłbym go zamontowac tam w karterze od strony dekla sprzęgła mam takie 2 zaślepki czy to na obrotomierz?
- Damianooo1998
- Świeżak
Słuchajcie mam sprawę. Wkopałem sie w gów.. z tą Yadżką. Muszę zrobić generalny remont silnika. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YAMAHA-O ... 1581wt_852 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YAMAHA-O ... 1632wt_852 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Hot-Rods ... 235wt_1165 co myślicie o tych częściach. Ceny są atrakcyjne . Opłaca się ściągać te cześci ceny są o niebo lepsze niż te w PL. Ktoś już ściągał z Was z Ebayu ile się płaci za przesyłke?? i Jak długo sie czeka. I jak sie zabrac do sciagania czessci z USa Pozdro i z góry dzieki za odp
- mikozniak
- Świeżak
scott anaheim czy jakos tak one podobno dobre. ja mam Alpinestarsa chyba nie dostepne w pl model nie pamietam jaki moze jet, dałem koło stówki w UK, są super ale troche grube. nie ma co brac mega drogich rękawiczek ;P zuzywaja sie tak samo jak te 50 zł tansze.
co do częsci to tak opłaca sie jak sam widzisz po cenach
co do częsci to tak opłaca sie jak sam widzisz po cenach
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jaki olej lać do Yamahy yz 250f. CZym się różni 10w40 a 10w50. Już wyczytałem że ta liczba za w to coś o temperaturze, ale nie wiem dokładnie. Wiem, że pełen syntetyk i zastanawiam się nad Yamalube i Castrolem.
- mikozniak
- Świeżak
zalezy od temp, ale duzej róznicy nie ma. ja leje 10W50 i jest idealnie. najwiecej osób gania i poleca castrola i motula 300V. oczywiscie wszystkie pełne syntetyki
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mam problem z dzwignia z miany biegow. strasznie szybko sie obrabiaja frezy mimo, ze walek wymienilem i sa w miare ok, lecz te dzwignie alminiowe sa strasznie miekkie. planuje kupić stalową lecz nie ma i chce kupic troche inna od kx 125 a mam kx 85. Lecz nie wiem czy średnia otworu jest taka sama. Podpowie któryś czy te wałki na które nachodzi ta dźwignia/nóżka są takie same? a przede wszystkim czy są takie same w kx 125 i 85? proszę o bardzo szybką odpowiedź!
- bwin10
- Świeżak
aluminiowe dźwignie obrabiają się wtedy gdy są słabo dokręcone lub jeżdziec nie ma wyczucia i kopie za mocno po lewarku...ja tak miałem na początku jak nie mogłem się przyzwyczaić do ciężkości offroadowych butów po każdej jeździe musiałem dokręcać dźwignie..
Mam zamiar wymienić olej i uszczelniacze w przednim zawieszeniu ..jaki olej będzie najlepszy i czy jest jakaś miarka abym wiedział ile go wlać..jeżdżę na full crossie yz250f nie wiem czy to ma znaczenie..
Mam zamiar wymienić olej i uszczelniacze w przednim zawieszeniu ..jaki olej będzie najlepszy i czy jest jakaś miarka abym wiedział ile go wlać..jeżdżę na full crossie yz250f nie wiem czy to ma znaczenie..
YAMAHA RACING TEAM
-
Marcin65432105 - Świeżak
Pierwsza zasada endurowca czy krosowaca to dokręcanie śrubek (przed wyjazdem i po wyjeździe) w motocyklu. Przeczytaj sobie odkładnie technikala i tam będziesz miał jakie śrubki na klej do gwintów dokręcać. Wiadome że jak założysz frez aluminiowy na stalowy to ten aluminiowy sie zetrze. A dźwignia zmiany biegów musi być systematycznie dokręcana, tak samo jak plastiki czy inne śrubki od dekli itp.
Marcin65432105 - jakiej firmy masz zawiechę? Ja w swoim kacie mam lagę 43mm WP i mam wlany olej 5W ten miększy. Poszukaj manuala do tego jakiej firmy masz lagi bo jak coś to ja mam do WP.
Marcin65432105 - jakiej firmy masz zawiechę? Ja w swoim kacie mam lagę 43mm WP i mam wlany olej 5W ten miększy. Poszukaj manuala do tego jakiej firmy masz lagi bo jak coś to ja mam do WP.
Ostatnio edytowano 17/8/2011, 11:44 przez mentorsct, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
- mariusz2108
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości