[Suzuki SFV 650 Gladius] Suzuki Gladius – artyk
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Suzuki SFV 650 Gladius] Suzuki Gladius – artyk
Dyskusja na temat: Suzuki Gladius – artykuł codziennej potrzeby
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Suzuki Gladius – artykuł codziennej potrzeby
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Suzuki Gladius – artykuł codziennej potrzeby
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
Nie podoba mi się. Te małe boczne owiewki obok lampy pasują jak pięść do nosa. Ogólnie linia tego motocykla mi nie podchodzi<br><hr>z
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miałem polatać Gladiusem w ramach Suzuki motocaravan w Łodzi i okazało się że dzień wcześniej jakiś baran hamując zredukował bieg do 1, potem skręcił gaz i tylne koło się zablokowało + blokada przedniego przy hamowaniu i przyglebienie gotowe. No i z jazdy ****, ale co by nie czarować dwa cylindry to nie cztery - tu gazu nie używa się jak przełącznika 0-1. Z sylwetki - totalna niekonsekwencja granicząca z głupotą: jak ktoś chciał wyeksponować ramę a'la ducati to po grzyba są te tandetne plastiki imitujące aluminium??? Albo odsłonić stal albo dać ramę alu jak w SV. No i brak czachy Nie wiem o czym myślą producenci motocykli ale na pewno nie o normalnych użytkownikach. Jak potrzebujesz przelecieć się po trasie (a przecież wygodna pozycja za sterami do tego zaprasza) bez owiewki może głowę urwać - taka eskapada nie świadczy o charakterze motocyklisty lecz o głupocie - kierowca później reaguje na sytuację na drodze.<br><hr>raperKomentatorzy napisał(a):Motocykl dla fryzjera <br><hr>xxx<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
He - to niestety zdradliwe zwierzątko dla niedoświadczonych kierowców. Na Caravanie we Wrocławiu gość zgruzował Gladiusa na oczach mojego kumpla wpadając w krzaki przy wyjeżdżaniu z parkingu. Coś pechowo się zaczyna kariera tego moto w PL.Komentatorzy napisał(a):Motocykl dla fryzjera <br><hr>xxx<br>Komentatorzy napisał(a):Miałem polatać Gladiusem w ramach Suzuki motocaravan w Łodzi i okazało się że dzień wcześniej jakiś baran hamując zredukował bieg do 1, potem skręcił gaz i tylne koło się zablokowało + blokada przedniego przy hamowaniu i przyglebienie gotowe. No i z jazdy ****, ale co by nie czarować dwa cylindry to nie cztery - tu gazu nie używa się jak przełącznika 0-1. Z sylwetki - totalna niekonsekwencja granicząca z głupotą: jak ktoś chciał wyeksponować ramę a'la ducati to po grzyba są te tandetne plastiki imitujące aluminium??? Albo odsłonić stal albo dać ramę alu jak w SV. No i brak czachy Nie wiem o czym myślą producenci motocykli ale na pewno nie o normalnych użytkownikach. Jak potrzebujesz przelecieć się po trasie (a przecież wygodna pozycja za sterami do tego zaprasza) bez owiewki może głowę urwać - taka eskapada nie świadczy o charakterze motocyklisty lecz o głupocie - kierowca później reaguje na sytuację na drodze.<br><hr>raper<br>
pozdrawiam<br><hr>LC4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pachnie mi tu sponsoringiem... gladius jest naprawde beznadziejny i do sv mu brak wiele<br><hr>melvin to kretyn
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam SV650 '00, swietny motocykl miejski - zwawy, zwinny, nisko obsadzony moment pozwala na blyskawiczne wyprzedzanie w miescie. Kolega z ktorym jezdze codziennie ma Ninję '03 stuningowaną do 140 KM - moje SV jest szybsze na 1 i 2 biegu, dopiero pod koniec dwojki Kawa wystrzela jak z procy,zostawiajac mnie w tyle. Kiedy zabieramy sie do miejskiego slalomu czy wyprzedzania SV jest gotowe w ulamek sekundy po odkreceniu manety [gazniki jednak lekko spowalniaja]. Widzialem dwa gladiusy jezdzace po miescie - to juz nie ten motocykl. Mniejszy, mdly, cukierkowy...
Stracil charakter i klase, tak jak wspolczesne mercedesy.<br><hr>r3pr3z3nt
Stracil charakter i klase, tak jak wspolczesne mercedesy.<br><hr>r3pr3z3nt
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pieprzycie jak poharatani. Żaden z Was tym nie jeździł. Ja spędziłem na motorku godzinkę, jeździliśmy z kolesiem Gladius vs. GSR, ok. 40km. Bez porównania - każdy wybierał Gladiusa. Koleś z historii o krzakach pewnie nie docenił sprzętu - to idzie, oj idzie. Oczywiście bez przesady, ale sam mam RSV Touno i zaprawdę powiadam Wam, sprzedaję Aprilię i kupuję to małe g..... Sig!<br><hr>uuki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja myślę, że jest to typowy osiołek roboczy (o czym autor pisze zresztą w tekście) i nie ma co się tu doszukiwać jakiś ekstrawagancji. Myślę, że w tym kontekście nie ma co krytykować tego sprzętu, ponieważ do tego, do czego został stworzony nadaje się idealnie. Nie jeździłem nim oczywiście, ale same parametry, no i opinia testującego jednoznacznie ne to wskazują. Lekki, poręczny, oszczędny i tani. Taki miał być i taki właśnie jest. <br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miałem bardzo podobny zacisk w GS 500 =/<br><hr>pwpsrsplKomentatorzy napisał(a):A ja myślę, że jest to typowy osiołek roboczy (o czym autor pisze zresztą w tekście) i nie ma co się tu doszukiwać jakiś ekstrawagancji. Myślę, że w tym kontekście nie ma co krytykować tego sprzętu, ponieważ do tego, do czego został stworzony nadaje się idealnie. Nie jeździłem nim oczywiście, ale same parametry, no i opinia testującego jednoznacznie ne to wskazują. Lekki, poręczny, oszczędny i tani. Taki miał być i taki właśnie jest. <br><hr>Gnypek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak..to prawda ze starej sprawdzonej sv-ki zrobili damskie poruszadlo....szkoda,bo moim zdaniem model powinien bardziej przypominac model po 2003,,a nie grzechotke...dla dziecka<br><hr>moto-klops
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wygląd motocykla to subiektywna ocena każdego z osobna, ale właściwościowi jezdne i temperament sprzętu to co innego. Jestem ciekawa co by powiedzieli niektórzy krzykacze, gdyby testowane moto było czarne... Moim zdanie nie można oceniać motocykla tylko na podstawie koloru!!! www.scigacz.pl Pozdor<br><hr>Anka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
fajny serwis <a href="http://www.scigacz.pl" target="blank" class="link">www.scigacz.pl</a><br><hr>xxxKomentatorzy napisał(a):Wygląd motocykla to subiektywna ocena każdego z osobna, ale właściwościowi jezdne i temperament sprzętu to co innego. Jestem ciekawa co by powiedzieli niektórzy krzykacze, gdyby testowane moto było czarne... Moim zdanie nie można oceniać motocykla tylko na podstawie koloru!!! www.scigacz.pl Pozdor<br><hr>Anka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widze że cześć ludzi wypowiadajacych sie tu tylko widziało lub słyszało albo słabo czyta ze zrozumieniem o tym motocyklu. Gladius kierowany jest tak naprawde do kobiet a nie do " królów prostej z internetu". Jest idealny na miasto leciutki zwinny wszystko pracuje bardzo przyjemnie. Panie bedą tym zachwycone a dla Panow bedzie brakowało przysłowiowego pierdolni....a. To naprawde fajna zabawka moja dziewczyna, która kupiła gladiusa na pierwsze moto jest bardzo zadowlona hehe i smieszy mnie jak objeżdza cwaniaków na 600tkach ich głupie miny bezcenne <br><hr>Gregor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam gladiusa od 2 miesięcy!!!Komentatorzy napisał(a):Wygląd motocykla to subiektywna ocena każdego z osobna, ale właściwościowi jezdne i temperament sprzętu to co innego. Jestem ciekawa co by powiedzieli niektórzy krzykacze, gdyby testowane moto było czarne... Moim zdanie nie można oceniać motocykla tylko na podstawie koloru!!! www.scigacz.pl Pozdor<br><hr>Anka<br>
I powiem wam tyle - po mieście rewelacja, moc idealnie dopasowana do naszych wąskich uliczek, często w korku ja mogę się wcisnąc a koledzy na plastikach zostają bo bak za szeroki itp. jedyne co to mogły by być hamulce mocniejsze ale kwestia wyczucia i myslenia. Pozdrawiam wszystkich znajków którzy oceniają tylko ze zdjęcia po wygladzie - jak kobietki się zachowują a sami mówia że gladius dla kobiet .... chyba takich jak oni <br><hr>Marek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tylko że wielu by dało wiele za współczesnego mercedesa i tak jest z gladiusem <br><hr>MarekKomentatorzy napisał(a):Mam SV650 '00, swietny motocykl miejski - zwawy, zwinny, nisko obsadzony moment pozwala na blyskawiczne wyprzedzanie w miescie. Kolega z ktorym jezdze codziennie ma Ninję '03 stuningowaną do 140 KM - moje SV jest szybsze na 1 i 2 biegu, dopiero pod koniec dwojki Kawa wystrzela jak z procy,zostawiajac mnie w tyle. Kiedy zabieramy sie do miejskiego slalomu czy wyprzedzania SV jest gotowe w ulamek sekundy po odkreceniu manety [gazniki jednak lekko spowalniaja]. Widzialem dwa gladiusy jezdzace po miescie - to juz nie ten motocykl. Mniejszy, mdly, cukierkowy...
Stracil charakter i klase, tak jak wspolczesne mercedesy.<br><hr>r3pr3z3nt<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mało który motocykl wzbudza tak ambiwalentne odczucia. Miałem okazję,uczestniczyć w karawanie Suzuki w 2009 roku. Byłem nim zachwycony. Miałem wtedy skromne doświadczenia -jeździłem głównie skuterem. Byłem zachwycony poręcznością tego sprzętu-jak łatwo składa się w zakręcie wręcz intuicyjnie. Odczucia były porównywalne ze skuterem. Nic mnie nie przytłaczało-nie zmuszało do dociążania skrętu i walki żeby pogłębić zakręt.
Poza tym pamiętam, że silnik i skrzynia biegów były niezwykle elastyczne-wybaczały ewentualne błędy w wyborze przełożenia. Co innego opinie starych bikerów-"Nie no pomyłka","Co to jest","Nieporozumienie","Dobrze ,ze jest czarny bo reszta jest niemęska niemęskaczarny<br><hr>Jackson
Poza tym pamiętam, że silnik i skrzynia biegów były niezwykle elastyczne-wybaczały ewentualne błędy w wyborze przełożenia. Co innego opinie starych bikerów-"Nie no pomyłka","Co to jest","Nieporozumienie","Dobrze ,ze jest czarny bo reszta jest niemęska niemęskaczarny<br><hr>Jackson
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kochani, potrzebuję Waszej pomocy!2,5 miesięczny chłopiec Adaś jest po operacji serduszka i codziennie musi mieć przetaczaną krew.Każdy litr jest darem,który ratuje mu życie.Dlatego w imieniu swoim i rodziny Adasia z całego serca proszę,kto może i chce pomóc niech odda krew dla Niego.Potrzebne będzie specjalne zaświadczenie z danymi Adasia,żeby krew trafiła do Niego.
000-967 (otwórz link)
- alicesmile
- Świeżak
A ja miałem gladiusa i jak ludzie przyjeżdzali go testować przy sprzedaży to wyjadacze podjeżdzali 1000 kami bo pomagali koleżance, a po jeździe gladiusem mruczeli pod nosem.... lepiej się jeździ nim niż moim...Komentatorzy napisał(a):Mało który motocykl wzbudza tak ambiwalentne odczucia. Miałem okazję,uczestniczyć w karawanie Suzuki w 2009 roku. Byłem nim zachwycony. Miałem wtedy skromne doświadczenia -jeździłem głównie skuterem. Byłem zachwycony poręcznością tego sprzętu-jak łatwo składa się w zakręcie wręcz intuicyjnie. Odczucia były porównywalne ze skuterem. Nic mnie nie przytłaczało-nie zmuszało do dociążania skrętu i walki żeby pogłębić zakręt.
Poza tym pamiętam, że silnik i skrzynia biegów były niezwykle elastyczne-wybaczały ewentualne błędy w wyborze przełożenia. Co innego opinie starych bikerów-"Nie no pomyłka","Co to jest","Nieporozumienie","Dobrze ,ze jest czarny bo reszta jest niemęska niemęskaczarny<br><hr>Jackson<br>
To mówi samo za siebie.<br><hr>maro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jaka kryptoreklama, jesli tak cudnie sie jezdzi to czemu nikt niekupuje? bo jest metroseksualny<br><hr>go rossiKomentatorzy napisał(a):Mało który motocykl wzbudza tak ambiwalentne odczucia. Miałem okazję,uczestniczyć w karawanie Suzuki w 2009 roku. Byłem nim zachwycony. Miałem wtedy skromne doświadczenia -jeździłem głównie skuterem. Byłem zachwycony poręcznością tego sprzętu-jak łatwo składa się w zakręcie wręcz intuicyjnie. Odczucia były porównywalne ze skuterem. Nic mnie nie przytłaczało-nie zmuszało do dociążania skrętu i walki żeby pogłębić zakręt.
Poza tym pamiętam, że silnik i skrzynia biegów były niezwykle elastyczne-wybaczały ewentualne błędy w wyborze przełożenia. Co innego opinie starych bikerów-"Nie no pomyłka","Co to jest","Nieporozumienie","Dobrze ,ze jest czarny bo reszta jest niemęska niemęskaczarny<br><hr>Jackson<br>Komentatorzy napisał(a):A ja miałem gladiusa i jak ludzie przyjeżdzali go testować przy sprzedaży to wyjadacze podjeżdzali 1000 kami bo pomagali koleżance, a po jeździe gladiusem mruczeli pod nosem.... lepiej się jeździ nim niż moim...
To mówi samo za siebie.<br><hr>maro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl