Jak to jest z tym oznakowaniem policji...?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak to jest z tym oznakowaniem policji...?
Nef właśnie mi podesłałalink do fotek, które BJ robił w Częstochowie. Moją uwagę zwrócił jeden szczegół na tym (otwórz link) zdjęciu. Widać na nim wyraźnie pomalowaną w nowe barwy policyjną FJRę. Zastanawiam się, jak to malowanie ma się do rozporządzenia (otwórz link), którego tekst (§ 31 pkt 4) wyraźnie mówi, że motocykl policji powinien mieć białe błotniki?
Czy jak będzie mnie chciał zatrzymać ktoś na takim moto, to mam podstawy myśleć, że to przebieraniec i nie zatrzymać się do kontroli??
Czy jak będzie mnie chciał zatrzymać ktoś na takim moto, to mam podstawy myśleć, że to przebieraniec i nie zatrzymać się do kontroli??
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
nie wiem czy dobrze myślę ale tam na tej stronie z rozporządzeniem na samej górze jest napisane iż. ten tekst rozporządzenia nie jest w 100% aktualny, według mnie na pewno zrobiono już do tego jakieś poprawki uwzględniające nowe barwy policyjne.
zxr 400 ---> F4 "tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" A. Einstein
-
malmax - Świeżak
oczywiście jeśli jedzie się w pełni zgodnym z przepisami motocyklem to można się próbować czepiać, jednak jak dla mnie przeznaczenie tej fjr jest nadwyraz jasne i nie budzi wątpliwości.
swoją drogą pierwszy raz w takim motocyklu widzę czoperowe gmole.
swoją drogą pierwszy raz w takim motocyklu widzę czoperowe gmole.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Ogólnie jak Cię zatrzyma pan policjant na służbie nawet jeśli zrobi to na rowerku to nie ma mozliwosci wywinięcia się od mandatu jeśli przewiniłeś... Bez względu na to czy rowerek był różowy czy też niebieski
Kawasaki Er 5
Przypadki są przypadkami tylko dla ignorantów
Przypadki są przypadkami tylko dla ignorantów
-
Justyn - Świeżak
No w szczególności, że policyjne autka też już przechodzą na inne kolory (dawno nie widziałem biało granatowego radiowozu) takie ja na tych fjr'ach
http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Justyn napisał(a):Ogólnie jak Cię zatrzyma pan policjant na służbie nawet jeśli zrobi to na rowerku to nie ma mozliwosci wywinięcia się od mandatu jeśli przewiniłeś... Bez względu na to czy rowerek był różowy czy też niebieski
Nie jestem tego do końca pewny . Znajomy prawnik jeszcze nigdy nie zapłacił mandatu ,mówi mi zawsze że wszystko można obejść .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
-
turboponczek - MEGA TROLL
-
Krejzi.Mery - Bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
Krejzi.Mery napisał(a):gaśnica na moto? zaraz będą kazali cywilom taką wozić...
W policyjnym oczywiście jak najbardziej potrzebna. Do zdarzeń drogowych jest często wzywana policja, motocykl zazwyczaj dotrze szybciej niż samochód i gaśnica niekiedy może się przydać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
Krejzi.Mery - Bywalec
Wiesz auto nie zapala się momentalnie całe. Może zapalić się nawet godzinę po zdarzeniu (jeśli nikt go nie zabezpieczy) i policjant ugasi zanim na dobre się rozpali. Zawsze może się przydać.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
to że te gaśnice robią tylko dobre wrażenie to jaknajbardziej prawda. kiedyś zatrzymałem się autem, żeby pomóc ldziom, którzy wpadli do rowu. zaczęła się tlić instalacja elektryczna. dobrze, że nie tylko ja się zatrzymałem, bo gaśnice poszły cztery. taka mała potrafi się skończyć zanim dobrze wycelujesz. w zasadzie może służyć do wybicia szyby.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Re: Jak to jest z tym oznakowaniem policji...?
Wiewiór81 napisał(a):
ogólnie o ile dobrze pamiętam to jest coś takiego że możesz się nie zatrzymać do kontroli drogowej, ale musisz się od razu udać na najbliższą komendę i to zgłosić, tzn. że coś tam wzbudziło twoje wątpliwości i się nie zatrzymałeś...
tylko nie pamiętam czy to obowiązuje wszędzie czy tylko poza terenem zabudowanym...
co do tego moto to myślę że brak białych błotników to jakieś niedopatrzenie w realizacji przetargu.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
z tym niedopatrzeniem to niekoniecznie. raczej bałagan w przepisach. przecież zmieniali niedawno barwy aut. to samo zapewne powinno dotyczyć motocykli. w tym kontekście ten baiały błotnik do niczego nie pasuje.
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2