Zobacz wÄ…tek - Tuning Kawasaki KX 80 1992
NAS Analytics TAG

Tuning Kawasaki KX 80 1992

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Tuning Kawasaki KX 80 1992

Postprzez modeusz » 11/11/2006, 22:23

http://img150.imageshack.us/my.php?imag ... akidd3.jpg
Oto moje niedawno zakupione kawasaki.
Ma ponoć 15 km i 6 biegów.
Ale chciałbym podwyźszyćjego moc.Rzecz w tym że nie chcęzmieniać nic w silniku tylk otakie rzeczy jak:Filtr,sportowy tłumik itp.
http://moto.allegro.pl/item140452129_fi ... s_moc.html
Czy taki filtr warto kupić?I czy naprawdę zmienia on trochę głos? :wink:
modeusz
Świeżak

Re: Tuning Kawasaki KX 80 1992

Postprzez Wombat » 11/11/2006, 23:03

[quote="modeusz"]
Ale chciałbym podwyźszyćjego moc.Rzecz w tym że nie chcęzmieniać nic w silniku tylk otakie rzeczy jak:Filtr,sportowy tłumik itp.
quote]
chcesz prawdziwego tunningu bez grzebania w silniku i zeby jeszcze efekt byl wspolmierny do kosztow to sprzedaj to i kup 125, 250 jak malo 500 itd... nie wiem po co ludzie pchaja kupe kasy w jakikolwiek tunning (jesli jest to w rozsadnych granicach albo ma inne uzasadnienie typu; kocham ten motocykl i nie chce innego - to rozumiem) jesli z reguly w tej cenie + cena porzedniego moto, mozna kupic lepsze moto i efekt bedzie niewspolmiernie lepszy niz efekt jakiegokolwiek tunningu.... albo jesli juz zmienic silnik na wiekszy - typowa przekladka - to najlepszy tunning wg mnie. jak chcecie tuningu to kupujcie sprzet ktory sie nadaja do tuningu. a nie najtansza padake w ktora ile sie nie wlozy kasy to i tak padaka zostanie. jesli kupuje male moto - to w jakims celu; z reguly aby sie pomeczyc rok np nauczyc sie jezdzic a pozniej je sprzedac i kupic cos porzadniejszego... poco topic kase? chyba ze sie spi na niej i juz naprawde nie ma co z nia zrobic :D
pozdr moich antyfanow i szpicera tez buahah
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 11/11/2006, 23:08

hmmm nie wiem jak dokładnie jest rozwiązany dolot powietrza w Twoim motorku, ale ja bym takiego filtra nie kupywał. taki Filtr spowoduje tylko to że będzie miał silnik łatwiej zaciągnąć powietrze, a to w przypadku dwusuwu nie jest zbyt dobre. Wiesz na końcu da to taki efekt jakbyś poprostu ściągnął filtr powietrza z gaźnika, a wtedy jak pewnie już zauważyłeś moc motoru troche spada. Acha jeszcze dostaniesz taki efekt że z tym filtrem powietrza będzie Ci głośniej chodzić, będzie bardziej warczał, no chyba że chcesz takiego efektu.

Jak już chcesz coś takiego sobie zakładać, to tylko jakiejś dobrej firmy tuningowej (np. K&N ) i to model dedykowany do Twojego silnika, bo tak to tylko sobie pogorszysz osiągi, jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez modeusz » 12/11/2006, 10:28

a skąd mogę taki filtr k&n dostać?
Aco sądzicie o zmianie tłumika?
modeusz
Świeżak

Postprzez Wombat » 12/11/2006, 21:43

u mnie w miescie mozna filtry KN zamowic jesli ich nie ma na polce w kazdym wlasciwie sklepie motocyklowym... moze z wyjatkiem jednego... niewazne
mozna w necie, jest masa cala sklepow internetowych os klepu scigacza poczawszy a na nie wiem czym skonczywszy....
z tlumikiem to sie najpierw sam siebie zapytaj czy warto... czy to ci da tyle ze warto w niego tyle kasy wladowac.... nikt ci nie doradzi bo np ja powiem ze nie a iny powie ze tak i nie bedziesz za chiny wiedzial kogo sluchac :) taka prawda.... wybor nalezy i tak do ciebie. podlub w necie i poszukaj opinie na temat ile wymiernych rzeczy daje zmiana tego tlumika a wtedy sam sobie latwo i szybko odpowiesz czy jest to ci potrzebne...
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez modeusz » 13/11/2006, 14:09

i ile ewantualnie taki filtr K&N by kosztował?
modeusz
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê