yamaha tdr 125 rozrusznik
• Strona 1 z 1
yamaha tdr 125 rozrusznik
siema, mam taki problem że nie wiem jak zdjąć rozrusznik jak patrzyłem pod silnik to jest tam tylko jedna śrubka którą odkręciłem ale rozrusznik nawet nie drgnie żeby wyjść próbowałem z różnych stron go poruszyć ale nic to nie dało dodam że z jednej stron trzyma go ta jedna śruba a z drugiej wygląda to tak jak by tam jakiś bolec siedział. a muszę go zdjąć bo ostatnio moto remontowałem i teraz nie mogę go odpalić, a z popychu to moge bez końca próbować bo nawet nie wiem czy iskra jest, z w rozruszniku chyba zębatka poszła bo łapie może raz na 20razy i dopiero wtedy jak trochę się poprzestawiają tryby ;/, a i nie wiecie ile kasy mógłby wziąć za to mechanik zakładając że musiał by rozbierać cały silnik no i można uwzględnić że to mój znajomy
-
7beat - Stały bywalec
czyli mówisz że to wina tego sprzęgła? bo tak jak mówie teraz jak naciskam rozruch to kręci sie rozrusznik bez żadnego oporu a silnik nawet nie drgnie a wcześniej od razu za naciśnięciem palił moto, może sie coś zepsuło od tego że jak mi wcześniej sie koło zablokowało i potem próbowałem moto odpalić to tak jak by siły rozrusznik nie miał...a i jeszcze coś może być to wina zatartego tłoka? chociaż cylek jest w idealnym stanie a sprężanie też jest git
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Tak mowie. To jest podzespol ktory laczy silnik z rozrusznikiem w momencie kiedy obroty rozrusznika sa mniejsze od obrotow silnika i rozlacza rozrusznik gdy silnik ruszy. W tej chwili rozrusznik kreci sie bez zadnego obciazenia co wlasnie slyszysz i nie kreci silnikiem. Zaden "cylek" nioe ma nic do tego.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
okazało się że to była sprężynka przy magneto bo jak są 3 rolki działające jak sprzęgło to w jednej sprżeynka się zablokowała
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości