Studia za granicą - co, jak, kiedy, czy nie za późno?
• Strona 1 z 1
Studia za granicą - co, jak, kiedy, czy nie za późno?
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad opuszczeniem kraju na Wisłą w poszukiwaniu wiedzy poza jego terytorium. Zdarzyło mi się również wyszukiwać pewne informacje na ten temat jednakże, mimo wszystko być może ktoś z forum studiował w Wielkiej Brytanii, Niemczech, czy może w Kanadzie lub Stanach i mógłby mi coś na ten temat powiedzieć?
Jak to wygląda patrząc oczyma studenta/rekruta? Co z poziomem?(tak wiem, są różne uczelnie, jednak średnia może być wyższa lub niższa, aniżeli u nas) Z jakimi kosztami należy się liczyć i kiedy zacząć na poważnie starać się o miejsce wśród studentów zagranicznych uczelni?
Nie ukrywam, że kierunki, którymi się najbardziej interesuje to głównie sprawy związane z mechaniką i budową maszyn, oraz te dotyczące biznesu.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
D.
Jak to wygląda patrząc oczyma studenta/rekruta? Co z poziomem?(tak wiem, są różne uczelnie, jednak średnia może być wyższa lub niższa, aniżeli u nas) Z jakimi kosztami należy się liczyć i kiedy zacząć na poważnie starać się o miejsce wśród studentów zagranicznych uczelni?
Nie ukrywam, że kierunki, którymi się najbardziej interesuje to głównie sprawy związane z mechaniką i budową maszyn, oraz te dotyczące biznesu.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
D.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Manhatan, zamiast pisać głupoty.... idź na studia na tą mechanikę choćby do Kielc. Poducz się niemieckiego i wtedy uderzaj za granicę . Jeżeli chcesz pracować w Polsce - to nie ma sensu sie szkolić za granicą w tym celu.
-
gelo007 - Administrator
Z tego co wiem, to szukaja ludzi w Australii. Swego czasu sama mialam tam uderzyc, ale plany sie zmienily. Szukasz w necie agencje, ktora zalatwia Ci wize, zakwaterowanie, colleage i prace w Australii. Mam tam kumpla na takich warunkach. Jest bardzo zadowolony, zarowno z kraju i studiow.
Studia w UK czy IRL z tego co wiem, nie sa trudne. Wystarczy sie zapisac i zaplacic. Studiowac mozna w kazdym wieku.
Studia w UK czy IRL z tego co wiem, nie sa trudne. Wystarczy sie zapisac i zaplacic. Studiowac mozna w kazdym wieku.
Motorbikes are everywhere, especially in my heart.
So others may live...
So others may live...
-
mokuso - Świeżak
heh mowie w miare... xD w mechanice i elektronice naszczescie duzo wyrazow z ang. sa wporoz typu Normal open czy OR AND w bramkach ale po szwabsku to nielada zagadka xD
PS. Zaraz mar111cin wpadnie i bedzie mnie jezdzil
PS. Zaraz mar111cin wpadnie i bedzie mnie jezdzil
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
Tylko po co?
Naprawdę myślicie że za granicą znajdziecie studia na wyższym poziomie niż w Polsce?
No chyba że chodzi o to 'co by było łatwiej' ale przecież i w Polsce znajdziesz uczelnie po których masz tylko papierek.
Idziesz na dobrą polską uczelnie i to co osiągniesz zależy tylko od tego ile pracy włożysz w studiowanie.
Naprawdę myślicie że za granicą znajdziecie studia na wyższym poziomie niż w Polsce?
No chyba że chodzi o to 'co by było łatwiej' ale przecież i w Polsce znajdziesz uczelnie po których masz tylko papierek.
Idziesz na dobrą polską uczelnie i to co osiągniesz zależy tylko od tego ile pracy włożysz w studiowanie.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Praca dla inżynierów jest ale za granicami, więc póki macie możliwość studiowania za darmo to korzystajcie. Może być nawet na lokalnych uczelnaich takich jak P Radomska, czy Świętokrzyska - za granicą i tak na to nie patrzą - tylko na to co umiesz.
-
gelo007 - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości