Jak ubierać się w lato? miasto/trasa
• Strona 1 z 1
Jak ubierać się w lato? miasto/trasa
Witam. Początkujący motonita ze mnie więc pewnie pytanie prostackie, no ale cóż-każdy kiedyś zaczyna..
Chodzi mi o ubiór - mam kurtkę i spodnie retbike'a. Już wiem że spodenki w ciepłe dni na miasto nie są najlepsze, ale w trasę może małe wentylatorki dadzą radę. Ale co pod motocykolwe spodnie? jeansy?czy coś w stylu "getry"(takie obcisłe, sexowne;-) ) ?pierwsza jazda po kupnie spodni-załozyłem na gołe ciałko(nóżki), po 20 km w mieście całe mokre w środku Bielizna termoaktywna pomoże?
A w trasę? poradźcie.
pozdrawiam
Chodzi mi o ubiór - mam kurtkę i spodnie retbike'a. Już wiem że spodenki w ciepłe dni na miasto nie są najlepsze, ale w trasę może małe wentylatorki dadzą radę. Ale co pod motocykolwe spodnie? jeansy?czy coś w stylu "getry"(takie obcisłe, sexowne;-) ) ?pierwsza jazda po kupnie spodni-załozyłem na gołe ciałko(nóżki), po 20 km w mieście całe mokre w środku Bielizna termoaktywna pomoże?
A w trasę? poradźcie.
pozdrawiam
- niesiob
- Świeżak
moze i w jeansach bedzie ci chlodniej ale w razie gleby te jeansy beda ci sciagali razem ze skora...lepiej sie pocic ale miec jakies zabezpieczenie.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Ja mam zastaw skórzany. Zastanawiam się jednak czy by nie zakupić sobie jeansów motocyklowych tak do śmigania tylko po mieście(wiadomo mniejsze prędkości, częściej się zatrzymujemy czy wchodzimy do różnych pomieszczeń). No i też zastanawiam się jak spisuje się bielizna termoaktywna po skóra. Z tego cop już oglądałem to są różne rodzaje, takie co ocieplają i takie co odprowadzają pot i nadmiar ciepła. Jakie są lepsze? a może lepiej mieć 2 komplety na wiosnę/jesień taka co ogrzeje a na lato taka co pomoże odpowadzić nadmiar ciepła?
-
Kurt - Świeżak
na lato sa specjalne spodnie z siatki z podpinkami cienkimi w razie dzeszczu.W odczuciu lzejsze od jensow po wpieciu podpinki nieprzemakalne.Jeansy specjalistyczne tez sa spoko tylko drogie bardzo a to co u nas jest na rynku to zwykle spodnie z ochraniaczami wszytymi do srodka.
- dziuniek
- Świeżak
gumis napisał(a):moze i w jeansach bedzie ci chlodniej ale w razie gleby te jeansy beda ci sciagali razem ze skora...lepiej sie pocic ale miec jakies zabezpieczenie.
Tylko że on napisał o zakładaniu jeansów pod spodnie motocyklowe. Co zresztą dobrym pomysłem też nie jest
Albo SUZUKI, albo nic...
-
RedShadow - Świeżak
no własnie. Tak się składa że jeździłem dopiero od września 2008 więc lato to to nie było, a w jeansach i na to materiałowe spodenki motocyklowe i gorąco. Pytałem i szukałem - znalazłem bieliznę termoaktywną ( http://marko2.pl/component/page,shop.pr ... /vmcchk,1/ )ale pewnie nie dowiem się jak ona działa dopóki sam nie założę. Ludzie, a wy w czym po mieście śmigacie? Tak do pracy i spowrotem np. ?
- niesiob
- Świeżak
Ja śmigam zawsze w skórze. Aż takiej tragedii nie ma.
Kombi mam dainese'a, między warstwą skórzaną a ciałem jest delikatna podszewka, która dość dobrze chroni przed poceniem. W pracy wskakuję po prostu w jeansy (pracuję w biurze, więc siup do WCta i mały striptiz:)). Owszem, jest ciepło w nogi, ale nie jakoś fatalnie. Podczas jazdy "wentylację " reguluję tylko suwakiem od kurtki.
Powiem Ci, że najgorzej w lecie przy 30 st. w cieniu jest w głowę - ja mam porządną, grubą kominiarkę, którą płuczę zawsze na wieczór. Dobrze jest, żeby ta kominiara zachodziła na usta, bo byś się zdziwił ile syfu człowiek wciąga jeżdżąc z otwartą szybką (miałem białą kominiarę i byłem w szoku!).
Pozdr.
Kombi mam dainese'a, między warstwą skórzaną a ciałem jest delikatna podszewka, która dość dobrze chroni przed poceniem. W pracy wskakuję po prostu w jeansy (pracuję w biurze, więc siup do WCta i mały striptiz:)). Owszem, jest ciepło w nogi, ale nie jakoś fatalnie. Podczas jazdy "wentylację " reguluję tylko suwakiem od kurtki.
Powiem Ci, że najgorzej w lecie przy 30 st. w cieniu jest w głowę - ja mam porządną, grubą kominiarkę, którą płuczę zawsze na wieczór. Dobrze jest, żeby ta kominiara zachodziła na usta, bo byś się zdziwił ile syfu człowiek wciąga jeżdżąc z otwartą szybką (miałem białą kominiarę i byłem w szoku!).
Pozdr.
- Sureal
- Świeżak
moje spodenki też jakąś tam podszewkę mają , ale się właśnie okazało że za bardzo tej wilgoci nie odprowadzają. ja też w biurze więc podobnie - do kibella i zmiana. Dzięki za odp. Może ktoś ma takie gatki jak dałem w linku wyżej?termoaktywne. działa to jakoś?
- niesiob
- Świeżak
Na trase bez dwóch zdań najlepsza skóra - spodnie i kurtka; po mieście kurtka tekstylna, spodnie najlepiej też - cóż... albo jajka się czasami zagotują, albo na niewiele się zdadzą po dobrej kraksie.
<i>"Get your motor running, head out on the highway,
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
Looking for adventure in whatever comes our way."</i>
-
mikun - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość