[Honda] Honda Hornet CB600 w użytku
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Honda] Honda Hornet CB600 w użytku
Dyskusja na temat: Honda Hornet CB600 w użytku
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Honda Hornet CB600 w użytku
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Honda Hornet CB600 w użytku
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
Witam!
Widzę, że temat wcale nie ruszany a szkoda, ponieważ jest o czym dyskutować.
Zamierzam kupić ten motocykl teraz jak jest po sezonie (taniej), chciałbym wydać na niego max 10tys zł, chciałbym by był minimum 2000rok. Jestem przygotowany na to, że będę go robił (prawie całkowita rozbiórka z czyszczeniem i malowaniem)
Mam pytani do posiadaczy.
Jeździcie nim na co dzień i wiecie na co trzeba patrzeć przy zakupie.
Jeździłem 6 lat na simsonach, potem 2 lata HONDA REBEL 125 i teraz chciałbym na HORNAETA 600.
Proszę o fachowe rady
Widzę, że temat wcale nie ruszany a szkoda, ponieważ jest o czym dyskutować.
Zamierzam kupić ten motocykl teraz jak jest po sezonie (taniej), chciałbym wydać na niego max 10tys zł, chciałbym by był minimum 2000rok. Jestem przygotowany na to, że będę go robił (prawie całkowita rozbiórka z czyszczeniem i malowaniem)
Mam pytani do posiadaczy.
Jeździcie nim na co dzień i wiecie na co trzeba patrzeć przy zakupie.
Jeździłem 6 lat na simsonach, potem 2 lata HONDA REBEL 125 i teraz chciałbym na HORNAETA 600.
Proszę o fachowe rady
-
Kozak_Barabasz - Świeżak
Dlaczego chcesz zeby to byl model minimum z 2000 roku? z tego co wiem to w tym roku hornet zadnych modernizacji nie przechodzil... pierwsza "wieksza" zmiana byla dopiero w 2003 roku z tego co pamietam
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
Przechodził co najmniej jedną ważną modyfikację... zainstalowano z przodu większe koło.. Modele z wcześniejszych lat są bardziej podatne na shimmy
Komar->SHL175Gazela->Motorynka->YamahaDT80->Jawa350->HondaNX250->Honda Hornet600
-
AZX - Świeżak
HHKP
Ostatnio edytowano 19/2/2009, 11:28 przez kiziormizior, łącznie edytowano 1 raz
www.honda-hornet.pl super forum dla milosnikow HORNET-a
-
kiziormizior - Świeżak
witam
chcial bym kupic Honda Hornet (podobne ogloszenie dalem przy suzuki bandit)
wszelkie propozycje prosze kierowac na jwpseba@op.pl
pozdrawiam i Wesolych Swiat
seba Łódź<br><hr>seba
chcial bym kupic Honda Hornet (podobne ogloszenie dalem przy suzuki bandit)
wszelkie propozycje prosze kierowac na jwpseba@op.pl
pozdrawiam i Wesolych Swiat
seba Łódź<br><hr>seba
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oficjalne forum poświęcone Hondzie Hornet
<a href="http://www.honda-hornet.pl" target="blank" class="link">www.honda-hornet.pl</a><br><hr>Kozak_Barabasz
<a href="http://www.honda-hornet.pl" target="blank" class="link">www.honda-hornet.pl</a><br><hr>Kozak_Barabasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie kupiłam Horneta... z 2008 i jestem z niego naprawde bardzo zadowolona (przynajmniej jak narazie) i uważam ze to naprawde dobry wybór
-
NIKITA - Świeżak
ZAPRASZAMY - Zadowolony użytkownik <br><hr>MATUSHIKomentatorzy napisał(a):Oficjalne forum poświęcone Hondzie Hornet
<a href="http://www.honda-hornet.pl" target="blank" class="link">www.honda-hornet.pl</a><br><hr>Kozak_Barabasz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moją pszczółkę mam już 2 sezony.Teraz z żalem ją sprzedaję-pomimo jej wspaniałego charakteru i wyglądu trochę brakuje mocy i zawieszeń.Po pewnym czasie już nie zaskakują jej walory.Stała się dobrą, sprawdzoną i niezawodną przyjaciółką; niejednego gixera albo ersixa, co tylko na prostej umie odkręcić,objechaliśmy na winklach.Mocniejsze sprzęty też sie zdarzały-to nie głupie przechwałki, ci co umieją jeżdzić wiedzą o czym piszę.Ale do rzeczy:silnik-rewela!!!lubi krecić wysoko i dopiero wtedy pokazuje co potrafi.Z drugiej strony dla mniej doświadczonych jest bardzo przyjazny do 6tyś. i mało wtedy pali.Mój ma27tyś przebiegu i nie bierze ani kropli oleju(zmieniam co 6tyś.).Mam jeszcze sportowy wydech wiec jakieś3KM więcej no i ten dżwięk!!!zwłaszcza strzelanie tłumika przy odpuszczeniu gazu przy max obrotach-niezapomniane wrażenia.Napęd ma już 10 tyś i wystarczy na conajmniej2xtyle bo nie oszcządzałem przy kupnie.Tylna guma(Maxxis) po 8 tyś. nie wykazuje dużego zużycia,wystarczy jeszcze na sezon.Za kierychą wygodnie z wyraźnym sportowym zacięciem ale bez przesady.Mam wersję S wiec można sie schować za owiewką i powyżej200 też sie da jechać-mnie sie udało220wg licznika,dalej nie starcza mocy ale po co komu więcej tak naprawdę? Generalnie poza laniem paliwa nic przy niej nie robię(nie liczę oczywiście klocków,oleju,napędu itp bo to norma).Moje jazdy to 80% miasto i20%dojazd do niego.Powiem krótko:w godz szczytu do pracy jade 25 min-samochodem prawie 1.5godz a kolega co przesiadł sie na pszczółkę z VFRy oznajmił krótko: rowerem ciężej sie manewruje niż tym sprzętem! Polecam Hornetkę!<br><hr>EGB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Rewelacyjny motocykl. Świetnie się prowadi w zakrętach. Wystarczająca moc nawet do ostrzejszego polatania powyżej 200 Opinie na temat Hornetki są też na <a href="http://www.moto-opinie.info" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.moto-opinie.info</a> i forum hondy hornet - <a href="http://www.honda-hornet.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.honda-hornet.pl</a> Jedno z największych forów motocyklowych. To naprawdę jeden z lepszych motocykli jakie powstały. Jeden minus - na zdjęciach wygląda fatalnie, za to w rzeczywistości świetnie się prezentuje. <br><hr>pastor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dasz radę, Hornet jest przez niektórych polecany na pierwsze moto choć nie wiem czy się z tym zgodzę, sam miałem go na pierwsze i trzeba było uważać z manetką na początku. <br><hr>matushi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dzięki :]<br><hr>MarcusKomentatorzy napisał(a):Dasz radę, Hornet jest przez niektórych polecany na pierwsze moto choć nie wiem czy się z tym zgodzę, sam miałem go na pierwsze i trzeba było uważać z manetką na początku. <br><hr>matushi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupiłem go jako moje drugie maleństwo (pierwsza była Honda NSR 215 R w pełni odblokowana - czyli ok. 28 koni). Moc jest duża, ale do ogarnięcia, pod warunkiem, że kierowca operuje manetką z głową. Żadne shimmy itd. są niegroźne. Przyśpieszenie fajne, ale z opowieści słyszałem że będzie z motocykla zrywało. Ogólnie jest super. Stylistyka też się chyba nie znudzi. Jest dużo akcesoriów tuningowych do zmiany wyglądu.<br><hr>jAREK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a sprzedal pan juz ta hornet bo jestem na kupnie jak cos to prosze o kontakt 606168696<br><hr>LukaszKomentatorzy napisał(a):moją pszczółkę mam już 2 sezony.Teraz z żalem ją sprzedaję-pomimo jej wspaniałego charakteru i wyglądu trochę brakuje mocy i zawieszeń.Po pewnym czasie już nie zaskakują jej walory.Stała się dobrą, sprawdzoną i niezawodną przyjaciółką; niejednego gixera albo ersixa, co tylko na prostej umie odkręcić,objechaliśmy na winklach.Mocniejsze sprzęty też sie zdarzały-to nie głupie przechwałki, ci co umieją jeżdzić wiedzą o czym piszę.Ale do rzeczy:silnik-rewela!!!lubi krecić wysoko i dopiero wtedy pokazuje co potrafi.Z drugiej strony dla mniej doświadczonych jest bardzo przyjazny do 6tyś. i mało wtedy pali.Mój ma27tyś przebiegu i nie bierze ani kropli oleju(zmieniam co 6tyś.).Mam jeszcze sportowy wydech wiec jakieś3KM więcej no i ten dżwięk!!!zwłaszcza strzelanie tłumika przy odpuszczeniu gazu przy max obrotach-niezapomniane wrażenia.Napęd ma już 10 tyś i wystarczy na conajmniej2xtyle bo nie oszcządzałem przy kupnie.Tylna guma(Maxxis) po 8 tyś. nie wykazuje dużego zużycia,wystarczy jeszcze na sezon.Za kierychą wygodnie z wyraźnym sportowym zacięciem ale bez przesady.Mam wersję S wiec można sie schować za owiewką i powyżej200 też sie da jechać-mnie sie udało220wg licznika,dalej nie starcza mocy ale po co komu więcej tak naprawdę? Generalnie poza laniem paliwa nic przy niej nie robię(nie liczę oczywiście klocków,oleju,napędu itp bo to norma).Moje jazdy to 80% miasto i20%dojazd do niego.Powiem krótko:w godz szczytu do pracy jade 25 min-samochodem prawie 1.5godz a kolega co przesiadł sie na pszczółkę z VFRy oznajmił krótko: rowerem ciężej sie manewruje niż tym sprzętem! Polecam Hornetkę!<br><hr>EGB<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A czy Hornet ale 900 to dobry wybór na pierwsze moto?
Pytam bo jestem zainteresowany zakupem właśnie Hornetki na pierwsze moto, świeżo po prawku, a ile ludzi tyle opinii. Jedyne co się dowiedziałem to to, że 900-ka ma bardziej dopracowany silnik niż 600-ka a reszta jest taka sama.
Pozdrawiam<br><hr>gucio
Pytam bo jestem zainteresowany zakupem właśnie Hornetki na pierwsze moto, świeżo po prawku, a ile ludzi tyle opinii. Jedyne co się dowiedziałem to to, że 900-ka ma bardziej dopracowany silnik niż 600-ka a reszta jest taka sama.
Pozdrawiam<br><hr>gucio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no oczywiście ze nie jest, jak by była taka sama to by była honda hornet 600 (z dopracowanym silnikiem)Komentatorzy napisał(a):A czy Hornet ale 900 to dobry wybór na pierwsze moto?
Pozdrawiam<br><hr>gucio<br>
ja mam ja od 2 miesięcy , 1 moto zaraz po prawku, przejechałem z 4-5 tys, super motor w sumie więcej mi nie potrzeba
900 jest przedewszystkim wieksza i ciezsza o jakies 20 kg, w dalekie trasy wygodniejsza 900, do jazdy po miescie 600, i jeśli zadowala cie predkosc do 190 to 600 jak nie 900 i jeśli masz mniej niż 30 lat i zamierzasz się zabic to kup 900<br><hr>criss
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl