[skutery] Zipp Quantum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Jak czesto wymienia sie olej w piaggio zipie 4t<br><hr>patryk-56
Hehe chyba nie o tego zipa chodzi w tym temacie:P myślimy nie śpimy...
- mati1-1991
- Świeżak
Jeżdżę Quantumem od marca 2007 i mam już 8k km przebiegu. W ciągu całej eksploatacji przepalił mi się tłumik po 2k km przebiegu, ale miałem gwarancję tak więc wymienili. Byłem jedynie zaskoczony spalaniem skuterka bo przy prędkości 60km/h palił około 5l/100km. Ostatnio zmniejszyłem mu dawkę paliwa na najmniejszą i przy ekonomicznej prędkości 40-45km/h spala mi niecałe 3l/100km. Odczułem tylko znikomy spadek mocy i przyspieszenia, ale przecież to nie jest maszyna sportowa <br><hr>Waldek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
rozkrec tam gdzie marz licznik ten plastik som tam kable jest taki gruby zwój kabli wchodzi on do tego plastiku co jest lampa w tym zwoju kabli jeden ci sie odczepil musiz go najpierw przedłorzyc i dolutowac do tamtych jak cos to gg 6329804<br><hr>BoNeKKomentatorzy napisał(a):Słuchajcie chłopaki mam zippa quantuma gt5 z 2007 roku. MAm taki mały problem otórz gdy włączam którykolwiek kirunkowskaz miga on z dużą częstotliwośćia i bardzo słabo, ale kiedy przekręcam kierownice na maxa w lewo świeci wręcz idealnie moze mi ktoś powiedzieć co to może być?? Myślałem że może to wina akumulatora bo był słaby i bardzo krótko trzymał, ale kupiłem nowy i jest tak samo:( Drugie pytanie jest takie: Przy stacyjce wyłamało mi sie to plastkikowe kółeczko, a stacyjka przesuneła sie deko w góre i od tej pory ni jak nie moge założyć blokady kierownicy. Postępowałem zgodnie z instrukcją i nic pomóżcie<br><hr>mati1-1991<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tuning
siema moze mi ktos powiedziec czy dostane gdzies w sklepie lub na stronie internetowej cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem ze wszystkim?? jak ktos mogl by to niech mi napisze wszystko... o tym czy sie oplaca ile moze kosztowac z gory dzieki
- mafcin02
- Świeżak
no ja mam już pół roku zippa quantuma jeszcze 300km ( po 2000km ściągane są blokady) i jadę do serwisu ale mam ogromny problem czemu on mi pali cały bak w 100 km?? jak jadę na normalnym gazie cały czas średnio 45 km/h proszę odpiszcie tu na forum bądź na gg 7050591<br><hr>Kacper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no ja mam już pół roku zippa quantuma jeszcze 300km ( po 2000km ściągane są blokady) i jadę do serwisu ale mam ogromny problem czemu on mi pali cały bak w 100 km?? jak jadę na normalnym gazie cały czas średnio 45 km/h proszę odpiszcie tu na forum bądź na gg 7050591<br><hr>Kacper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):no ja mam już pół roku zippa quantuma jeszcze 300km ( po 2000km ściągane są blokady) i jadę do serwisu ale mam ogromny problem czemu on mi pali cały bak w 100 km?? jak jadę na normalnym gazie cały czas średnio 45 km/h proszę odpiszcie tu na forum bądź na gg 7050591<br><hr>Kacper
Powiem ci ze mam ten zsam problem bo po przejechaniu 50kilosów spaliłem 1/2 zbiornika i bardzo mnie to niepokoi ponieważ nie chce bulić tyle kasy na wache
- mati1-1991
- Świeżak
Witam.
Moj Qantum po ok 30 sekundach jazdy wpada w bardzo dziwne obroty. Pracuje bardzo głośno, wyje, jakby coś w nim tarło. Dodawanie, odejmowanie gazu nic nie zmienia. Musze go wyłączyć, poczekać chwile, odpalić od nowa i znów gdy pojade kawałek zaczyna wyć. Po 2-3 wyłączeniach i ponownych rozruchach, zaczyna jechać normalnie i mogę już jechać bez żadnych problemów. Ta sytuacja dzieje sie gdy skuter odstawiam np. na godzine i chce jechac to dzieją sie wyzej opisane rzeczy. Po prostu gdy silinik jest chłodny.
Macie jakies pomysły ?
Dzieki za pomoc.
Moj Qantum po ok 30 sekundach jazdy wpada w bardzo dziwne obroty. Pracuje bardzo głośno, wyje, jakby coś w nim tarło. Dodawanie, odejmowanie gazu nic nie zmienia. Musze go wyłączyć, poczekać chwile, odpalić od nowa i znów gdy pojade kawałek zaczyna wyć. Po 2-3 wyłączeniach i ponownych rozruchach, zaczyna jechać normalnie i mogę już jechać bez żadnych problemów. Ta sytuacja dzieje sie gdy skuter odstawiam np. na godzine i chce jechac to dzieją sie wyzej opisane rzeczy. Po prostu gdy silinik jest chłodny.
Macie jakies pomysły ?
Dzieki za pomoc.
- akmarozi1@o2.pl
- Świeżak
tuning
siema Smile moze mi ktos powiedziec czy dostane gdzies w sklepie lub na stronie internetowej cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem ze wszystkim?? jak ktos mogl by to niech mi napisze wszystko... o tym czy sie oplaca ile moze kosztowac z gory dzieki
- mafcin02
- Świeżak
Mam zippa 2006,w gazniku jest plastik ok.1cm,dlatego przepustnica nie otwiera sie cala.Trzeba go wyciagnąć,manetka gazu będzie chodzic cala.<br><hr>ses
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
MIELOCH MOTOCYKLE-SKLEP ONLINE<br><hr>SESKomentatorzy napisał(a):siema moze mi ktos powiedziec czy dostane gdzies w sklepie lub na stronie internetowej cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem ze wszystkim?? jak ktos mogl by to niech mi napisze wszystko... o tym czy sie oplaca ile moze kosztowac z gory dzieki<br><hr>mafcin02<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tuning
MIELOCH MOTOCYKLE-SKLEP ONLINE <-------------ale w tym sklepie nie ma czesci do zippa... A mi trzeba czesci do zippa ;/ jak ktos wie to moze mi wyslac inny link lub cos z czesciami do zipp quantum a chodzi mi o czesci (cylinder 60cm lub wiekszy z tlokiem itp.) Pisac pilne z gory dzieki
- mafcin02
- Świeżak
jakies problemy z zippem PIsac do mnie gg 3094388 pomoge w szyskim<br><hr>BArti:)Komentatorzy napisał(a):panowie jak dokrecic kolumne kierownicy w quantumie?? pomocy jakies foty pomozcie<br><hr>ebson<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słuchajcie mam pytanko:D odblokowałem sobie quantumka znaczy włożyłem do niego odblokowany moduł.Prędkosć mu niby wzrosła ale tylko do max 58 km/h. Wiecie może co robić żeby przyspieszyć go deczko bez tuningowana go??. i mam prosbe nie odpowiadajcie mi w stylu "Witam ja mojego zipa odblokowałem i śmiga mi 100 na godzine ,a zbiornik spala w 4 sekundy" ja chce dostać sensowną i w miare składna odpowiedź Z góry dzieki
- mati1-1991
- Świeżak
więc napisałem na prube i a jeszcze jedno gdzie znajduje się pompka dozująca olej do paliwaco okazało się że znowu jakiś dziecdarek 12:35:05Komentatorzy napisał(a):jakies problemy z zippem PIsac do mnie gg 3094388 pomoge w szyskim<br><hr>BArti:)Komentatorzy napisał(a):panowie jak dokrecic kolumne kierownicy w quantumie?? pomocy jakies foty pomozcie<br><hr>ebson<br>
witam
szpec 12:35:16
słucham pana
darek 12:35:30
na napisałem ci
szpec 12:35:48
nie mA
szpec 12:35:51
POMKI
szpec 12:36:06
Z DOZOWNIKA OLEJU ON NORMLNIE PRZEZ GZNIK CIOGNIE
darek 12:36:44
jak niema pompki
szpec 12:36:52
NO NIR MA
darek 12:38:09
na forum podajesz że jak jakieś problemy to pisac a ty nawet niewiesz że jest pomka dozująca olej
szpec 12:38:20
NO NIE MA
szpec 12:38:24
!!!
darek 12:39:02
oj coś niebardzo z twoimi wiadomościami
szpec 12:39:14
CHYBA Z TWOJIIMI
darek 12:40:18
po jakom cholere podajesz swoje gg jak sie wogule nieznasz ojojjjji 80% na tym forum to dzieciaki co nawet niemają pojęcia o podstawowych rzeczach
- egon
- Świeżak
POZWOLIłEM SOBIE WRZUCIC PARE POSTóW KTóRE ZNALAZłEM NA FORUM SAME BREDNIE
Komentatorzy napisał:
Sluchajcie mam taki problem z mojim zipem gdy sie nagrzeje czyli tak srednio po 10min jazdy, jak juz jest nagrzany to muli ledwo sie rozpedza a jak wezme manetke gazu do konca to tak jakby chcial zaraz zgasnac ,a jak jest zimny to ciagnie i smiga tak jak powinien pomuzcie moze wieceie co sie stalo? ze tak go przymula?
--------------------------------------------------------------------------------
esarie
Witam Ja Mam Quantuma i jechałem nim 110km/h 50c/3 pojemnosci wystarczy ze go dobrze dotrzesz przejedziesz jakies 400km a po tem sciagniesz blokady wymienisz filter na stożkowy i kulki waliatora na sportowe i masz maszyne ........Pozdrawiam
może masz za dużą szczelinę na świecy i masz zimną iskrę,tak się też dzieje jeżeli masz za małyprąd
mam zippa quantum i chcialem wymienic olej w przekladni alenie wiem ile sie go tam miesci. prosze o odp.
--------------------------------------------------------------------------------
skuterzysta
Komentatorzy napisał:
wlej z 3 strzykawki duże
yahoo
Z gory ci szybko nie pojedzie bo sie chamuje silnikiem Mam Quantuma wiem wszystko o niem ja mialem quantuma z 2007 roku powiem krotko szmelc dziadostwo i nic wiecej.. . przed 2 lata zrobilem z 4tys kilometrow bo reszte stal w serwisie, a moi kumple nawet po 12tys non stop problemy z silnikiem z napieciem na cewce z cylindrem ciagle cos... jedyne co moge pochwalic to wyglad wygode i gabaryty. polecam ten motor ale tylko i wylacznie z innym silnikiem...pozdrawiam.
Komentatorzy napisał:
Sluchajcie mam taki problem z mojim zipem gdy sie nagrzeje czyli tak srednio po 10min jazdy, jak juz jest nagrzany to muli ledwo sie rozpedza a jak wezme manetke gazu do konca to tak jakby chcial zaraz zgasnac ,a jak jest zimny to ciagnie i smiga tak jak powinien pomuzcie moze wieceie co sie stalo? ze tak go przymula?
esarie
Witam Ja Mam Quantuma i jechałem nim 110km/h 50c/3 pojemnosci wystarczy ze go dobrze dotrzesz przejedziesz jakies 400km a po tem sciagniesz blokady wymienisz filter na stożkowy i kulki waliatora na sportowe i masz maszyne ........Pozdrawiam
może masz za dużą szczelinę na świecy i masz zimną iskrę,tak się też dzieje jeżeli masz za małyprąd
mam zippa quantum i chcialem wymienic olej w przekladni alenie wiem ile sie go tam miesci. prosze o odp.
skuterzysta
Komentatorzy napisał:
wlej z 3 strzykawki duże
yahoo
Z gory ci szybko nie pojedzie bo sie chamuje silnikiem Mam Quantuma wiem wszystko o niem ja mialem quantuma z 2007 roku powiem krotko szmelc dziadostwo i nic wiecej.. . przed 2 lata zrobilem z 4tys kilometrow bo reszte stal w serwisie, a moi kumple nawet po 12tys non stop problemy z silnikiem z napieciem na cewce z cylindrem ciagle cos... jedyne co moge pochwalic to wyglad wygode i gabaryty. polecam ten motor ale tylko i wylacznie z innym silnikiem...pozdrawiam.
- egon
- Świeżak
Witam!
Może się nie znam ale o ile sie orientuję to nie są "sportowe kuli wariatora"- tylko cięższe rolki.
Ilość oleju jaką trzeba wlać- powinno pisać nazewnątrz obudowy silnika w większości skuterów ta informacja jest w dość widocznym miejscu wygląda np. tak "OIL110cm3".
Witam!
Może się nie znam ale o ile sie orientuję to nie są "sportowe kuli wariatora"- tylko cięższe rolki.
Ilość oleju jaką trzeba wlać- powinno pisać nazewnątrz obudowy silnika w większości skuterów ta informacja jest w dość widocznym miejscu wygląda np. tak "OIL110cm3".
ello
- ello
- Świeżak
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości