Plastry pod łancuch, blokada - regulacja prędkości
• Strona 1 z 1
Plastry pod łancuch, blokada - regulacja prędkości
Witam.
Czy słyszał ktoś o takich "plastrach" które nakleja sie na wahacz pod łancuchem by zabezpieczyć powierzchnie lakieru przez uderzeniami lancucha i smarami?
2. Jak zamontować jakąś blokade do chinczyka ?
Skuter... 4t. kuzynowi trzeba bo karte dostal a za mocno odwala dzieciak. Jak cos kolwiek zamontowac tak by w kazdej chwili kgdy ktos inny chciałby pojechac to by nie jechal 30km/h
Czy słyszał ktoś o takich "plastrach" które nakleja sie na wahacz pod łancuchem by zabezpieczyć powierzchnie lakieru przez uderzeniami lancucha i smarami?
2. Jak zamontować jakąś blokade do chinczyka ?
Skuter... 4t. kuzynowi trzeba bo karte dostal a za mocno odwala dzieciak. Jak cos kolwiek zamontowac tak by w kazdej chwili kgdy ktos inny chciałby pojechac to by nie jechal 30km/h
- MECHA-MOT
- Świeżak
W chińskich 4T masz ten kabelek różowy pod pokrywą od strony tłumika i on jest połączony z modułem(przesyła informacje o szybkości tylniego koła) i jak masz odblokowany do koońca skuter to pewnie jest przecięty albo odłączony to trzeba by go podłączączyć i zamontowac na kablu przełącznik. I to po9winno ograniczyć go,ale nie wiem jak dużo.
-
KAPELA911 - Bywalec
Są moduly zaplonowe,z przełacznikiem,które moga blokowac prędkosć do 45 km/h i w każdej chwili se mozesz wylaczyc i masz odblokowane.Tyle,ze nie wiem czy do tego moto akurat są.
Co do tych plastrów,raczej dlugo nie wytrzymie,u mnie w rowerze po roku intensywnej jazdy w terenie sie zdarł,wiec w moto to wcale.W RS mam nakladke na wachaczu,nie wiem z czego to,teflon czy jakieś inne tworzywo,coś jak plastik.Ale widzialem juz gdzies takie do kupienia,poszukaj allegro albo przez google
Co do tych plastrów,raczej dlugo nie wytrzymie,u mnie w rowerze po roku intensywnej jazdy w terenie sie zdarł,wiec w moto to wcale.W RS mam nakladke na wachaczu,nie wiem z czego to,teflon czy jakieś inne tworzywo,coś jak plastik.Ale widzialem juz gdzies takie do kupienia,poszukaj allegro albo przez google

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
To się nazywa ,,ślizg łańcucha".
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
a np. taka regulacja na lince przyspiesznika ? da coś czy jak to wyjdzie ? wiecie o co chodzi ? np. przy regulacje sprzęgła jest takie pokrętełko?
nie chodzi mi o ślizg łancucha. W rowerach własnie a takie najczęsciej jaklejane... slizg lancucha mam ale nadal uderza i brudzi.
Jest:
http://allegro.pl/item482183388_naklejk ... honda.html
nie chodzi mi o ślizg łancucha. W rowerach własnie a takie najczęsciej jaklejane... slizg lancucha mam ale nadal uderza i brudzi.
Jest:
http://allegro.pl/item482183388_naklejk ... honda.html
- MECHA-MOT
- Świeżak
To są naklejki na boki wahacza. Naklejane masz w rowerze. A w którym miejscu Ci wali skoro masz ślizg? A może się już przetarł? Albo wali właśnie o ślizg.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
krzysieg odczytał to tak jak chciałem opisać. Spróbuje to tak zrobić... preciez jesli gaźniki wyregulwoane to gasnąć nie będzie.... po prostu przepustnice ustawie dobrze.
Lancuch wali na slizgiem. po prostu chce zeby estetyka była zachowana
Lancuch wali na slizgiem. po prostu chce zeby estetyka była zachowana
- MECHA-MOT
- Świeżak
W chińczyku można w łatwy sposób zrobić ograniczenie prędkości
1.ograniczyć skok przepustnicy
2.ograniczyć ruch wariatora.
1.ograniczyć skok przepustnicy
2.ograniczyć ruch wariatora.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
To bym zrobił tak jak koledzy wcześniej radzili albo zabawa z linka albo zabawa z kablem i włącznikiem w module
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości