nauka wheelie
U mnie narazie bez rewelacji (no cóż, nie ćwiczę codziennie i po pare godzin).
Z 1 biegu ze sprzęgła jak podrzucę go dobrze to ujadę te 200m póki bieg mi się nie skończy - nie mogę jeszcze dobrze złapać pionu, no ale czasem się o niego otrę.
Na stojąca mam jeszcze pietra ale większy problem mam z odpowiednim strzeleniem ze sprzęgła ponieważ na stojąco inaczej je trzymam.
Z 2 biegu moto mi tylko podskakuje, muszę wreszcie się przemóc i postawić tę nogę na podnóżku pasażera,.
Z 1 biegu ze sprzęgła jak podrzucę go dobrze to ujadę te 200m póki bieg mi się nie skończy - nie mogę jeszcze dobrze złapać pionu, no ale czasem się o niego otrę.
Na stojąca mam jeszcze pietra ale większy problem mam z odpowiednim strzeleniem ze sprzęgła ponieważ na stojąco inaczej je trzymam.
Z 2 biegu moto mi tylko podskakuje, muszę wreszcie się przemóc i postawić tę nogę na podnóżku pasażera,.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
też sobie troszeczkę w dół przesunąłem, niestety bardziej nie mogłem bo coś blokuje. Motoman a co się z Tobą dzieje? ekipę z maślic widuje od czasu do czasu a o Tobie słuch zaginął.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Witam mam problem on juz był poruszany ale mi nic nie pomugł
Mam Suzuki gsx 750 inazuma i nie moge wszucic na gume bo mi koło boksuje tylnie a na przodnim to mi sie blok robi i prawie glebe zaliczyłem
I czemu to tak kapcie nagrzałem i nic
Mam Suzuki gsx 750 inazuma i nie moge wszucic na gume bo mi koło boksuje tylnie a na przodnim to mi sie blok robi i prawie glebe zaliczyłem
Uciekaj ile sił, jeśli goni Cie śmierć całą pi.zde odkręć, i przed siebie ziomek pędź...yeeaah
- piotrekxx
- Świeżak
piotrekxx napisał(a):Witam mam problem on juz był poruszany ale mi nic nie pomugł
jak strzelasz z klamy techniką "na cepa" to tak będzie. opisywane juz nie raz jak stzelać z klamy.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
motoman napisał(a):"na cepa" t
Masz wciskać klamkę sprzęgła do miejsca w którym zaczyna łapać a nie do końca.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
piotrekxx napisał(a):Witam mam problem on juz był poruszany ale mi nic nie pomugł
W takich momentach wyobrażam sobie taką sytuacje...
Jedzie sobie delikwent swoją maszyną 40km/h na pierwszym biegu, po czym wciska klame sprzegła do oporu, zwiększa znacznie obroty (oczywiście do obrotów kiedy silnik osiąga maksymalny moment obrotowy ) po czym zsuwa ... palce z klamki, aż słychać (po kolei) strzał klamki o jej mocowanie, strzał zębatek w skrzyni biegów, strzał łańcucha napędowego, boksowanie tylnego koła (pomimo tego że opona rozgrzana "do czerwoności") no i... łał przód nie oderwał się od ziemi... słychać płacz i zgrzytanie zębów, odgłos tłuczonego szkła, i spływającej wody w muszli klozetowej... a czytanie i myślenie boli.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
Labiss napisał(a):Ale ja nie rozumiem po co strzelać ze sprzęgła na pierwszym biegu.
Sprzęgłem to podnoszę z drugiego biegu,bo tak łatwiej niż z roll on,ale na jedynce tylko roll.
Po to,że wtedy szybko idzie do pionu i nie nabiera tak prędkości...Chyba,że ktoś sie uczy szybkiej gumy,to z gazu można,ale takto chyba bez sensu nie wiem.
PS Ja w f2 strzelam ze sprzęgła na 1 i bez problemu do pionu idzie,tylko musze poćwiczyć jeszcze,bo przesiadłem sie z dt,a tam troche łatwiej szło Jednak problem jest troche moc,bo moto ma tylko 37KM ponieważ jest zablokowane Ale sie odblokuje sie
http://www.youtube.com/watch?v=LHdrZpto ... re=related
Ostatnio edytowano 5/6/2008, 22:26 przez Pisiu, łącznie edytowano 1 raz
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Ja mam tak ,ze ze sprzęgła dłużej pojadę na 1 biegu bo mogę zacząć nawet z 4tys a z gazu idzie tak przy 7 i szybko jest odcinka.
tu jest mój filmik sprzed tygodnia, teraz daje radę trochę dalej i jest większy pion.
http://pl.youtube.com/watch?v=yk5LW_62-s0
tu jest mój filmik sprzed tygodnia, teraz daje radę trochę dalej i jest większy pion.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Witam i prosze o jakies rady...
Na poczatku odrazu mowie ze jestem nowicjuszem. Posiadam R1 i chcialbym wreszcie sie nauczyc podnosic motorek. Narazie probuje na 1 biegu i niezbyt mi to wychodzi a to z tego powodu ze mam troszke strach. Kiedy motor mi sie podnosi automatycznie przymykam manetke, bo wydaje mi sie ze motor wspina sie za wysoko!
Prosze o rady...
Pozdr
Na poczatku odrazu mowie ze jestem nowicjuszem. Posiadam R1 i chcialbym wreszcie sie nauczyc podnosic motorek. Narazie probuje na 1 biegu i niezbyt mi to wychodzi a to z tego powodu ze mam troszke strach. Kiedy motor mi sie podnosi automatycznie przymykam manetke, bo wydaje mi sie ze motor wspina sie za wysoko!
Prosze o rady...
Pozdr
- markonin
- Świeżak
Labiss napisał(a):Ale ja nie rozumiem po co strzelać ze sprzęgła na pierwszym biegu.
Sprzęgłem to podnoszę z drugiego biegu,bo tak łatwiej niż z roll on,ale na jedynce tylko roll.
a jak strzelasz z jedynki z wolnych obrotów?? albo z dwójki przy 3000?:D to z gazu nie pojdzie chyba ze masz pizze
Meciek napisał(a):Ja mam tak ,ze ze sprzęgła dłużej pojadę na 1 biegu bo mogę zacząć nawet z 4tys a z gazu idzie tak przy 7 i szybko jest odcinka.
eeeeeee no Meciek od kiedy Cie ostatni raz widziałem to poczyniłeś CAŁKIEM SPORY postęp!! no no no nice!
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
Dzieki Motoman.
Dam Ci najlepszą rade - Ćwicz a wszystko przyjdzie z czasem.
markonin napisał(a):Witam i prosze o jakies rady...
Prosze o rady...
Pozdr
Dam Ci najlepszą rade - Ćwicz a wszystko przyjdzie z czasem.
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Labiss napisał(a):Kurde ja nie potrafię z nogą na podnóżku.Jakieś wskazówki ?
ja sie uczylem tak ze dawalem noge na podnozek i normalnie siedzialem i tak podnosilem dupe po 5cm za kazdym razem i walilem ze sprzegla i po 10 minutach ze stojacego walilem:P a na poczatku to strach ze nie siedzisz w siodle:)
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
No właśnie ja ten strach dość znacznie dziś odczułem jak próbowałem.Jedyne czym się mogę pochwalić to tym,ze na dwójce do odcięcia pojadę na gumie,ale też z gazu.
A jak strzelacie to dwoma palcami czy jednym ?
A jak strzelacie to dwoma palcami czy jednym ?
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Ja chyba trzymam całą dłonią klamkę, zresztą nie zwracałem nigdy na to uwagi. Ze sprzęgła zacząłem dopiero w tym roku strzelać wpierw na siedząco a później od razu na stojąco(zajęło mi to jakieś 2-3 tyg ale nie ćwiczyłem codziennie). Na stojąco jest dużo łatwiej złapać pion i dalej można zajechać ale ameryki pewnie nie odkryłem:)
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Ja strzelam ze sprzęgła trzymając klame 2 palcami i jest wygodnie... Cała ręką odpada,przynajmniej dla mnie,Meciek spróbuj 2 palcami i bedzie Ci wygodniej
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
kurde, narazie nie mam moto, jednak probowałem kiedys na dwójce strzelac ze sprzegła. Niestety niewychodziło, troche sie bałem i w ogole.
Niech ktos prosze dokładnie opisze jak to robic to moze dam rade postawic mojego bandziora na koło na 2.
Jak szybko przy tym jedziecie i przy ilu obrotach strzelacie ? Moge miec obawy ze sie wyjebie na plecy razem z moto ? czy raczej przy moim 80 konnej suce to raczej nie mozliwe ?
Niech ktos prosze dokładnie opisze jak to robic to moze dam rade postawic mojego bandziora na koło na 2.
Jak szybko przy tym jedziecie i przy ilu obrotach strzelacie ? Moge miec obawy ze sie wyjebie na plecy razem z moto ? czy raczej przy moim 80 konnej suce to raczej nie mozliwe ?
-
turboponczek - MEGA TROLL