GSX-R 750 K4 - szarpie
• Strona 1 z 1
GSX-R 750 K4 - szarpie
Witam .
Przeszukiwałem stare tematy ale nic konkretnego nie znalazłem.
Tak jak napisałem w temacie problem jest z tym suzuki,mianowicie do około 5tys rpm strasznie szarpie. . . próbowaliśmy wszystko wmiare przeszukać(świeczki,filterek powietrza czyściłem. . .) ,ale niestety rezultat zerowy. . .Stojąc na biegu jałowym motocykl wkręca się bardzo żywo bez żadnego prolemu,zero szarpnięć i zachwiania w początkowym zakresie obrotów....
Miał może ktoś taki przypadek lub wie co może powodować takie dolegliwości tego motocykla?
Przeszukiwałem stare tematy ale nic konkretnego nie znalazłem.
Tak jak napisałem w temacie problem jest z tym suzuki,mianowicie do około 5tys rpm strasznie szarpie. . . próbowaliśmy wszystko wmiare przeszukać(świeczki,filterek powietrza czyściłem. . .) ,ale niestety rezultat zerowy. . .Stojąc na biegu jałowym motocykl wkręca się bardzo żywo bez żadnego prolemu,zero szarpnięć i zachwiania w początkowym zakresie obrotów....
Miał może ktoś taki przypadek lub wie co może powodować takie dolegliwości tego motocykla?
-
FZR600R - Świeżak
opisz dokładniej do znaczy SZARPIE.
czy jest to taki efekt że dodajesz gazu, motocykl nie ma mocy i go muli, nawet jak odkrecasz mocniej gaz, po czym nagle ma power?
czy jest to taki efekt że motocykl gwałtowanie traci moc i znów ją odzyskuje? w sensie gwałtowne spadki i wzrost mocy.
czy cos sie dzieje powyzej 5k rpm?
czy jest to taki efekt że dodajesz gazu, motocykl nie ma mocy i go muli, nawet jak odkrecasz mocniej gaz, po czym nagle ma power?
czy jest to taki efekt że motocykl gwałtowanie traci moc i znów ją odzyskuje? w sensie gwałtowne spadki i wzrost mocy.
czy cos sie dzieje powyzej 5k rpm?
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
od 2 rpm odkręcasz do końca i jest wielki "****" nie przyspiesza tak jak trzeba tylko dużo wolniej i przerywa i od 5tys rpm dostaje kopa jak to przystało na ćwierć litra i idzie jak trzeba . . . . jakich info potrzebujesz?
-
FZR600R - Świeżak
synchro było właśnie i to 2-óch mechaników próbowało swych sił i mimo wszystkio nic... moto jest na wtrysku alr cos tam reguowali nic nie działa troche mnie to martwi..... moto ma powiedzmy 5K km
-
FZR600R - Świeżak
SkÄ…d jesteÅ› ?
Mogę polecić serwis gdzie chłopaki powinni dać radę pomóc.
http://www.motorakowski.pl/
jeśli wszystko było zrobione i dalej nie jeździ to chyba tylko Juliusz pomoże.
Od poczÄ…tku jest taki efekt ?
I jaki masz wydech ? Oryginał czy sport ?
Mogę polecić serwis gdzie chłopaki powinni dać radę pomóc.
http://www.motorakowski.pl/
jeśli wszystko było zrobione i dalej nie jeździ to chyba tylko Juliusz pomoże.
Od poczÄ…tku jest taki efekt ?
I jaki masz wydech ? Oryginał czy sport ?
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
własnie jaki masz wydech????u mnie jak wywaliłem oryginalny i ten pseudo EXUP to tez był dół słaby, dopiero odp zestrojenie na całym przelocie i gra wszystko. MOze to z wydechem???
GSX-R 1000 K4
&
Bandit 600 S
&
Bandit 600 S
-
Majkel22 - Świeżak
mam "pseudo" sportowy wydech....wymieniłem samą końcówkę . . . to jest takie uczucie jak by ten motor nie dostawał tyle paliwa ile trzeba dopiero na wyższych obrotach jest normalnie. . .
mam 135km do wawy kolego . . . żeby pogoda pozwoliła to napewno bym uderzył gdzieś do serwisu . .
mam 135km do wawy kolego . . . żeby pogoda pozwoliła to napewno bym uderzył gdzieś do serwisu . .
-
FZR600R - Świeżak
-
FZR600R - Świeżak
A nie zaczelo sie to dziac wlasnie po wymianie wydechu?
Pokazuje jakis blad?
Pokazuje jakis blad?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
błędu nie pokazuje.... po wymianie wydechu nasiliło się :/ . . . zakładałem spowrotem orginalna końcówkę ale mimo wszystko już nie robiło to żadnej różnicy . . .
-
FZR600R - Świeżak
A w jakim stanie masz łańcuch i zębatki? mam to samo w CBR i po wymianie łańcucha i regulacji też nie pomogło. Objawy dokładnie takie same jak Ty masz! I jak z Twoją skrzynią biegów?
- młody_CBR
- Świeżak
powiem tak...troche już jeżdżę i łańcuch + zębatki odpadają to wyraźnie kwestia silnika....skrzynia hmmnn...trudno mi powiedzieć ale zero problemu biegi wchodzą dobrze, nic nie wyskakuje. . .
-
FZR600R - Świeżak
-
FZR600R - Świeżak
- MichuWalbrzych
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość