Czy warto ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Czy warto ?
Czy warto było od podstawówki całymi dniami jako mały chłopak siedzieć w garażu i naprawiać pierdzące komarki aby przejechać się dookoła wsi i znów naprawiać ? Czy warto było jako maly chłopak w garażu mażyć o wielkim i szybkim ścigaczu i zastanawiać się czy ktoś kto jeździ komarkiem jest motocyklistą ? , te wszystkie gleby w lesie ,wybite zęby i problemy z policją ? Czy warto było złamać noge w 4rech miejscach która do dziś jest poskręcana blachami , warto było oszpecić do końca życia pół nogi bliznami,już nigdy niepograć w piłke ?warto było leżąc miesiącami w szpitalu jako młody chłopak z szklankami w oczach marzyć o nowym motocyklu podróżach i doniosłych celach,byciu najlepszym najszybszym,gdy z twardego nastolatka który myślał wiele o sobie ,że wszystko może i wszystko potrafi ? Czy warto było kupować coraz to szybsze motocykle ,droższe lepsze kaski stroje,pracować po 12-16H na dobe w upale po budowach gdy inni młodzi chłopcy zajmowali się zabawą w harcerza w lesie ? Czy warto było przelać niejedną wódke na zlocie czy litry piwa w barze dyskutując o technice jazdy na kole czy o ilości spalonych opon w sezonie ,te setki letnich wyjazdów nad wode,pod namiot, czy trzaskać winkle i kilkaset kilometrów ? Zwiedzić pół europy ,wydać majątek na mandaty ? Zostać znienawidzonym świrem niedającym spać przez sąsiadów , zabrać głos w dyskusji i rozwiać wątpliwości ? Jechać na kolejny motocyklowy pogrzeb a potem znów na prostej odkręcać bez rozumu i wyobraźni ?
Tak poprostu zastanawiam się ile to wszystko kurwa jest warte ? Co ja mam w zamian ? Adrenalina ? Wspomnienia ? Czy warto było zapłacić tak straszliwą cene ? Czemu inni jako młodzi chłopcy mogli interesować się wędkarstwem ,znaczkami , czy grali na gitarze czy w piłke ? Co o tym wszystkim myślicie gdybyście jeszcze raz zaczynali życie wrócilibyście do motocykli ?
Tak poprostu zastanawiam się ile to wszystko kurwa jest warte ? Co ja mam w zamian ? Adrenalina ? Wspomnienia ? Czy warto było zapłacić tak straszliwą cene ? Czemu inni jako młodzi chłopcy mogli interesować się wędkarstwem ,znaczkami , czy grali na gitarze czy w piłke ? Co o tym wszystkim myślicie gdybyście jeszcze raz zaczynali życie wrócilibyście do motocykli ?
Komancz
- komancz4
- Świeżak
Urzekła mnie twoja historia Gdybyś nie miał jeszcze kilku lat do pełnoletności i nie był kumplem Pitera stuntera to chyba łezka by mi się zakręciła. :D:D:D
-
icid - VIP Ścigacz.pl
warto
edit: ja tez lubię wędkować a znaczków to ni chu... nie zbierałem, to takie extremalne że się po prostu bałem...
edit: ja tez lubię wędkować a znaczków to ni chu... nie zbierałem, to takie extremalne że się po prostu bałem...
Ostatnio edytowano 16/10/2008, 20:57 przez melvin, łącznie edytowano 1 raz
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!
-
melvin - PierwszyOkrutny
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
komancz, ile masz lat?Po twojej historii widzę jako ciebie 50 letniego dziadka z siwą brodą, na zepsutym wózku inwalidzkim wspominającym z innymi emerytami w dps-ie stare czasy.Jeśli, to co pisze icid jest prawdą, znaczy jedynie, że masz sporą wyobraźnie.
Sprzedam haykę!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Warto było i nadal jest warto. Mam 17 lat i nie zamierzam z tym skończyc To jest moje hobby, moja pasja. To tyle
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
-
zdzichu123 - Bywalec
wsiadając na motor zawsze jest mozliwosc ze juz nie wrócisz z tej przejazdzki. Wiec mysle ze to wybor kazdego czlowieka czy jezdzi na motocyklu czy nie. Mi jest potrzebna adrenalina. I chodz nie raz juz lądowalem na asfalcie/ziemi to nie zaluje tego. kazdy upadek to nauczka za to co robie zle i szansa zeby sie nauczyc robic to lepiej. A na pewno nie zaluje ani jednej nocy spedzonych w garazu z ubrudzonymi rękami, grzebiącymi w silniku Simsona:)
Moim zdaniem Warto.
Moim zdaniem Warto.
Memento Mori
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
Carpe Diem
Simson S51 -> Suzuki DR 125
-
Draz - Świeżak
Re: Czy warto ?
komancz4 napisał(a):Co o tym wszystkim myślicie gdybyście jeszcze raz zaczynali życie wrócilibyście do motocykli ?
Się zastanawiam czy jest osoba na tym forum która powie, że nie.
-
Movi - Moderator
Re: Czy warto ?
komancz4 napisał(a):
Tak poprostu zastanawiam się ile to wszystko *** jest warte ? Co ja mam w zamian ? Adrenalina ? Wspomnienia ? Czy warto było zapłacić tak straszliwą cene ? Czemu inni jako młodzi chłopcy mogli interesować się wędkarstwem ,znaczkami , czy grali na gitarze czy w piłke ? Co o tym wszystkim myślicie gdybyście jeszcze raz zaczynali życie wrócilibyście do motocykli ?
a co ma filatelista? kolejny klaser ze znaczkami....
to mnie cieszy, to lubię, więc nad czym mam się zastanawiać...
..piszesz tak jakbyś był u schyłku życia i zastanawiał się czy dobrze je przeżyłeś
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
-
turboponczek - MEGA TROLL
Nie no ale spytałem poważnie. Tak powazny jak jestem teraz byłem ostatnio na komunii mojej siostry.
Dobra co ja pieprz.e ide spac, narson.
Dobra co ja pieprz.e ide spac, narson.
-
turboponczek - MEGA TROLL
• Strona 1 z 2 • 1, 2