Olej do dozownika dla hondy nsr
• Strona 1 z 1
Olej do dozownika dla hondy nsr
Witam nasz rynek motoryzacyjny jest zaoełniony różnymi olejami.I ty pytanie czym różnią się te droższe firmowe oleje od tych tańszych??
Jakiego wy sami lejecie do swych dozowików??
Czy opłaca się kupować te droższe oleje??
Kiedyś miałem hondę mb-8 i lałęm do niej mixol za 10zł i git Honda chodziłą pięknie i płynnie żadnych stóków itd
więc po cholere wydawać 50 zł za litr oleju jak można kupić jakiś tańszy za np 20-30zł
Czekam na żetelne i sprawdzone opinie
Pozdro dla wszystkich
Jakiego wy sami lejecie do swych dozowików??
Czy opłaca się kupować te droższe oleje??
Kiedyś miałem hondę mb-8 i lałęm do niej mixol za 10zł i git Honda chodziłą pięknie i płynnie żadnych stóków itd
więc po cholere wydawać 50 zł za litr oleju jak można kupić jakiś tańszy za np 20-30zł
Czekam na żetelne i sprawdzone opinie
Pozdro dla wszystkich
- damiannsr125
- Świeżak
Stary tematy olei były już wałkowane.
Ale powiem ci tyle jeśli uważasz że na mixolu jest git to pojeździj jakieś 5-7tys km i będzie cały silnik do remontu.
Mixol s ma bardzo mało dodatków zmniejszających tarcie to praktycznie nafta i trochę oleju bazowego.
Oleje droższe nie dość że lepiej smarują to jeszcze pozostawiają silnik w dobrej kondycji i czystości.
Dlatego opłaca się przy inwestować trochę grosza na lepszy olej np:VALVOLINE 2T dura blend kosztuje 35zł
i to jest jeden z lepszych olei na rynku.
Można robić proporcje mieszania nawet 1:100
Ale powiem ci tyle jeśli uważasz że na mixolu jest git to pojeździj jakieś 5-7tys km i będzie cały silnik do remontu.
Mixol s ma bardzo mało dodatków zmniejszających tarcie to praktycznie nafta i trochę oleju bazowego.
Oleje droższe nie dość że lepiej smarują to jeszcze pozostawiają silnik w dobrej kondycji i czystości.
Dlatego opłaca się przy inwestować trochę grosza na lepszy olej np:VALVOLINE 2T dura blend kosztuje 35zł
i to jest jeden z lepszych olei na rynku.
Można robić proporcje mieszania nawet 1:100
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Witam... ja proponuje moim zdaniem bardzo Dobry olej
Castrol POWER 1 Racing 2T
leje go do aprilii rs 125 zapewnia doskonale osiagi i bardzo dobrze smaruje... POLECAM CASTROL cena okolo 40 zł za 1 l.
Castrol POWER 1 Racing 2T
leje go do aprilii rs 125 zapewnia doskonale osiagi i bardzo dobrze smaruje... POLECAM CASTROL cena okolo 40 zł za 1 l.
Tomek M
- talerz1111
- Świeżak
jak mialem NSRke to lalem ten sam olej co poprzednik-CASTROLA
bardzo dobry-wiadomo ze cena nie jest mala, ale chociaz spisz spokojnie i nie boisz sie o jego jakosc
bardzo dobry-wiadomo ze cena nie jest mala, ale chociaz spisz spokojnie i nie boisz sie o jego jakosc
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Ja też kiedyś lałem CASTROL POWER RACING 2T lecz przejechałęm się na nim.Po 300km tłok przytarł się(nie zatarł).Po ściągnięciu cylindra okazało się że tlok nie miał należytego smarowania z oleju.Teraz kupiłęm MOTUL ESTER 710 BLEND i wszystko git(cena 50 zł).Motor mało kopci a z tego co słyszałęm to wysztarcza na dłużęj ok 700km a CASTROL stykał mi na ponad 500km
I po CASTROLU nagar był kleisty jak smołą i czarny a po MOTULU jest szarawy i suchy.
'
POLECAM MOTUL 710 ESTER BLEND 2t
I po CASTROLU nagar był kleisty jak smołą i czarny a po MOTULU jest szarawy i suchy.
'
POLECAM MOTUL 710 ESTER BLEND 2t
- damiannsr125
- Świeżak
VALVOLINE 2T dura blend
Nidgy nie słyszłęm o takim oleju
On jest w pełni syntetyczny??
a co do miksolu do NSR nie zalałbym go lecz chodziło mi o jakieś tańsze oleje
- damiannsr125
- Świeżak
a tak swoja droga to czasem lepiej lac olej bezposrednio do baku i nie "ufac" tym podajnikom, bo lubia sie czasem zapchac i wtedy mimowolnie zacieramy moto
-
damiannsr125 napisał(a):VALVOLINE 2T dura blend
Jest to olej do silników 2T wysilonych.
podaje link pod którym możesz dobrać odpowiedni olej do swego motorka
http://www.valvoline.pl/index_jaki_olej.html
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
No święta racja limak14 dozownik jest jak dziewczyna nigdy nie wiesz kiedy się zepsuje
dla tego ja dolewam też do baku 2ml na każdy litr paliwa i git troszkę kopci ale jak się nagrzeje jest oki
dla tego ja dolewam też do baku 2ml na każdy litr paliwa i git troszkę kopci ale jak się nagrzeje jest oki
- damiannsr125
- Świeżak
jak sam lejesz to wiesz, że wlałeś, a jak zacznie dozownik sie je...c to nie wiadomo czy podaje czy nie
więc trzeba tak jak w komarku lać do baku
hehe
więc trzeba tak jak w komarku lać do baku
hehe
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości