Tuning NSR 125 - większy silnik, ale jaki??
• Strona 1 z 1
Tuning NSR 125 - większy silnik, ale jaki??
Witam. Jak w temacie... Chciałbym włożyć do swojej NSR'ki silnik o jakiejś większej pojemności, który możnaby było wpasować w ramę bez jej przerabiania... Może ktoś już przeprowadzał taki zabieg, liczę na ciekawe propozycje. Pozdrawiam.
- Counter
- Świeżak
Dokładniej jest Kit tuningowy firmy Polini o poj 160ccm. Współgra ze wszystkim seryjnym, ale jest jeszcze bardziej wyżłowany, zatem przydadzą się jakieś wzmocnienia (np. wał), no i zmienić elementy, żeby nie blokowały mocy (np. wydech).
-
wikples - Bywalec
Z kitami już się bawiłem, wstawiłem cylka Athene 190ccm to rozleciało mi się łożysko na wale po tygodniu i cały silnik szlag trafił.
NSR 250 ma taką samą ramę jak 125, bo chcę zmienić silnik bez przeróbek uchwytów mocujących...??
Wydech mam od Fazera 600ccm przelotówkę...
NSR 250 ma taką samą ramę jak 125, bo chcę zmienić silnik bez przeróbek uchwytów mocujących...??
Wydech mam od Fazera 600ccm przelotówkę...
- Counter
- Świeżak
Bez zmiany uchwytów to nie da rady bo nie znajdziesz identycznego silnika o większej pojemności. Moim zdaniem ta przeróbka nie ma sensu bo NSR jest przystosowana do takiej mocy jaką jej fabryka daje i przy większej są większe obciążenia na wiele elementów i dużo może padać.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
http://www.allegro.pl/item448252737_silnik_honda_cr_250_suzuki_rm_250_cr_kx_rm_yz_250.html (otwórz link)
Znalazłem też taki silniczek od CR 125 ale nie wiem czy będzie pasował, no i jeszcze pozostaje pytanie ile on ma koników...
CR'ki niby mają identyczne silniki jak NSR'ki ale nie wiem jak to się ma przy większych pojemnościach...
Znalazłem też taki silniczek od CR 125 ale nie wiem czy będzie pasował, no i jeszcze pozostaje pytanie ile on ma koników...
CR'ki niby mają identyczne silniki jak NSR'ki ale nie wiem jak to się ma przy większych pojemnościach...
- Counter
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości