tylny wahacz skrzypi- co zrobić ?
• Strona 1 z 1
tylny wahacz skrzypi- co zrobić ?
Co zrobić i jak kiedy tylny wahacz w enduro zkrzypi? Czy można samemu zaradzić czy do mechanika trzeba? Proszę o konkretne porady osób które wiedząc coś na ten temat.
-
Tomek_mm7 - Świeżak
zapewne skrzypi Ci na takich gumach, które znajdują się pomiędzy wahaczem a sworzniem trzymającym wahacz w ramie. Ja bym wybił sworzeń żeby zdjąć wahacz, potem bym wybił te gumy nasmarował je i złożył wszystko spowrotem.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Dzieki za odpowiedzi, co do tych smarów w sprayu to różnie bywa, tak jak mówicie one mogą nawet czasem zaszkodzić. Ale będę musiał ten wahacz rozebrać i przesmarować tak profesjonalnie, nie mam wyboru. Zima sie zbliża to będzie czas na poprawki mechaniczne:)
-
Tomek_mm7 - Świeżak
smary w sprayu ...moga zaszkodzic - nie uogolnialbym - po prostu wd40 nie jest smarem... raczej produktem penetrujaco myjacym... nie wiem czemu producent pisze na paczce ze to tez smaruje bo nijak nie smaruje - odparowuje prawie wszystko i to co zostaje zamiast smarowac tylko kurz lapie. gdyby byl to smar to nikt nie czyscilby nim kontaktow elektrycznych a do tego jest wd naprawde niezle - sam uzywam
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa