Gaźniki / GSX 600 F
• Strona 1 z 1
Gaźniki / GSX 600 F
Witam, czy gaźniki z modelu 92-95r będą pasowały do modelu z 89r ?
Oczywiscie linke ssania pociągne do prawej manetki. Chodzi mi o to czy te gaźniki beda dobrze pracowały na garach z 89r.
_________
GSX 600 F
Oczywiscie linke ssania pociągne do prawej manetki. Chodzi mi o to czy te gaźniki beda dobrze pracowały na garach z 89r.
_________
GSX 600 F
-
MIK - Świeżak
pracowac moga dobrze ale po odpowiednim wyregulowaniu, chodzi o to aby byla odpowiednia srednica gadzieli bo inaczej trzeba bedzie stosowac rioznego typu przejscia ktore czesto gesto psuja calokszatal i niemozliwosc ustawiena
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Magik: słowo "powinny" nieco mnie dręczy
Chciałem je wymienić bo jakoś nie moge ustawić niskich obrotów. Śruba którą odpowiada za to jest strasznie czuła na wszelkie krecenia... i wystarczy jak lekko (dosłownie tyci) ją odkręce to silnik wkręca sie do 2000, jak lekko ją dokręce to odrazu spada do 600 albo wogóle gaśnie. Gaźniki są po regulowaniu w serwisie i tam powiedziano mi że prawdopodobnie moge mieć do wymiany "krućce" w gaźnikach (nie wiem co to) .... Zdecydowałem że lepiej jak kupie jakieś młodsze gaźniki (moje są z 89r) i je wymienie .... no ale są wątpliwości czy aby na 100% silnik bedzie na nich chodzil doskonale...
_________
GSX 600 F
Chciałem je wymienić bo jakoś nie moge ustawić niskich obrotów. Śruba którą odpowiada za to jest strasznie czuła na wszelkie krecenia... i wystarczy jak lekko (dosłownie tyci) ją odkręce to silnik wkręca sie do 2000, jak lekko ją dokręce to odrazu spada do 600 albo wogóle gaśnie. Gaźniki są po regulowaniu w serwisie i tam powiedziano mi że prawdopodobnie moge mieć do wymiany "krućce" w gaźnikach (nie wiem co to) .... Zdecydowałem że lepiej jak kupie jakieś młodsze gaźniki (moje są z 89r) i je wymienie .... no ale są wątpliwości czy aby na 100% silnik bedzie na nich chodzil doskonale...
_________
GSX 600 F
-
MIK - Świeżak
dołączam się do pytania czy nowsze gaźniki do GSX 600 F po '89 będą pasowały do modelu z '88 roku
obecne gaźniki ciężko wyregulować (brak wolnych obrotów,zalewa świece )
i nie wiem czy szukać kogoś kto zrobi obecne gaźniki czy szukać nowszych na allegro (bo gaźniki z lat "88-89 ciężko znaleźć )
Ewentualnie kto zna obeznanych w temacie gaźników mikuni mechaników z opolskiego lub dolnegośląska to niech prześle namiary
obecne gaźniki ciężko wyregulować (brak wolnych obrotów,zalewa świece )
i nie wiem czy szukać kogoś kto zrobi obecne gaźniki czy szukać nowszych na allegro (bo gaźniki z lat "88-89 ciężko znaleźć )
Ewentualnie kto zna obeznanych w temacie gaźników mikuni mechaników z opolskiego lub dolnegośląska to niech prześle namiary
komar 3............długo nic i suzi GSX 600 F, a teraz ZX-6R.....na razie wystarczy
-
zielony80 - Świeżak
-
MIK - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości