Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Wypadek motocyklistów w Legionowie
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Wypadek motocyklistów w Legionowie

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Wypadek motocyklistów w Legionowie

Postprzez Åšcigacz » 31/7/2008, 12:09

Dyskusja na temat: Wypadek motocyklistów w Legionowie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wypadek motocyklistów w Legionowie
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 12:09

Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:

"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.

Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 12:21

Komentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Ale to, co wypisują ludzie pod newsem, zasługuje na prokuratora. Dokonują werbalnego linczu motocyklistów. Bezprawnie, niesprawiedliwie, w przypływie jakieś ślepej nienawiści. Oto, co napisałem na forum TVN24:

"Treść komentarzy na tym miernym forum wskazuje, że istnieje społeczne przyzwolenie na karanie motocyklistów śmiercią za wykroczenia drogowe. Jeżeli motocyklista przekracza prędkość, to można go zabić, zajeżdżając mu drugę jak ta Pani. I to jest OK. Bo to motocyklista to złe. Wobec takiej agresji i braku poszanowania prawa ze strony użytkowników samochodów zgłaszam propozycję podpalania samochodów i zabijania losowo wybranych kierowców, którzy złamią jakiś przepis.

Jeżeli motocykliści złamali przepisy, to powinni ponieść karę. Ale kara śmierci czy bardzo ciężkich obrażeń ciała jest samowolką, linczem i jeżeli Państwo nie jest w stanie obronić grupy swoich obywateli przed agresją, wtedy grupa ta powinna mieć prawo do samoobrony i do odpowiedzenia agresją na agresję."

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>
Nic dodać, nic ująć<br><hr>Tony
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 12:22

Szczerze mówiąc, to do więzienia powinni trafić też autorzy komentarzy innych serwisów informacyjnych typu onet, interia etc. Jak się je czyta to człowiekowi żal d... ściska.<br><hr>webmaster
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 12:28

Komentatorzy napisał(a):Wsadzić do więzienia autorów komentarzy na forum TVN24!!! Napisałem na forum TVN24 i napiszę jeszcze raz. Żal mi kobiety, która spowodowała wypadek. Na pewno nie zrobiła tego specjalnie i teraz będzie ponosiła konsekwencje swojego gapiostwa. Dużo większy żal mam do chłopaków, którzy przy wyjeździe z parkingu pojechali tak brawurowo i nieroztropnie. Wszyscy wiemy, że jazda na motocyklu jest niebezpieczna ze względu na zagrożenie ze strony samochodów. Dlatego musimy dbać o swoje 4 litery. Często widzę na ulicach Warszawy idiotów jeżdżących po ulicach na kole. Ryzykują własne życie i zdrowie, często je tracą, a przy okazji pracują na negatywną opinię o całym środowisku. Krótko mówiąc o nas wszystkich.

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo<br>
wiesz co wiadomo że nie zrobiła tego specjalnie ale chodzi o to żeby kierowcy samochodów zaczeli właśnie działać świadomie i żeby takie sytuacje brali pod uwage. Ta kobieta zajechała bo nie była sobie w stanie wyobrazić że może jechać motocykl i o wyrobienie wsród kierowców samochów owej wyobrażni chodzi.

To może uratować wiele żyć<br><hr>pe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 14:11

ciekawe z jaka predkoscia jechali motocyklisci...??? Bo jak z duzo wieksza niz dopuszczaja przepisy w tym miejscu to oni powinni poniesc konsekwencje, a nie bogu ducha winna kobieta z auta.
oczywiscie zal mi chlopakow, ale w wiekszosci przypadkow jestesmy sami sobie winni
dodam, ze jestem motocyklista, nie teoretykiem i robie rocznie ok 18 tys km,<br><hr>motocyklista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 15:30

Ludzie... wezcie pomyslcie 2 razy zanim cos napiszecie, kobieta niemal nie zabila 2 chlopakow a wy jej jeszcze bronicie... co wam zrobili motocyklisci? pogryzli was? w zyciu nie jezdzilem motorem ale rozumiem innych ludzi, badzcie troche tolerancyjnij, zwyklu srodek transportu, nawet lepszy niz samochod...
Tak nawiasem, zderzenie 2 samochodow to codziennosci, a podajcie mi przypadek gdzie zderzaja sie 2 motocykle?? i kto tu jezdzi nie ostroznie? i nie mowcie mi o predkosci, bo zaden z was nie jezdzi 50 bo sie nie da, samochod byscie zajechali taka predkoscia... pomyslcie ludzi!<br><hr>Wafer
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 15:38

Komentatorzy napisał(a):Nic dodać, nic ująć<br><hr>Tony<br>
Miała wyobrazić sobie pędzących motocyklistów??
Z resztą słyszałam od gapiów że Ci faceci się ze sobą ścigali, więc jeżeli się ścigali to rzeczywiście mogła ich nie zauważyć.
Uważam że wina jest po obu stronach. Oni nie powinni byli tak szybko jechać (jeszcze nigdy nie widziałam gości na ścigaczach którzy by wolno jechali nawet w mieście bo na 3 pasmówce to rozumiem, a słyszałam też że znaleźli przy nich amfetaminę to prawda?), ona powinna być bardziej ostrożna podczas dołączania się do ruchu, zwłaszcza że tam jest ograniczona widoczność przez parkujące samochody.
Z resztą ludzie.. nam jest łatwo mówić co ONI powinni byli zrobić. To mogło spotkać każdego. Motocykliści zwykle jeżdżą szybko. A tam jest na dodatek kiepska widoczność, trzeba trochę wyjechać samochodem żeby zobaczyć czy można dołączyć się do ruchu. Na pewno ta Pani jest w szoku, ma do siebie jakieś pretensje, że np. mogła wyjechać 5 minut później itd. Tym bardziej że przez nią facet wylądował w szpitalu.
Mój ojciec miał rok temu wypadek samochody tyle że była 1 osoba śmiertelna. Więc wiem co ta młoda kobieta i jej rodzina będą przeżywać. Całe szczęście że facet przeżył.
3mam kciuki za tą Panią żeby poradziła sobie psychicznie po tym wypadku, bo będzie niezłe stresy przechodziła i za poszkodowanego, oby się wykurował i zaczął chodzić.<br><hr>Kociczek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 18:25

Zasada ograniczonego zaufania obowiązuje WSZYSTKICH na drodze. Jeżdżę na motocyklu tamtędy codziennie, a że powyższą zasadę widzę jak zasypiam i jak się budzę - to jeszcze żyję. Współczuje wszystkim biorącym udział w wypadku.
A wszystkim innym "mądrym" korzystającym z demokracji (piszącym bzdury) zalecam kurs jazdy na motocyklu, a dopiero potem siadanie za kierownicą auta i branie się za pisanie o ruchu drogowym i kulturze poruszania się po drogach publicznych. I jeszcze jedno jak nie patrzysz to nie zobaczysz-to się tyczy wypowiedzi "nie widziałam".
Umiejętność włączenia własnego mózgu i zmuszenie go do wyobraźni oraz umiejętność przewidywania to ma wyróżniać ludzi od inny stworów chodzących po ziemi-dotyczy wszystkich na drodze, również pieszych.<br><hr>ryba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 18:42

Komentatorzy napisał(a):Ludzie... wezcie pomyslcie 2 razy zanim cos napiszecie, kobieta niemal nie zabila 2 chlopakow a wy jej jeszcze bronicie... co wam zrobili motocyklisci? pogryzli was? w zyciu nie jezdzilem motorem ale rozumiem innych ludzi, badzcie troche tolerancyjnij, zwyklu srodek transportu, nawet lepszy niz samochod...
Tak nawiasem, zderzenie 2 samochodow to codziennosci, a podajcie mi przypadek gdzie zderzaja sie 2 motocykle?? i kto tu jezdzi nie ostroznie? i nie mowcie mi o predkosci, bo zaden z was nie jezdzi 50 bo sie nie da, samochod byscie zajechali taka predkoscia... pomyslcie ludzi!<br><hr>Wafer<br>
tak,ja zostałem pogryziony przez motocykliste.<br><hr>pogryziony
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 18:48

ostatnio tez mi babka wyjechała,na dodatek zatrzymala sie w polowie drogi ze strachu jak mnie zobaczyła,obinąłem ja zaliczajac nieuniknionego szlifa,a babka uciekla :) teraz moto mam do malowania.<br><hr>borys
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 20:26

Komentatorzy napisał(a):ciekawe z jaka predkoscia jechali motocyklisci...??? Bo jak z duzo wieksza niz dopuszczaja przepisy w tym miejscu to oni powinni poniesc konsekwencje, a nie bogu ducha winna kobieta z auta.
oczywiscie zal mi chlopakow, ale w wiekszosci przypadkow jestesmy sami sobie winni
dodam, ze jestem motocyklista, nie teoretykiem i robie rocznie ok 18 tys km,<br><hr>motocyklista <br>
Wydaje sie ze nie jechali zbyt szybko w granicach 60+ gdyby jechali szybciej ta mikra miala by wieksze uszkodzenia pozatym uwazac powinny obie strony i motocyklisci i kierowcy samochodow jesli jedna strona zawiedzie efekt jest widoczny<br><hr>Birol
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 21:08

widzialem to i powiem wam ze nie jest to przyjemny widok.....ale musieli niezle zapieprzac bo jednemu wskazówka obrotomierza stanela na 8tyś<br><hr>N
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 21:52

Komentatorzy napisał(a):widzialem to i powiem wam ze nie jest to przyjemny widok.....ale musieli niezle zapieprzac bo jednemu wskazówka obrotomierza stanela na 8tyś<br><hr>N<br>
jakiś Ty bystry a na dwójce przy 8.000 dajesz 180?
...<br><hr>dawca-zbawca
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/7/2008, 22:56

Tej kobiecie powinni dozywotnio zabra prawo jazdy!!Znam jednego z tych chłopaków i teraz przez tą k.... walczy o życie w szpitalu.Jechali po 60 kmh w chwili uderzenia...<br><hr> Kojot
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez kierowca » 1/8/2008, 00:05

Komentatorzy napisał(a):ostatnio tez mi babka wyjechała,na dodatek zatrzymala sie w polowie drogi ze strachu jak mnie zobaczyła,obinąłem ja zaliczajac nieuniknionego szlifa,a babka uciekla :) teraz moto mam do malowania.<br><hr>borys

dobrze ze nie masz Å‚ba pustego do odmalowania. jakbys jechal tyle ile mozna to bys nie zaliczyl przecierki. myslicie ze jak przejedziecie 150/h albo wiecej na jednym kole to wam wszystko mozna i to takie trendy. na tor wyscigowy a nie na ulice!!!!! kolesie zapie...... wiec sa konsekwencje i kropka
kierowca
Świeżak

Postprzez kierowca » 1/8/2008, 00:12

Jeżeli część społeczeństwa przyzwala na to, aby nieostrożni głupcy w autach łamiąc prawo zabijali i ranili motocyklistów, to tak samo jakbyśmy my nawoływali do zabijania kierowców samochodów i podpalania aut za to, że łamią przepisy (na przykład wymuszają pierwszeństwo czy przekraczają prędkość).<br><hr>Tomek Alonzo

ty moronie to nie babka zapier..... jak glupia tylko ci kolesie. jakby jechali 50/h to nic by sie niikomu nie stalo. to ze maja fajne motory nie zobowiazuje ich do popisywania sie przed innymi ich osiagami. ich glupota ich konsekwecje. kobieta bedzie tlumila w sobie zal i byc moze nie wsiadzie za kierownice wiecej bo takich dwoch palantow urzadzilo sobie wyscigi w srodku miasta.
kierowca
Świeżak

Postprzez kierowca » 1/8/2008, 00:21

Komentatorzy napisał(a):Ludzie... wezcie pomyslcie 2 razy zanim cos napiszecie, kobieta niemal nie zabila 2 chlopakow a wy jej jeszcze bronicie... co wam zrobili motocyklisci? pogryzli was? w zyciu nie jezdzilem motorem ale rozumiem innych ludzi, badzcie troche tolerancyjnij, zwyklu srodek transportu, nawet lepszy niz samochod...
Tak nawiasem, zderzenie 2 samochodow to codziennosci, a podajcie mi przypadek gdzie zderzaja sie 2 motocykle?? i kto tu jezdzi nie ostroznie? i nie mowcie mi o predkosci, bo zaden z was nie jezdzi 50 bo sie nie da, samochod byscie zajechali taka predkoscia... pomyslcie ludzi!<br><hr>Wafer

motocyklisci????? to normalni ludzie tacy jak my, dla nich jazda motorem to relaks jak dla innych pojscie do kina. ALE moronie jeden sam zastanow sie co piszesz, wypadki samochodowe to codziennosc bo porownaj ilosc poruszajacych sie motorow do poruszajacych sie samochodow!! inteligentni motocyklisci nie swiruja jarzabka i jezdza dla relaksu nie szukajac wrazen. ci debile za bardzo poniosla ich fantazja i przekroczyli dozwolona predkos na pewno nie o 10 ani 20/h bo na takie wykroczenie mozna przymknac oko. jakbys jechal 150/h autem w terenie zabudowanym to nikt by nie oszczedzil ciebie za twoje czyny. dobrze ze za swoje czyny odpowiadaja swoim zdrowiem a nie zabili kogos przy okazji
kierowca
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 07:43

Komentatorzy napisał(a):Nic dodać, nic ująć<br><hr>Tony<br>
Komentatorzy napisał(a):Miała wyobrazić sobie pędzących motocyklistów??
Z resztą słyszałam od gapiów że Ci faceci się ze sobą ścigali, więc jeżeli się ścigali to rzeczywiście mogła ich nie zauważyć.
Uważam że wina jest po obu stronach. Oni nie powinni byli tak szybko jechać (jeszcze nigdy nie widziałam gości na ścigaczach którzy by wolno jechali nawet w mieście bo na 3 pasmówce to rozumiem, a słyszałam też że znaleźli przy nich amfetaminę to prawda?), ona powinna być bardziej ostrożna podczas dołączania się do ruchu, zwłaszcza że tam jest ograniczona widoczność przez parkujące samochody.
Z resztą ludzie.. nam jest łatwo mówić co ONI powinni byli zrobić. To mogło spotkać każdego. Motocykliści zwykle jeżdżą szybko. A tam jest na dodatek kiepska widoczność, trzeba trochę wyjechać samochodem żeby zobaczyć czy można dołączyć się do ruchu. Na pewno ta Pani jest w szoku, ma do siebie jakieś pretensje, że np. mogła wyjechać 5 minut później itd. Tym bardziej że przez nią facet wylądował w szpitalu.
Mój ojciec miał rok temu wypadek samochody tyle że była 1 osoba śmiertelna. Więc wiem co ta młoda kobieta i jej rodzina będą przeżywać. Całe szczęście że facet przeżył.
3mam kciuki za tą Panią żeby poradziła sobie psychicznie po tym wypadku, bo będzie niezłe stresy przechodziła i za poszkodowanego, oby się wykurował i zaczął chodzić.<br><hr>Kociczek<br>
Zamiast pędzących powinno być - rozcinających powietrze z zawrotną szybkością 60km/h...<br><hr>paproch_
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2008, 09:01

Większość Waszych komentarzy jest niestety żenująca. Nikt z Was nie zna okoliczności wypadku. Nie wiecie kto zawinił. W tej chwili oczywistym jest, że zawiniła kobieta wyjeżdżająca z ulicy podporządkowanej (!), ale oczywiście pędząc przez miasto 120 km/h (albo i więcej) motocykliśc czasemi sami są sobie winni. Uwierzcie, że większość kierowców nie ma pojęcia, że nasze maszymy robią 100 km/h poniżej 3 s. Oni pamiętają WSK i tym podobne maszyny, na których jeździli zaopatrzeniowcy PGR. Żal mi wszystkich uczestników wypadku, oczywistym jest, że nikt nie zrobił tego specjalnie, ani ta Pani, ani tym bardziej motocykliści. Nie wiem czemu na siłę tworzycie wojnę "My konta Oni". Jeżdżę motorem, kocham to, ale jeżdżę również puszką (pewnie jak każdy z Was). Miejmy dla siebie więcej szacunku, to myślę, że mniej będzie takich zdarzeń. Oby chłopak wyszedł z tego bez szwanku.<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê