Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
Kamilek8894 napisał(a):Wiesz kolego dla mnie licznik to całe życie licznik po to jest aby wskazywał jak tak wskazuje to dla mnie jest prawda i mam na końcu czubka nosa że mi przekłamuje o 2 lub 3 . Liczy się tylko dla mnie prędkośc licznikowa . I moje pytanie ?? Przekrocze seryjną rską bez blokad ze stożkiem 100 licznikowe tylko liczniowe ludzie . Jeżdzilem na niej i ma sporego butencja ...
Jak byś choć trochę chęci wykazał to byś wszedł w wuja google i by ci powiedział co i jak
licz na 100km/h
a co do filtra stożkowego to nieraz pogarsza nawet ;p
jeżeli chcesz więcej to zrób tuning na 70cc
- paziu25
- Świeżak
Witam pisalem juz kiedys :
Otoz mam problem moja Aprilia rs 50 nie chce palic !! Tzn. gdy ja odpalam
to rozrusznik dziala ale apka nie odpala do konca, zdaza sie tak czesto ale nie zawsze, sa momenty ze pali normalnie !!
Nie jest to zalezne od pogody bo w lecie przy +30 tez sie tak dzieje a w zimie nia nie jezdze !
Prosze o pomoc co moze byc nie tak !!
Otoz mam problem moja Aprilia rs 50 nie chce palic !! Tzn. gdy ja odpalam
to rozrusznik dziala ale apka nie odpala do konca, zdaza sie tak czesto ale nie zawsze, sa momenty ze pali normalnie !!
Nie jest to zalezne od pogody bo w lecie przy +30 tez sie tak dzieje a w zimie nia nie jezdze !
Prosze o pomoc co moze byc nie tak !!
- MATRIX195
- Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
jak nie pomoże to co pisał andrzej551 to może być słaba kompresja na cylindrze bądź wytyrane listki na membranie lub ostatecznie źle uszczelniony i może gdzieś lewe powietrze łapać (np na króćcu)
- CySiEk
- Świeżak
Witam dawno mnie tu nie bylo
mam pytanko jaka powienna byc prawidlowa kompresja ? i jeszcze jedno mam gaznik bez ssania czy moze byc to przyczyna ze ciezko zapala ? juz nie mam sil do niej...
mam pytanko jaka powienna byc prawidlowa kompresja ? i jeszcze jedno mam gaznik bez ssania czy moze byc to przyczyna ze ciezko zapala ? juz nie mam sil do niej...
Życie jest po to by jezdzic na moto !
-
Marcin 1948 - Świeżak
jak masz medzy 8 a 9 to nie masz sie czym martwic, a i jeżeli masz gaznik bez ssania to normalne że ci na zimnym silniku cięzko odpala badz wcale
-
andrzej551 - Bywalec
-
Marcin 1948 - Świeżak
A wymieniales swiece na nowa? Czysciles i regulowales gaznik? Czysciles filtr powietrza? Jak nie to z wymiana gaznika sie wstrzymaj.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Gaznik wyczyszczony... ale jak zatykam wlot powietrza tam gdzie powienien być filter to raz zapala raz nie... śiwca raczej tez bd sie juz nadawala do wymiany bo jak ja przeczyszcze to tez zapala ale potem gasnie tak jakby ja zalewalo a ona jest czysta ;/
-
Marcin 1948 - Świeżak
To ja wymien bo to moze byc przyczyna. I zrob pozadek z filtrem.
-
ale jak to miałeś gaznik bez ssania? o ile wiem to rs do 2002 miały ssanie w gazniku a potem na kierownicy
-
andrzej551 - Bywalec
no nie ma ssania poprzedni właściciel wywalil dozownik i zmienil gazinik... ale juz chodzi i jest wszystko oke , wymieniłem świece tylko Ciegle sie wkreca tylko do 9 tyś ;/
-
Marcin 1948 - Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
tak nie wiem czemu o raczej zablokowana nie bd chociaz nie wiem...
-
Marcin 1948 - Świeżak
Witam
Mam jedno pytanie:
Mam apriliÄ™ rs 50 rok 1997 i nie wiem czy do silnika leje siÄ™ w jedno miejsce olej czy sÄ… oddzielnie do skrzyni i silnika? i jaki ten olej?
Sory że piszę bo pewnie gdzieś było takie pytanie ale nigdzie nie mogłem znaleźć takiego tematu.
Mam jedno pytanie:
Mam apriliÄ™ rs 50 rok 1997 i nie wiem czy do silnika leje siÄ™ w jedno miejsce olej czy sÄ… oddzielnie do skrzyni i silnika? i jaki ten olej?
Sory że piszę bo pewnie gdzieś było takie pytanie ale nigdzie nie mogłem znaleźć takiego tematu.
- andwas
- Świeżak
Do RS lejesz olej do skrzyni jakiś przekładniowy i do dozownika jakiś półsyntetyk do 2t.
-
ozownik masz pod siedzeniem a do skrzyni jest pod owiewka po prawej stronie taki czarny korek i tam nalewasz spuszcza sie srubka pod moto
-
andrzej551 - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość