Policja za skuterowcami
aaaj, gdybyście jeździli skuterami to byście tak niemówili ...
Prędziej powinni motocykle sprawdzać czy niejadą więcej niż 130 km/h
Prędziej powinni motocykle sprawdzać czy niejadą więcej niż 130 km/h
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
ty ty a co konstrukcyjnie nie moze jechac wiecej ?
motocykl nie ma gornej granicy, jedynie dopuszczalna predkosc danej drogi a skuter MA niezaleznie od predkosci dopuszczalnej i o to sie rozchodzi.
motocykl nie ma gornej granicy, jedynie dopuszczalna predkosc danej drogi a skuter MA niezaleznie od predkosci dopuszczalnej i o to sie rozchodzi.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
-
simonw - Mieszkaniec forum
Simonw, każdy pojazd ma ograniczenia co do prędkości, a widać ją na znakach drogowych
Co do ubezpieczenia to ja jak sobie wykupywałem pakiet ubezpieczeń to nie było rozdzielenia, miałem do wyboru albo samochód albo motocykl.
Co do ubezpieczenia to ja jak sobie wykupywałem pakiet ubezpieczeń to nie było rozdzielenia, miałem do wyboru albo samochód albo motocykl.
- mpn103
- Świeżak
No rzeczy oczywistych i cytowania mnie nie musisz uprawiac, dokladnie to samo napisalem wiec ciesze sie ze sie ze mna zgadzasz.
I owszem - skuter/motocykl/samochod do tego wiek pojazdu, do tego ile masz prawo jazdy, do tego bezwypadkowa jazda i raty badz calosc - tak wylicza sie ubezpieczenie.
Byc moze jacys szemrani badziewiarze (bez siedzib - wszystkie online, link4 i inne) tak nie robia, ale u nich i tak nigdy nie zobaczysz nawet zlamanego grosza z odszkodowania.
Wszystkie samochody i motocykl mam w PZU, jest drogo jak smok - ale przynajmniej mam zaufanie do tej firmy. Wczesniej byl Allianz, tez okropni badziewiarze ale akurat jeden z samochodow mialem u nich ubezpieczony. Patrzac na ekspertyze i postepowanie po tym jak auto owinego latarnie - wybralem juz pozniej tylko PZU.
Owszem, mozna powiedziec ze sie czepiaja
mozna powiedziec ze na sile licza wiek pojazdu
ze na sile chca Ci dac same zwyzki
ale, mam u nich juz -30% i po strzale szybko i sprawnie wszystko bylo zalatwione w PZU
Ubezpieczalnia ubezpieczalni nie rowna - jedni maja skuter a dla innych to to samo, czy rower czy motocykl. Takich sie wystrzegaj
I owszem - skuter/motocykl/samochod do tego wiek pojazdu, do tego ile masz prawo jazdy, do tego bezwypadkowa jazda i raty badz calosc - tak wylicza sie ubezpieczenie.
Byc moze jacys szemrani badziewiarze (bez siedzib - wszystkie online, link4 i inne) tak nie robia, ale u nich i tak nigdy nie zobaczysz nawet zlamanego grosza z odszkodowania.
Wszystkie samochody i motocykl mam w PZU, jest drogo jak smok - ale przynajmniej mam zaufanie do tej firmy. Wczesniej byl Allianz, tez okropni badziewiarze ale akurat jeden z samochodow mialem u nich ubezpieczony. Patrzac na ekspertyze i postepowanie po tym jak auto owinego latarnie - wybralem juz pozniej tylko PZU.
Owszem, mozna powiedziec ze sie czepiaja
mozna powiedziec ze na sile licza wiek pojazdu
ze na sile chca Ci dac same zwyzki
ale, mam u nich juz -30% i po strzale szybko i sprawnie wszystko bylo zalatwione w PZU
Ubezpieczalnia ubezpieczalni nie rowna - jedni maja skuter a dla innych to to samo, czy rower czy motocykl. Takich sie wystrzegaj
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Zaraz, zaraz. To jak sie ma prawko i sie smiga na 50-tce powyzej 45km\h to trzeba przerejestrowac na motor???? Pierwsze slysze taki przepis. Jeszcze niedawno bylo glosno o tym wszystkim i bylo mowione, ze jak masz prawko to mozna leciec ile fabryka dala na 50-tce. A, ze to jest wlasnie 50-tka to przegladow i calej reszty nie trzeba robic. Moglby ktos konkretnie np., poprzec swÄ… wypowiedz artykulem w kodeksie. A nie jakies dywagacje, kazdy ma swoja teorie jak na bazarze.
-
rambo wwa - Świeżak
46. motorower - pojazd jednośladowy lub dwuśladowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej nieprzekraczającej 50 cm3, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h;
http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiaz ... zial1.html
jak jedzie więcej niż 45km/h to już to nie jest motorower i powinno to być jasne.
http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiaz ... zial1.html
jak jedzie więcej niż 45km/h to już to nie jest motorower i powinno to być jasne.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
po 1 - nie jak na bazarze bo cytuje niejako fragment mojego wywiadu z policja, ktory sie publikuje wlasnie na scigaczu.
po 2 - to chyba logiczne ze jesli cos ma konstrukcje mechaniczna ktora umozliwia szybsze poruszanie sie pojazdu to nie jest juz motorowerem. Przepisy sa jasne
- pojemnosc skokowa do 50cm3
- moc do 4KM
- predkosc do 45km/h
jesli ktorys z warunkow nie jest spelniony badz pojazd jest odblokowany, musi zostac przerejestrowany z motoroweru na motocykl, musi zostac oplacone nowe ubezpieczenie i po badaniach musi byc podana nowa moc pojazdu w rubryce C bodajze na odwrocie dowodu rejestracyjnego.
po 2 - to chyba logiczne ze jesli cos ma konstrukcje mechaniczna ktora umozliwia szybsze poruszanie sie pojazdu to nie jest juz motorowerem. Przepisy sa jasne
- pojemnosc skokowa do 50cm3
- moc do 4KM
- predkosc do 45km/h
jesli ktorys z warunkow nie jest spelniony badz pojazd jest odblokowany, musi zostac przerejestrowany z motoroweru na motocykl, musi zostac oplacone nowe ubezpieczenie i po badaniach musi byc podana nowa moc pojazdu w rubryce C bodajze na odwrocie dowodu rejestracyjnego.
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Nie bluźnimy, dopiero co był obszerny temat o używaniu epitetów. A po drugie Gdyby powsadzać te dzieciaki ze skuterów na 125, z których nie jedna leci nawet 180 km/h to mieli byśmy teksańską masakre 2.rambo wwa napisał(a):Ja pierdyle zawsze pod gore. Co bys robil, zeby nie lamac prawa i byc w porzo to i tak sie do ciebie doczepia. jeb*** polskie prawo. Jakby nie moglo byc tak jak na poludniu: bez prawka do 125cm i nie wazne jaka V.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
dokladnie icid, ja tutaj widze spora dziure w kwestii pojemnosci bo ona o niczym nie znaczy w sumie.
cbr 125 z trudem poleci 110 jak skuter pitera
a nsr125 podkreci sie na 170kmph i obie sa 125
cbr 125 z trudem poleci 110 jak skuter pitera
a nsr125 podkreci sie na 170kmph i obie sa 125
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Simon zaraz ten temat znajdą wielbiciele cbr, napiszą że ich sprzęty lecą 150 i wcale nie są dużo słabsze od nsr.
Najlepiej jakby jeszcze w tym sezonie Policja wzięła się za te skuterki.
Najlepiej jakby jeszcze w tym sezonie Policja wzięła się za te skuterki.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Jest coÅ› takiego jak dokument homologacji pojazdu.
W homologacji jest napisane jaki jest to rodzaj pojazdu,
czy to jest motorower czy motocykl.
Więc nawet jakbym bardzo chciał to ze swojej 50 cc nie zrobię motocykla.
Ale właśnie w PZU nie miałem do wyboru nic oprócz motocykla.
Bo dla PZU jednoślad zakupiony za 10k PLN to nie skuter.
W homologacji jest napisane jaki jest to rodzaj pojazdu,
czy to jest motorower czy motocykl.
Więc nawet jakbym bardzo chciał to ze swojej 50 cc nie zrobię motocykla.
Ale właśnie w PZU nie miałem do wyboru nic oprócz motocykla.
- mpn103
- Świeżak
owszem i homologacja jest na pojazd taki ktory jest motorowerem. Jak zdejmiesz blokady to juz inny pojazd i wymagane jest orzeczenie, nowe badania techniczne i dowod w ktorym to juz bedzie motocykl.
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Tak jest, po przekroczeniu ustawowyej mocy zaczynamy mieć lekki motocykl czyli obowiązuje nas prawo jak na kat. A1, a przy dużym przekroczeniu mocy skuter staje sie normalnym motocyklem nawet jak ma 50 cc pojemności. Wszystko opisuje ustawasimonw napisał(a):owszem i homologacja jest na pojazd taki ktory jest motorowerem. Jak zdejmiesz blokady to juz inny pojazd i wymagane jest orzeczenie, nowe badania techniczne i dowod w ktorym to juz bedzie motocykl.
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
a dokladnie te fragmenty ustawy i kodeksu + wywiad z policja juz wkrotce jako temat miesiaca na portalu
zapodam linke XD
zapodam linke XD
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Chyba dokladnie 4,7KM. Tez mam taka i tez jest motorowerem.
Mam tez w PZU ubezpieczenie i normalnie jest jako motorower.Ale właśnie w PZU nie miałem do wyboru nic oprócz motocykla.
-
rambo wwa - Świeżak
jest taki gosc "co to wszystko wie"i tak bym odpisal, ale to nie kulturalne
domysl sie ocb :>
domysl sie ocb :>
(otwórz link)
(otwórz link)
-
Rambo, to się nie popisałeś, gdzie Ci tak życie utrudniają? pierwsze co wyskoczyłeś coś z jakimś bazerem, chociaż sam nic nie wiesz i chcesz żeby Ciebie przekonali. Potem zaczynasz bluźnić. Do tego dołączyć sam Twój nick i już widać że małolat za klawiaturą. Tak że spokojnie z hormonami.
Tak samo jak pierwsze słysze że w PZU nie ma różnicy motorower-motocykl. Moge wam podać adres przyjedziecie i pokaże ile płace OC za motocykl i ile za motocykl, róznica jest ponad dwukrotna.
Trzecia sprawa gratuluje że ktoś płaci za motorower OC wprost o wysokości składki wprost proporcjonalnej do wartośći tego motoroweru. O tym że cena pojazdu wpływa na OC też pierwsze słysze.
Jest jeszcze jakiÅ› bajkopisarz?
Tak samo jak pierwsze słysze że w PZU nie ma różnicy motorower-motocykl. Moge wam podać adres przyjedziecie i pokaże ile płace OC za motocykl i ile za motocykl, róznica jest ponad dwukrotna.
Trzecia sprawa gratuluje że ktoś płaci za motorower OC wprost o wysokości składki wprost proporcjonalnej do wartośći tego motoroweru. O tym że cena pojazdu wpływa na OC też pierwsze słysze.
Jest jeszcze jakiÅ› bajkopisarz?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
a ja was nie rozumiem... wsciekacie sie na puszkarzy i media, ze nas sprowadzaja do dawcow organow i ze jak na motocyklu to na pewno samobojca... a teraz to samo robicie wzgledem skuterzystow... oczywiscie tez uwazam, ze odblokowywanie skuterka dzieciakowi to glupota... ale nie uogolniajmy i dlaczego oni maja byc pod szczegolna kontrola... jakby ktos naglasnial ze bedzie nas szczegolowo kontrolowac to bysmy byli wciekli (ze dlaczego nas a nie puszkarz...itd), ale jak kogos innego to juz mozna i wogole super... troche mi tu wieje psem ogrodnika... nie wszyscy musza jezdzic na moto i nie wszystkich na nie stac... wiec nie traktujmy ich jak kogos gorszego... a kto taki swiety nie ch pierwszy rzuci kamieniem!
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki
-
Ryba - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość