Co ile wymiana w 2 suwie 125 ccm?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co ile wymiana w 2 suwie 125 ccm?
Witam. Mam pytanie co ile robi sie remont w 2 suwie 125 ccm9chodzi mi o cr 125 i dt 125) Robie codziennie po 80 km. Zawsze grzeje motor przed jazda. Leje bogatszą w olej mieszanke(olej do husqvarny nie zostawia nagaru jak miXol). Ile moge tak zrobić km bez remontu?
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...
- MarTinI1993
- Świeżak
ale jak jeździsz tak drogami czy katujesz na torze i w terenie??
jeśli tak zwykle to jeździsz tak długo aż straci moc i tak dalej zresztą i w terenie i na torze jeździsz tak długo aż będzie traciła moc i komprecha będzie malała
jeśli tak zwykle to jeździsz tak długo aż straci moc i tak dalej zresztą i w terenie i na torze jeździsz tak długo aż będzie traciła moc i komprecha będzie malała
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
chodzi mi o dokladnie ile km moge zrobic tak
- MarTinI1993
- Świeżak
Jezdze normalnie terenowo po lasach i lubie wcisnac:) (bo kto nielubi:P)
- MarTinI1993
- Świeżak
hmm edytuj posty po 1
po 2 jeśli jeździsz tak jak napisałes to spokojnie od 10k w górę bo moto nie jest ciągle na wysokich więc daje radę
po 2 jeśli jeździsz tak jak napisałes to spokojnie od 10k w górę bo moto nie jest ciągle na wysokich więc daje radę
-
Bostorn - Moderator
Po 10tyś to silnik w DT jest świeży. Nawet przy jeździe w terenie to DT nakręci spokojnie ponad 20 tyś km o ile będzie dobry olej do mieszanki.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Re: Co ile wymiana w 2 suwie 125 ccm?
MarTinI1993 napisał(a):... chodzi mi o cr 125 i dt 125) Robie codziennie po 80 km...
Oooo kolego, 80 km dziennie to w cr byś na remąty nie wyrobił ... o bezynie to nie wspominam
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
niee ojciec dzieciaków jest zawodnikiem w motocrossie i wie co mówi :] ale jaki tymasz bak a jaki oni to dzieciaki w wieku ja wiem 12lat?? a przeciez cr 85 nie jest taka wielka...
-
Bostorn - Moderator
oo bostorn nie zgodze się z tobą. Wiadomo, że im mniejsza pojemność to więcej pali bo cr 85 ma 30 koni i myślisz skąd sie bierze taka moc?? Otóż własnie ze spalania wielkiej ilości paliwa, dlatego cr 85 spala zbiornik w 30 min. A cr 125 pali troche mniej bo jest większa pojemność. . . Mi kawasaki kx 250 spala pełny zbiornik(10litrów) w 2 godziny ostrej jazdy po torze. A co do remontu to nie ma na to określonego czasu czy przebiegu, zależy jak jeździsz, zależy od kondycji motocykla, no i wielu innych czynników. Są nawet przypadki(mój kumpel tak miał) że świerzo wyjedziesz z salonu nowym crossem i po odpaleniu dasz od razu za dużo gazu i szczeli tłoczek:)))) Tak jest jeśli z małej pojemności jest wyciągnięta potężna moc
Motocross q r w a rzÄ…dzi!!
-
arudni - Świeżak
wiadome ze t2 a t4 pali inaczej np ktm sx 250 ma mniej wiecej tyle koni co sx 450 oczywiscie 250 jako dwusów pali wiecej i wiecej kosztuje jego eksploatacja... Chlopaki nie ma sie co przejmowac caly bak w 1,5 h ?? kupilem sobie skuter wodny 760 w dwusówie i bak mi starcza na 2h tylko ze bak ma 50 litrow i teraz zeby sie pobawic musze oszczedzac caly tydzien :P:P
- linek120
- Świeżak
760 ccm w dwusuwie to sie ekolodzy ucieszÄ… ...
a 4T tez jest drogi w utrzymaniu, moze mniej pali ale olej tez częstoj trzeba wymianiać, a jak cos z zaworami sie zpierdoli to miliony ładujesz ...
a 4T tez jest drogi w utrzymaniu, moze mniej pali ale olej tez częstoj trzeba wymianiać, a jak cos z zaworami sie zpierdoli to miliony ładujesz ...
sprzedam :
-
bastus - Bywalec
arudni napisał(a):oo bostorn nie zgodze się z tobą. Wiadomo, że im mniejsza pojemność to więcej pali bo cr 85 ma 30 koni i myślisz skąd sie bierze taka moc?? Otóż własnie ze spalania wielkiej ilości paliwa, dlatego cr 85 spala zbiornik w 30 min. A cr 125 pali troche mniej bo jest większa pojemność. . . Mi kawasaki kx 250 spala pełny zbiornik(10litrów) w 2 godziny ostrej jazdy po torze. A co do remontu to nie ma na to określonego czasu czy przebiegu, zależy jak jeździsz, zależy od kondycji motocykla, no i wielu innych czynników. Są nawet przypadki(mój kumpel tak miał) że świerzo wyjedziesz z salonu nowym crossem i po odpaleniu dasz od razu za dużo gazu i szczeli tłoczek:)))) Tak jest jeśli z małej pojemności jest wyciągnięta potężna moc
a z czym sie ze mną nie zgadzasz?? toż ja tak pisałem chyba:P
a co do kolegi od sqtra wodnego.. zachciało Ci się 2t hah
współczuję to trzeba tankowca wachy żeby sie pobawic
-
Bostorn - Moderator
Bostorn napisałeś, że hodna cr 85 pali zbiornik w 30 minut i z tym sie zgodze ale napisałeś, ze jeśli cr 85 pali zbiornik w 30 minut to co dopiero cr 125 i tu sie niezgodze bo cr 125 pali troszke mniej;p
-
arudni - Świeżak
Heh co do skutera wodnego to widziałem nawet pojemności 1300 i wiecej w dwusówie które mają po 250 i wiecej koni i palą nawet po 70 litów na godzine
Heh wiec motocross w porównaniu do skuterów wodnych jest taniuśki:)))
Heh wiec motocross w porównaniu do skuterów wodnych jest taniuśki:)))
-
arudni - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości