Kombinezony! Jakie polecacie?
• Strona 1 z 1
Kombinezony! Jakie polecacie?
Witam !
Jakiej firmy polecacie kombinezony na 'turystyki'?
Dokładniej na Gold Winga- ale to chyba nie robi różnicy.
Macie może jakieś adresy sklepów? Numery telefonów?
Byłbym wdzięczny jeżeli byście pomogli.
Jeżeli chodzi o kombinezon najlepiej gdyby był skórzany.
Pozdrawiam.
Jakiej firmy polecacie kombinezony na 'turystyki'?
Dokładniej na Gold Winga- ale to chyba nie robi różnicy.
Macie może jakieś adresy sklepów? Numery telefonów?
Byłbym wdzięczny jeżeli byście pomogli.
Jeżeli chodzi o kombinezon najlepiej gdyby był skórzany.
Pozdrawiam.
- Kampong_Chhnang
- Świeżak
chyba nie ma kombiakow na turystyki... wszystkie sa sportowe i tyle... ewentualnie laczone zestawy (oddzielnie spodnie, oddzielnie kurtka)
firmy to Alpinestars, Arlen Ness (bo Berik raczej ma tylko typowo sportowe), IXS chyba mial cos odpowiedniego dla Twoich wymagan w ofercie i to chyba tyle z tych naprawde dobrych.... mozna jeszcze zobaczyc Dainese ewentualnie (moze sie cos takiego znajdzie)
firmy to Alpinestars, Arlen Ness (bo Berik raczej ma tylko typowo sportowe), IXS chyba mial cos odpowiedniego dla Twoich wymagan w ofercie i to chyba tyle z tych naprawde dobrych.... mozna jeszcze zobaczyc Dainese ewentualnie (moze sie cos takiego znajdzie)
-
kravec - Administrator
firma sq ma w swojej ofercie czarną skórzaną kurtke i dedykowane do tego spodnie pasują idealnie na tego typu sprzęt dostępne są w saloni 3fun www.3fun.pl
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
- Kampong_Chhnang
- Świeżak
polecam Ixon oni mają bardzo dużo tekstylniaków a do turystyki chyba takie są najwygodniejsze.
Cytuje
"siema torche nie w temacie pisze ale cóż niedługo bede posiadaczem moto i zastanawiałem sie nad ochraniaczami(skorupką), są teez kurtki z ochroniaczami i czy da sie pod taka kurtką załozys skorupke itp"
to zależy co amsz na myśli czy zbroje, czy żółwia na kręgosłup i plecy? jeśli zbroja to nie ząłożysz na to kurtki chyba że 5 numerów większą co nie ma sensu i zastosownia zbroje zakładasz na a nie pod. a żółwia spokojnie upchasz pod kurtką tylko też kurteczka musiałby byc lekko luźniejsza jeśli nastawiasz się na jazdę z złówiem. a nie lepiej kupić dobrą kurtkę skórzaną np. Berika za 1200 zł masz wpyasioną kurtke i maximum ochrony niż kilogramy plastiku na sobie.....
Cytuje
"siema torche nie w temacie pisze ale cóż niedługo bede posiadaczem moto i zastanawiałem sie nad ochraniaczami(skorupką), są teez kurtki z ochroniaczami i czy da sie pod taka kurtką załozys skorupke itp"
to zależy co amsz na myśli czy zbroje, czy żółwia na kręgosłup i plecy? jeśli zbroja to nie ząłożysz na to kurtki chyba że 5 numerów większą co nie ma sensu i zastosownia zbroje zakładasz na a nie pod. a żółwia spokojnie upchasz pod kurtką tylko też kurteczka musiałby byc lekko luźniejsza jeśli nastawiasz się na jazdę z złówiem. a nie lepiej kupić dobrą kurtkę skórzaną np. Berika za 1200 zł masz wpyasioną kurtke i maximum ochrony niż kilogramy plastiku na sobie.....
-
YZF R1 - Moderator
YZF R1 napisał(a):to zależy co amsz na myśli czy zbroje, czy żółwia na kręgosłup i plecy? jeśli zbroja to nie ząłożysz na to kurtki chyba że 5 numerów większą co nie ma sensu i zastosownia zbroje zakładasz na a nie pod. a żółwia spokojnie upchasz pod kurtką tylko też kurteczka musiałby byc lekko luźniejsza jeśli nastawiasz się na jazdę z złówiem. a nie lepiej kupić dobrą kurtkę skórzaną np. Berika za 1200 zł masz wpyasioną kurtke i maximum ochrony niż kilogramy plastiku na sobie.....
Zbroi nie zalozysz na kurtke, chyba ze buzer crossowy (taki tylko na tulow i barki) czego tez bym nie byl pewien i chyba nie mialoby to wiekszego sensu. Mozna zakladac pod kurtke (tekstylna) po wyjeciu z niej ochraniaczy. Z tego co nieraz widzialem zolw miesci sie tez pod kombinezony skorzane (ale sam zolw).
Jak dla mnie obojetne jakiej by sie kurtki nie kupilo to i tak warto zainwestowac w dobrego zolwia poniewaz ochraniacze plecow nawet w tych najlepszych kurtkach sa wydaje mi sie ze sporo gorsze (sama pianka). Ale nie mam doswiadczenia- bycmoze sie myle.
-
kravec - Administrator
oj nie zgodze się z tobą kolego, zbroja pod kurtke tekstylną to jak najbardziej idealny układ na upalne dni to po raz, zapewnia lepszy komfort niż skóry to po dwa i dla mnie to idealne rozwiązanie do stuntu to po trzy
a zbroje mam dainese i kurte nie pieć numerów wiekszą tylko idealnie na mnie dopasowaną tylko z wyciągniętymi fabrycznymi protektorami
a zbroje mam dainese i kurte nie pieć numerów wiekszą tylko idealnie na mnie dopasowaną tylko z wyciągniętymi fabrycznymi protektorami
AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
to mam pytanko co oplaca sie zrobic kupic cała zbroje(plecy, brzuch, barki itp np. http://moto.allegro.pl/item381433185_bu ... hrona.html) czy poprostu dobrą kurte z ochraniaczami, ten cały zółw alpinestars wygląda nietak obszernie jak innych firm, wiec nawet chyba pod dopasowana kurte by wlazł,,,, chociaz tez fajnie wyglada to mozna i w samym jezdzicc ale zawsze ma sie zarabiste bezpieczenstwo
kurtka jaka by mnie interesowała to http://moto.allegro.pl/item378222437_al ... iar_l.html tylko sie zasatanawiam czy bauzer by pod to wlazł, a niecche skórzanych bo w lato zagoraco jest a pozatym teraz te tekstyle sa robione z materiałow podobnych wytrzymałościa(ścieralność itp) do skórzanych
kurtka jaka by mnie interesowała to http://moto.allegro.pl/item378222437_al ... iar_l.html tylko sie zasatanawiam czy bauzer by pod to wlazł, a niecche skórzanych bo w lato zagoraco jest a pozatym teraz te tekstyle sa robione z materiałow podobnych wytrzymałościa(ścieralność itp) do skórzanych
- rulerzz
- Świeżak
polecalbym jednak buzer z suwakiem "po boku"- jeden panel ochraniajacy klatke- sa lepiej dopasowane i wydaje mi sie ze daja lepsza ochrone. Przynajmniej ja tak mialem po przymiearce EVS'a i Thora (kupilem Thora i jestem zadowolony).
-
kravec - Administrator
ale ja chcialbym alpinestars, chodzi ci o tego thora ??? http://moto.allegro.pl/item384297364_zb ... super.html
co myslicie o tejj kurtce i o bauzerku alpinestars ?????????
co myslicie o tejj kurtce i o bauzerku alpinestars ?????????
- rulerzz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości