[Porady dla motocyklistów] Skutery
masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
CewkaKomentatorzy napisał(a):Witajcie jechałam skuterem TGB i nagle zgasł nie wiem co jest grane świeca nowa .Pól części nowych i co jest grane bez radna <br><hr>JOWITKA<br>
Moduł zapłonowy
Najprawdopodobniej Magneto<br><hr>aa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wyreguluj gaźnik. <br><hr>ja. xDKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie mam skutera firmy kymco sa10a był ukradziony ale potem odnaleziony gdy jezdzi na wysokich obraotach niegaśnie a jak na małych to gaśnie czemu prosze o odpowiedz<br><hr>Lokus35<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
idiota z Ciebie. <br><hr>ja. xDKomentatorzy napisał(a):Co to jest w skuterach pas napedowy? Jak to dziala, bo ja znam skutery tylko na benzyne. I mam pytanie czy dobry jest ZIPP TOROS? o parametrach
Parametry:
Silnik: jednocylindrowy, czterosuwowy, chłodzony powietrzem
Wymiary mm: 1980/720/1120
Rozstaw osi mm: 1370
Pojemność ccm:
49,6
Pojemność zbiornika paliwa l:
5
Moc maksymalna kW/KM:
2,85/3,9 przy 7500 obr/min.
Zapłon: elektryczny i nożny
Podwozie: rama z rury stalowej
Skrzynia:
automatyczna
Waga kg:
100
Opony:
przód: 120/70-12, tył: 120/70-12
Maksymalna prędkość km/h:
45
Zawieszenie:
przód: widelec teleskopowy, tył: pojedyńczy element resorująco-tłumiący
Hamulec: przód: tarczowy, tył: bębnowy
Dobry, oplaca sie za 2000zl?<br><hr>Michal z Warszawy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja również mam ten problem z speedfight 2Komentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>
<br><hr>damian1997
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ssanie w skuterku jak ci nie dziala to brak zasilania czyli nie dostaje pradu<br><hr>bawaria1234Komentatorzy napisał(a):pomuscie mi z tym ssaniem bo sie nie zalancza i nie mam pojecia co jest
<br><hr>seba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
musi byc zatkany gaznik jesli na zimnym dostaje kopa a potem jest cieply czyli dostawal tylko dawke ssania<br><hr>miro34Komentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
proponuje zdjać wydech i dobrze wyczyscic z syfu;)Komentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>Komentatorzy napisał(a):ja również mam ten problem z speedfight 2
<br><hr>damian1997<br>
<br><hr>Łukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam problem z Kymco Dj 50 a więc jeździłem nim normalnie następnego dnia wyciąłem go z garażu i odpaliłem po chodził z jakieś 3 minuty i zgadł rozebrałem cylinder tłok i wyczyściłem i odpalił ale tyko 1 raz więc myślałem ze nie ma kompresji wymieniłem cały tłok pierścienie cylinder uszczelki i dalej nie pali razem z tym wymieniłem cewkę zapłonową świece iskrownik iskra jest bardzo mocna bardzo i dalej nie odpala bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Filip<br><hr>Kymco DJ 50Komentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam pytanie. mam skuter 2t i gdy wjade w kałusz to przerywa szarpie go jak szmate... jaki morze byc powud tej usterki???<br><hr>młody128Komentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
musisz kupic nowy wiatrak bo sie zamocno grzeje i niema sily ruszyc<br><hr>gierusKomentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
musisz kupic nowa swiece bo jak zawory sie poprzedstawiaja to tylko pierdzi ale pali normalnie<br><hr>gierusKomentatorzy napisał(a):czesc wszystkim mam skutera zippa przerobiony na 80 cm swieca ma nieraz przebicie i cieszko zapalic moze byc to swieca albo zawory prosze o pomoc <br><hr>bylu1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przeczyść gaźnik i filter powietrza bo bezyna ci niedochodzi<br><hr>tom 1309Komentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>Komentatorzy napisał(a):Witam mam problem z Kymco Dj 50 a więc jeździłem nim normalnie następnego dnia wyciąłem go z garażu i odpaliłem po chodził z jakieś 3 minuty i zgadł rozebrałem cylinder tłok i wyczyściłem i odpalił ale tyko 1 raz więc myślałem ze nie ma kompresji wymieniłem cały tłok pierścienie cylinder uszczelki i dalej nie pali razem z tym wymieniłem cewkę zapłonową świece iskrownik iskra jest bardzo mocna bardzo i dalej nie odpala bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Filip<br><hr>Kymco DJ 50 <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam skuter wilga 3 kupiłem nowy aku nowy rozrusznik i jak podłączę aku to działają tylko krutkie światła i kierunki nie wiem co zrobić i tam przy aku wyciągnełem bezpiecznik i może to przez to??<br><hr>nie ważne
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dzień dobry mam pytanie i proszę o szczerz odpowiedz o ile da się odpowiedzieć,mam skuter toros f16 jakiś czas temu jechałem na zakupy szczekliwy jechałem sobie droga i padłem na kałuże i motor mi zgas po 3 godzinach odpalił ,jeździłem przez 5 minut aż w końcu siadł ..co możne być wina????<br><hr>chinio2009
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam problem ze skuterem BENELLI XJ49 Skuter bardzo fajnie pracowal tylko po przejechaniu wiekszej odleglosci jadac pod gorke przekracalem manetke do spodu ale onjuz nie reagowal zjechalem z gorrki i skuter mi zgasl i juz go nie odpalilem teraz pytanie jakie moga Byc przyczyny.
lalem juz bendzyne na tłok i probowalem odpalac niestety bez rezultatu
czyscilem swiece
sprawdzalem czy swieca daje iskrenie daje wsadzilem kilka innych swiec w przewod zaplonowy rowniez sie iskra nie pokazala nie wiem jaka to moze byc przyczyna sprawdzalem czy jest moze zalany ale wszystko wporzadku.
potrzebuje pilnych podpowiedzi .
Dzieki z Góry,<br><hr>Karson
lalem juz bendzyne na tłok i probowalem odpalac niestety bez rezultatu
czyscilem swiece
sprawdzalem czy swieca daje iskrenie daje wsadzilem kilka innych swiec w przewod zaplonowy rowniez sie iskra nie pokazala nie wiem jaka to moze byc przyczyna sprawdzalem czy jest moze zalany ale wszystko wporzadku.
potrzebuje pilnych podpowiedzi .
Dzieki z Góry,<br><hr>Karson
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jest przegrzany czyli zatarty<br><hr>piaggio typhoonKomentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
woda dostaje sie wzapłon i gubi iskre<br><hr>piaggio typhoonKomentatorzy napisał(a):masz skuter czterosuwowy jak jest zimny to rusza żę zrywa można zrobić jak się rozgrzeje to pyr,pry pry i muszęgo odepchnąc nogami i dopiero jedzie co mam zrobić<br><hr>patryk<br>Komentatorzy napisał(a):mam pytanie. mam skuter 2t i gdy wjade w kałusz to przerywa szarpie go jak szmate... jaki morze byc powud tej usterki???<br><hr>młody128<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dławi sie zrub coś z fitrem<br><hr>piaggio typhoonKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie mam skutera firmy kymco sa10a był ukradziony ale potem odnaleziony gdy jezdzi na wysokich obraotach niegaśnie a jak na małych to gaśnie czemu prosze o odpowiedz<br><hr>Lokus35<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czesc mam skuter kymco bet&sin 50 stal troche w garazu jak no wyciagnelem to chodzil normalnie lo przejechaniu z 30 kilómetros zaczelo sie na wolnych obrotach chodzi dobrze sale jak muy dodam gazu to sie zaczyna jak by dusic i nie na sily jechac zmienilem swiece ,rolki,wyczyscilem aznik i nic con to morze byc<br><hr>ziemniak8885
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl