Kawasaki Kx 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki Kx 125
Witam, chciałbym abyście mi doradzili w sprawie kawasaki kx 125. Otóż mam 17 lat 180cm wzrostu i 70kg. Jeźdze już ładnych pare lat różnego typu motorkami. I chciałbym teraz kupić jakiegoś crossa 125, i myślę właśnie nad kawasaki kx 125. czy wie ktoś jakie jest drogie w utrzymaniu, czy dam na nim rade no i oczywiście czy polecacie coś lepszego. Mam do wydania do 6500zł
co myślicie o tym:
http://www.allegro.pl/item353636624_kaw ... raty_.html
co myślicie o tym:
http://www.allegro.pl/item353636624_kaw ... raty_.html
Motocross q r w a rządzi!!
-
arudni - Świeżak
W tych rocznikach proponuje CR 125 lub YZ 125, sam nie wiem dlaczego...
Co do utrzymania, tak samo jak pozostałe crossy. Musisz dbać, wymieniać wszystko na czas i nie odpierdzielać fuszerki. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w licznik motogodzin, 200zł, a wiesz ile latałeś i za ile masz wymienić olej, tłok etc.
Mam rozumieć, że dopiero zaczynasz zabawę z MX, tak? W takim razie nie ma lepszej propozycji niż dwusuwowa seta. Moto w sam raz do nauki.
Pzdr.
Co do utrzymania, tak samo jak pozostałe crossy. Musisz dbać, wymieniać wszystko na czas i nie odpierdzielać fuszerki. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w licznik motogodzin, 200zł, a wiesz ile latałeś i za ile masz wymienić olej, tłok etc.
Mam rozumieć, że dopiero zaczynasz zabawę z MX, tak? W takim razie nie ma lepszej propozycji niż dwusuwowa seta. Moto w sam raz do nauki.
Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Dziękuję za radę. Tak zaczynam dopiero zabawe z motocrossem i dlatego chcę kupić jakąś maszynkę do nauki. Chciałem kupić honde cr 80 ale jest dla mnie za mała więc muszę poszukać jakiejś 125.
a co do licznika to gdzie moge go kupić??
a co do licznika to gdzie moge go kupić??
-
arudni - Świeżak
http://www.allegro.pl/item347975590_licznik_motogodzin_crf_cr_sx_exc_kx_kxf_wr_yz_yzf.html (otwórz link)
nawet o 6zł taniej niż mówił Manhatan =)
nawet o 6zł taniej niż mówił Manhatan =)
-
Mosori - Świeżak
Dzięki Mosori.
A możecie jeszcze coś mi doradzić i przybliżyć na co mam patrzeć kupując full crossa. I mam tu jeszcze pytanie o kawasaki kx 125, otóż dlaczego go nie polecacie, co z nim nie tak??
A możecie jeszcze coś mi doradzić i przybliżyć na co mam patrzeć kupując full crossa. I mam tu jeszcze pytanie o kawasaki kx 125, otóż dlaczego go nie polecacie, co z nim nie tak??
-
arudni - Świeżak
hymm, ten co podałeś link to jest troche stary, za 6500 możesz mieć już jakiegoś w nowej budzie ...
On tak ładnie na zdjęciu wygląda ale w realu napewno gorzej .... NO i ciekawe kiedy osatatnio remąt był w nim robiony bo coś nienapisał ...
On tak ładnie na zdjęciu wygląda ale w realu napewno gorzej .... NO i ciekawe kiedy osatatnio remąt był w nim robiony bo coś nienapisał ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
coś w nowszej budzie bo łatwiej o części ( może nie w silniku al eplastiki tip.)
Kawasaki było czyba od 99
Jeśli to ma być sprzęt używany to wszystko zależy od sztuki ... Niepatrz na to czy to jest Honda, Yamaha, Suzuki, KTM czy Kawasaki. NIe patrz na model (oczywiście niechodzi mi o wynalaski typu kingroad) tylko na stan moto.
Kawasaki było czyba od 99
Jeśli to ma być sprzęt używany to wszystko zależy od sztuki ... Niepatrz na to czy to jest Honda, Yamaha, Suzuki, KTM czy Kawasaki. NIe patrz na model (oczywiście niechodzi mi o wynalaski typu kingroad) tylko na stan moto.
sprzedam :
-
bastus - Bywalec
Aha czyli jak niektórzy piszą, że kawasaki są do bani to mam się tym nie sugerować?? jeśli tak to czy może być to: http://www.allegro.pl/item354535902_kaw ... m_yz_.html
-
arudni - Świeżak
arudni napisał(a):Aha czyli jak niektórzy piszą, że kawasaki są do bani to mam się tym nie sugerować?? jeśli tak to czy może być to: http://www.allegro.pl/item354535902_kaw ... m_yz_.html
Ci co tak mówią pewnie nawet nigdy nie widzieli kawasaki kx ...
Ps. niemożna tak ogólnikowo mówić o urzywanym sprzęcie ! ! !
sprzedam :
-
bastus - Bywalec
Aha czyli poprostu kupując crossa nie musze się sugerować marką (oczywiście nie jakies tam chińskie badziewia) tylko stanem technicznym tak?? Więc myślę, że wezmę albo kawasaki kx125 albo hondę cr 125, jakoś najbardziej przypadły mi do gustu. A mam jeszcze jedno takie pytanie, otóż dlaczego wszyscy piszą że dozowniki oleju należy odrazu w crossówce wyrzucić, przecierz po to zostały wymyślone żeby ich używać.
-
arudni - Świeżak
W niektórych modelach dozowniki poprostu zapychaja sie lub nie nadązaja podawac oleju. Najbardziej felerny dozownik jest w Yamaszce DT 125, takie jest moje zdanie na ten temat Pozdrawiam
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
-
zdzichu123 - Bywalec
Zacznijmy od tego, że żadna crossówka ani hadr enduro nie posiada dozownika oleju... softy owszem, takie jak DT, natomiast nie wyżyłowane do granic możliwości wyścigówki...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
zdzichu123 napisał(a):W niektórych modelach dozowniki poprostu zapychaja sie lub nie nadązaja podawac oleju. Najbardziej felerny dozownik jest w Yamaszce DT 125, takie jest moje zdanie na ten temat Pozdrawiam
Miałem DT 80 i DT 125 i nawet na kole pocinałem... przez cały ten czas nic z dozownikiem mi sie nie działo
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Kx nie posiada stacyjki jak każdy full.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Napewno sie da podłączyć ale w tej kwestii ja Ci nie pomogę.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2