RSka 125 czy NSR 125
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
RazR34 napisał(a):no ... aż milo sie robi
lechu daj znać jak postawisz poraz pierwzszy na gume
oj zanim bedzie guma to jeszcze troche minie najpierw musze dobrze opanowac ten motor bo to juz nie jest moja stara poczciwa NS-1 a co bedzie jak na plecki walne, jeszcze sobie porysuje owiewki:) a błyszczą się jak nowe:)
NSR 125
-
lechu - Świeżak
takie rozumowanie jak Twoje lubie najbardziej najpierw motor sie poznaje opanowuje i dopiero sie z nim wydziwia :D a żeby nie zaliczyć plecków to spróbuj na tylnych podnóżkach :D kolega na GSX-R 1000 K2 mówił mi że jest lepsza stabilność widoczność i kontrola
" Don't forget the struggle ... Don't forget the streets ... "
-
RazR34 - Świeżak
RazR34 napisał(a):kolega na GSX-R 1000 K2 mówił mi że jest lepsza stabilność widoczność i kontrola
Szczególnie gdy niemasz hebla pod stopą
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
[OT] Ortografia, gramatyka i inne bzdety :)
Sorki za OT - MSPANC.
Jak to możliwe, że dzieciaki (sorry, ale 15-latek to dla mnie dzieciak jeszcze) nie potrafią teraz sklecić jednego zdania, zachowując poprawność gramatyczną i ortograficzną?
Kurde, nie tak dawno śmieliśmy* się, że młodzi Amerykanie nie wiedzą, gdzie jest Europa... Ludzie, w .pl jest o wiele gorzej! Co z tego, że młody Polak wie, gdzie leży USA, jeśli nie wie, jak poprawnie napisać jedno proste zdanie??
Sorry. Zirytowałem się, kolejny raz próbując się domyślać, co autor miał na myśli.
Pozdro, WR81
Kurde, nie tak dawno śmieliśmy* się, że młodzi Amerykanie nie wiedzą, gdzie jest Europa... Ludzie, w .pl jest o wiele gorzej! Co z tego, że młody Polak wie, gdzie leży USA, jeśli nie wie, jak poprawnie napisać jedno proste zdanie??
Sorry. Zirytowałem się, kolejny raz próbując się domyślać, co autor miał na myśli.
Pozdro, WR81
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Re: [OT] Ortografia, gramatyka i inne bzdety :)
Wiewiór81 napisał(a):Sorki za OT - MSPANC.
Jak to możliwe, że dzieciaki (sorry, ale 15-latek to dla mnie dzieciak jeszcze) nie potrafią teraz sklecić jednego zdania, zachowując poprawność gramatyczną i ortograficzną?
Pozdro, WR81
-
kris - VIP Åšcigacz.pl
Re: [OT] Ortografia, gramatyka i inne bzdety :)
GADETCBR125 napisał(a):to proto autor mial na mysli abysmy doradzili mu jaki motorek wybrac z posrod podanych w poscie...to proste tylko trzrba ruszyc glowa....pozdr
Gadet, z całym szacunkiem, ale post kierowałem raczej do tej części forum, która POTRAFI pisać ortograficznie i gramatycznie... I jeszcze potrafi nacisnąć klawisz "edytuj", a nie pisać dwa posty jeden pod drugim.
Moja wypowiedź nie tyczyła się żadnego konkretnego forumowicza, tylko ogółu tych, którzy piszą tutaj w sposób urągający tak zasadom, jak i szacunkowi do czytających.
Ale nie ma co ciągnąć OT.
WR81
Black Wind always follows
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Niezła agresja tam na początku. Wracając do tematu pomiędzy RS 125, a NSR 125 to moje zdanie jest następujące:
Jestem posiadaczem NSR 125R JC22. Ogólnie szacunek dla marki i tej serii Hondy. Mam go już drugi sezon, jest z 2000r i jak na razie zero problemów poza częściami typu łożyska, uszczelki, klocki hamulcowe - zużywa sie jak wszystko. według mnie jedyną lipą tego motoru jest to, że przestali go produkować... Hmm, dobrze z tym, że części jest dość dużo na Allegro itp.
Co mogę powiedzieć o RS. Wiem tyle, że mają znacznie lepsze przełożenia (jak dla mnie), lepiej przyspieszają i ogólnie PODOBNO są szybsze. (można je niesamowicie modyfikować co mi osobiście się nie podoba - nie popieram tego)
Co do silników RS. Mam wielu kolegów którzy katują ten sprzęt i wychodzą z założeniem, że jest duuużo gorszy od silnika Hondy.
Reszta należy do Was.
Wybierajcie pomiędzy mocą, a serduszkiem waszej pociechy - SILNIKIEM (w tym przypadku 2T).
Pozdrawiam!
Jestem posiadaczem NSR 125R JC22. Ogólnie szacunek dla marki i tej serii Hondy. Mam go już drugi sezon, jest z 2000r i jak na razie zero problemów poza częściami typu łożyska, uszczelki, klocki hamulcowe - zużywa sie jak wszystko. według mnie jedyną lipą tego motoru jest to, że przestali go produkować... Hmm, dobrze z tym, że części jest dość dużo na Allegro itp.
Co mogę powiedzieć o RS. Wiem tyle, że mają znacznie lepsze przełożenia (jak dla mnie), lepiej przyspieszają i ogólnie PODOBNO są szybsze. (można je niesamowicie modyfikować co mi osobiście się nie podoba - nie popieram tego)
Co do silników RS. Mam wielu kolegów którzy katują ten sprzęt i wychodzą z założeniem, że jest duuużo gorszy od silnika Hondy.
Reszta należy do Was.
Wybierajcie pomiędzy mocą, a serduszkiem waszej pociechy - SILNIKIEM (w tym przypadku 2T).
Pozdrawiam!
---> <b>HONDA NSR 125R<b>™
-
Archas - Świeżak
Witam. Również rozważam kupno jednego z tych 2óch wspaniałych dla młodego kierowcy motocykli. Mam w poniedziałek egzamin praktyczny na A1 i będę chciał sobie coś kupić przed wakacjami. Jak wygląda awaryjność NSRki i RSki jak wiele palą i ogólnie czy droga jest eksploatacja tych motorków.
Z góry thx za odpowiedź.
Pozdrawiam
Z góry thx za odpowiedź.
Pozdrawiam
motoryna Stella ---> MZ ETZ 250 ---> Zipp vega 125 --->Wiosna GSXF 600
-
driver92 - Świeżak
kolega ma nsr 125 to mówi że jak wciśnie to nawet 6 l... ci tu dużo mówić , mała pojemność , spora moc ( choć tamta jest delikatnie mówiąc - padnięta , katalogowo 8s do 100 chyba a jego ma 11 ) więc i duże spalanie. i przeczytaj sobie artykuły na str głównej odnośnie nsr . na allegro piszą że ma 30 koni a nawet 35 co oczywiście jest nie prawdą , ma coś około 25 , więc powinno chodzić porównywalnie do mz 251 a ta zbiera sie pięknie według mnie
- Przemysl_17
- Świeżak
Jestem posiadaczem aprili rs 125 GS (mocniejsza wersja) i nie oddał by jej za nic. Osiągi wysokie, wyglad swietny, dzwiek również. Jezeli chodzi o 125 to tylko aprilia. Przy wcisnieciu pali 6-7 a tak po mieście 5. Eksploatacja motoru wychodzi też tanio. Kupisz nie pożałujesz
- mlodyFRYZJER
- Świeżak
Więc jakby tak kupić aprilke za 5500-6000zł i włożyć z 5-6stówek to powinno być w miare nieźle(po dwarunkiem że cylinder i tłok sa w stanie dobrym)
ps. Co myślicie o takiej???
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1206675
ps. Co myślicie o takiej???
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1206675
-
driver92 - Świeżak
Hmm żeby nie było to od razu zapytam w tym temacie, co sądzicie o tej aprilia, wiem że można złapać lepszy okaż ale tu chodzi o wymianę.
http://moto.allegro.pl/item596066345_ba ... b_zam.html
Dzięki
http://moto.allegro.pl/item596066345_ba ... b_zam.html
Dzięki
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
ta aprilka to padło jakich mało, była bita chyba ze wszystkich stron. nieoryginalne malowanie, przednia lampa z owiewką od starego rocznika, cena z kosmosu, a opisu to mi się nawet czytać nie chciało, bo zobaczeniu na zdjęciach
-
wikples - Bywalec
Też mam problem z wyborem Rs125 Nsr125 i chodzi mi tylko o spalanie bo o reszcie wiem wszystko
Ile pali Nsr / Rs przy spokojniej jeździe bo jak sie wygarnie to automatycznie wienciej
Ile pali Nsr / Rs przy spokojniej jeździe bo jak sie wygarnie to automatycznie wienciej
Zwycięstwo jest rzeczą ważną, lecz najważniejszą
jest udział w walce.
jest udział w walce.
- Kai321
- Świeżak
Z tego co wiem i się dowiadywałem to RSka pali o litr więcej i przy spokojnej jeździe i przy szybkiej.
RSka jest minimalnie bardziej wyżyłowana dzięki czemu więcej spala a zarazem ma lepsze(niewiele) osiągi.
Co do dokładnych pomiarów to
NSR 5-8l
RS 6-9l
Jak coś źle napisałem to poprawcie.
RSka jest minimalnie bardziej wyżyłowana dzięki czemu więcej spala a zarazem ma lepsze(niewiele) osiągi.
Co do dokładnych pomiarów to
NSR 5-8l
RS 6-9l
Jak coś źle napisałem to poprawcie.
-
driver92 - Świeżak
Doliczjąc do tego litr oleju więc chyba kupie Nere...
a zresztą wkońcu Co Honda to Honda Japoniec :D
pozatym nie jestem przykonany do rs,ki wkońcu to włoska konstrukcja
Chodzi o to że appka mi sie bardziej podoba wygląda bardziej jak rasowy ścig ale wygląd to nie wszystko:D:
Nurtuje mnie tylko to ,że Honda wydaje mi sie strasznie spłaszczona niska...
a zresztą wkońcu Co Honda to Honda Japoniec :D
pozatym nie jestem przykonany do rs,ki wkońcu to włoska konstrukcja
Chodzi o to że appka mi sie bardziej podoba wygląda bardziej jak rasowy ścig ale wygląd to nie wszystko:D:
Nurtuje mnie tylko to ,że Honda wydaje mi sie strasznie spłaszczona niska...
Zwycięstwo jest rzeczą ważną, lecz najważniejszą
jest udział w walce.
jest udział w walce.
- Kai321
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości