jak zarejestrować
• Strona 1 z 1
jak zarejestrować
witam !
chciałbym sobie kupić quada z homologacją lecz mam 14 lat!! quady 50ccm z tego co słyszałem maja za małą moc jeździłem już na quadach wiele razy np. kigway Q-a01 (150) .mam karte motorowerową ale tylko moge zarejestrować na nią 50 ccm czy w quadach jest inaczej ?? czy jest możliwość zarejestrowania 150 na 50 ??
chciałbym sobie kupić quada z homologacją lecz mam 14 lat!! quady 50ccm z tego co słyszałem maja za małą moc jeździłem już na quadach wiele razy np. kigway Q-a01 (150) .mam karte motorowerową ale tylko moge zarejestrować na nią 50 ccm czy w quadach jest inaczej ?? czy jest możliwość zarejestrowania 150 na 50 ??
-
kopek92 - Świeżak
Temat?-Ten sam
Yo Nopewnei ze jest taka możliwosc kolega zarejestrował 200 na mototorower tylko9 to w neilegalny sposób jak dasz w łape np 300zl na przegladzie to ciw biją 50cmm albo 49,9ccm wiec wiesz nieraz masz jzu ten plus ze kupisz zarejestrowanego na 50cm i masz z głowy
Każdy Temat w którym sie udziele robi się zaraz popularny...
-
ZELEK RG - Świeżak
-
orlik1981 - VIP Åšcigacz.pl
To nie jest porównanie szybkości tylko wrażeń z jazdy i jakie musisz posiadać umiejętności żeby dać rade ujawnić taką maszynę. Piszesz że masz 14 lat na allegro jest w trzy i trochę quadów weź @ i napisz do gościa jak sprawa wygląda i co on ci odpisze. Z tego co słyszałem to quady rejestrują jak auta i można jeździć na kat.B ale ja dokładnie nie wiem jak to jest.
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
a możliwe!! podobają mi sie quady !! ja nie mam quada ale motor bym chciał quada ale bym sie zastanawiał i to dużo czy wybrać np.crossa czy quada nie wiem jak sie jeżdzi na quadach o dużej pojemności jeżdziłem na quadzie tylko 250 ccm także nie znam sie na mocy itp.
-
kopek92 - Świeżak
Jeszcze jedna ważna rzecz jak byś kupował quada i chciał byś go zarejestrować to musi on mieć homologacje jest kilka ogłoszeń na allegro, promocyjna cena itp. ale bez homologacji czyli nie da rady go zarejestrować, wtedy tylko na wioskę i po polach, Kup sobie crossa zarejestrowanego na motorower(może gdzieś trafisz 80cc albo i 125cc zarejestrowanego na 50cc) i jak już zrobisz prawko Kat.A to wtedy zobaczysz może quad albo większy motor.
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
kopek tu masz 200cc i zobacz jak jest zarejestrowany
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M287332
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M287332
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
Osobiscie nie radze rejestrowac 125 na motorower , w razie jakiegos wypadku , stłuczki itp kontakt z glinami moze byc niezbyt miły , moga cie skierowac na badania techniczne i jak sie zorientuja ze to 125 na motorower to sprawa konczysie w sadzie.A co do quadów to niewiem jak sie rejestruje.Pozdro
! HWDP !
-
Razor - Świeżak
Dobra, to teraz ja powiem ze dwa zdania
POrównanie do R1 i R6 jest jak najbardziej na miejscu. To porównianie możliwości tych sprzętów w odniesieniu do innych testowanych quadów. Nie można porównywać bezpośrednio tych quadów z R1 i R6 ale nikt kto nimi jeździł nie powiedział, że to porównianie jest złe. To agresywne, mocne i wymagajace sprzęty dające kupę radochy dla kogoś kto potrafi je opanować. I żeby było jasne - to porównanie to moje słowa. Co do rejestracji... quadem się niewygodnie jeździ po asfalcie. Będziesz nim jeździł po mieście?
POrównanie do R1 i R6 jest jak najbardziej na miejscu. To porównianie możliwości tych sprzętów w odniesieniu do innych testowanych quadów. Nie można porównywać bezpośrednio tych quadów z R1 i R6 ale nikt kto nimi jeździł nie powiedział, że to porównianie jest złe. To agresywne, mocne i wymagajace sprzęty dające kupę radochy dla kogoś kto potrafi je opanować. I żeby było jasne - to porównanie to moje słowa. Co do rejestracji... quadem się niewygodnie jeździ po asfalcie. Będziesz nim jeździł po mieście?
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
Quady rejestruje sie jako maszyny rolnicze czyli jako traktor. A z tego co słyszałem to specjalnych wymagań co do traktorów nie ma i prawko kategori T można robić od 16 lat. Jak nie ma homologacji to jako traktor powinno sie dać zarejestrować
- Sebav
- Świeżak
Witam ! o ile wiem to quada jak sie kupi i ma sie zamiar jezdzić tylko po polach lub jakimś terenie to nie trzeba go wogóle rejstrować ale jeśli chce sie jezdzić po drogach publicznych to trzeba mieć homologacje i zarejstrować
a to trzeba dać 300 zł żeby mi 200cm3 na 50cm3 zarejstrowali czy mniej mozna dać bo ja sie w tym nie orientuje ale mam zamiar w wakacje kupić
a to trzeba dać 300 zł żeby mi 200cm3 na 50cm3 zarejstrowali czy mniej mozna dać bo ja sie w tym nie orientuje ale mam zamiar w wakacje kupić
- magikrs6
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości