Pomóżcie początkującemu. Kawasaki ER 5
• Strona 1 z 1
Pomóżcie początkującemu. Kawasaki ER 5
Witam serdecznie.
Jestem początkującym motocyklistą, wychowując się na Komarach i w pózniejszym czasie MZ-tce, wydaje się że troszkę dorosłem i zamierzam zakupić coś "większego", mianowicie znajomy oferuje mi przywiezione z Włoch Kawasaki ER 5, z 2006r. z przebiegiem około 60 tys. km w cenie, jak to mówi "dla mnie" 9,500 zł. Pomóżcie czy kwota jest adekwatna do tego motocykla, czy jest to dobry motocykl, czy warto go kupić, jak wyglądają ceny na części itp. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
Jestem początkującym motocyklistą, wychowując się na Komarach i w pózniejszym czasie MZ-tce, wydaje się że troszkę dorosłem i zamierzam zakupić coś "większego", mianowicie znajomy oferuje mi przywiezione z Włoch Kawasaki ER 5, z 2006r. z przebiegiem około 60 tys. km w cenie, jak to mówi "dla mnie" 9,500 zł. Pomóżcie czy kwota jest adekwatna do tego motocykla, czy jest to dobry motocykl, czy warto go kupić, jak wyglądają ceny na części itp. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze.
- MarcelM
- Świeżak
Nie gniewaj się ale 9500 za małą er-kę z takim zbiegiem to troszkę dużo. Mimo rocznika ten model to stara konstrukcja - już lepszym rozwiązaniem, choć konstrukcyjnie podobnym do ER-5 byłyby CB500 czy GS500 - sam za te pieniądze kupiłbym na początek xj600 - 100% satysfakcji.
Aprilia RSV 1000R Tuono 2007
Play it safe or play it cool!
Play it safe or play it cool!
-
Genji - VIP Ścigacz.pl
Nie polecam ER 5 duzo ludzi na nie nazeka . W porównaniu w konkurencją gs 500 czy cb 500 to słabe moto . Osobiscie miałem cb 500 a na er 5 jezdziłem i nie polecam .
Z drugiej jednak strony to prawie nowe moto a naprawde ma aż 60 tys najechane . Wychodzi 30 tys km rocznie to już naprawde trzeba jeżdzić .
Z drugiej jednak strony to prawie nowe moto a naprawde ma aż 60 tys najechane . Wychodzi 30 tys km rocznie to już naprawde trzeba jeżdzić .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Jest takie powiedzonko że najdrorzej kupuje sie od znajomych Ja uważam że to tak samo dobre motorki jak gs czy cb, ale przebieg troche za duży i cena też bez rewelacji.
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Mój kumpel sam zastanawiał się nad Er-5 a yamaha Diversion , i wybrał yamahe. Jest ona zrywniejsza od Er-5 i lepiej się eksploatuje. Jedyną wadą Xj-tów , która występuje są stuki kosza sprzęgłowego. Lecz nie jest to coś tragicznego. Po nagrzanie się stuki trochę giną. A taka diversia spokojnie na pierwsze moto Ci wystarczy ( 5s do 100)
_ _ _ _ _ _ _CBR 600 F4i model 2004_ _ _ _ _ _ _ - SPRZEDAM !! | http://allegro.pl/item575040144_honda_c ... ilnie.html
-
j@rek - Świeżak
Ja moge uzasadnic . W porównaniu do cb 500
- pozycja nie wygodna
- silnik w cały zakresie obrotów jest wyraznie słabszy od tego z cb 500
- głos z wydechu przypomina kosiarke
-i takie detale jak np wlep paliwa wyglada strasznie tandetnie
W porównaniach (programy motoryzacyjne , gazety ) kawasaki er 5 zawsze zajmuje ostatnie miejsce
Porównajcie sobie ceny uyzwanych kawasaki jest najtańsze .
Nie wnikam w awaryjność bo nigdy kawasaki nie miałem .
- pozycja nie wygodna
W porównaniach (programy motoryzacyjne , gazety ) kawasaki er 5 zawsze zajmuje ostatnie miejsce
Porównajcie sobie ceny uyzwanych kawasaki jest najtańsze .
-
cena duzo za duza jak na ten przebieg... i rocznik nie ma tu duzo do znaczenia...
jeśli chodzi o wygląd to najładniejszy jest kawasaki zephyr 550 (są jeszcze 750 i 1100) i na dodatek silnik wytrzymuje duży przebieg... tylko trzeba dokładnie obejrzeć egzemplarz, bo zaniedbane potrafią wpędzić w koszta...
aha i jeszcze na tej stronie masz motocykle sprowadzone od dealera z Włoch (przebiegi podobno woiarygodne) www.motogryf.pl
jeśli chodzi o wygląd to najładniejszy jest kawasaki zephyr 550 (są jeszcze 750 i 1100) i na dodatek silnik wytrzymuje duży przebieg... tylko trzeba dokładnie obejrzeć egzemplarz, bo zaniedbane potrafią wpędzić w koszta...
aha i jeszcze na tej stronie masz motocykle sprowadzone od dealera z Włoch (przebiegi podobno woiarygodne) www.motogryf.pl
-
Ryba - Świeżak
dambandit napisał(a):Ja moge uzasadnic . W porównaniu do cb 500
- pozycja nie wygodna
Porównajcie sobie ceny uyzwanych kawasaki jest najtańsze.
Nie wiem jak ty, ale ja wielu motocyklistow woli zaplacic polowe mniej za motocykl i jezdzic z tandetnym wlewem paliwa.
Poza tym w testach czytałem, że pozycja jest wygodna i wyprostowana, a odglos z wydechu to sprawa indywidualna.
Jesli Kawa nie jest specjalnie awaryjna (mysle ze cb500 to to nie jest, ale raczej nie zadrecza czestymi usterkami) to wg mnie wygrywa z cb500 ceną.
Nienawidzę głupich ludzi.
- marcinhc
- Świeżak
Ja tam naprawde nic do kawasaki nie mam , ale ten model uwazam za średnio udany .
Własnie mam inne zdanie , wielu ludzi wybierze starsza , jednak bardzo sprawdzona , cieszaca sie bardzo dobra opinia cb 500 .
Własnie mam inne zdanie , wielu ludzi wybierze starsza , jednak bardzo sprawdzona , cieszaca sie bardzo dobra opinia cb 500 .
-
Ostatnio stałem przed podobnym wyborem. Tzn chciałem kupić CB 500, ale fundusz jaki był na to przeznaczony nie pozwolił mi nic wybrać. To co oglądałem nie było warte swego i zdecydowałem sie na ER 5. Ten starszy wlew baku ma tez swoje uroki i idzie sie do niego przyzwyczaić. A wydech zawsze można zmienić zęby był głośniejszy. Owszem ponoć CB lepiej wypada w testach, ale ER 5 tez ma swoje plusy. Wiec mam ER 5 i jestem happy
-
barti - Świeżak
cb er gs wszystko jeden pies !!! kumpel ma er i katuje ja non stop i nic sie nie dzieje !! ale 9 500 zl to duzo ! bandita se kup bedziesz jezdzil dluzej i bedziesz z niego zadowolony!!
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Witam,
Kupowalem 1 motocykl 2 lata temu, wybieralem pomiedzy cb500, gs500 i kawasaki er5. Wybor padl wkoncu na er5. Nie mialem zadnych problemow z motorem, kupilem rocznik 2002 z przebiegiem 24 tys. Po zakupie odrazu zrobilem pelen serwis plus wymienilem opony, świece, akumulator. Motocykl jest wygodny i na pewno dobry dla poczatkujacych motocyklistow i kobiet. W porownaniu do gs500 jest ladniejszy i powazniejszy. Cb500 jest fajny rowniez, ale ciezko znalezc motocykl w dobrym stanie.
Ja wlasnie zmieniam swoj motor na Suzuki dl 650. Jesli jestes zainteresowany to zapraszam do kontaktu (tel. 504274723). Motocykl bez wyrzutow sumienia moge sprzedac kazdemu, rowniez swojemu najlepszemu przyjacielowi. Kolor ciemna sliwka metalik. Do zrobienia serwis standardowy na wiosne plus wydaje mi sie regulacja zaworow. Motocykl serwisowany u Demczuka w nowym Dworze Mazowieckim. Motocykl ma dodatkowo gmole i szybe. ma tez ogrzewane manetki ale 1 nie dziala. Pozdrawiam Mateusz
Kupowalem 1 motocykl 2 lata temu, wybieralem pomiedzy cb500, gs500 i kawasaki er5. Wybor padl wkoncu na er5. Nie mialem zadnych problemow z motorem, kupilem rocznik 2002 z przebiegiem 24 tys. Po zakupie odrazu zrobilem pelen serwis plus wymienilem opony, świece, akumulator. Motocykl jest wygodny i na pewno dobry dla poczatkujacych motocyklistow i kobiet. W porownaniu do gs500 jest ladniejszy i powazniejszy. Cb500 jest fajny rowniez, ale ciezko znalezc motocykl w dobrym stanie.
Ja wlasnie zmieniam swoj motor na Suzuki dl 650. Jesli jestes zainteresowany to zapraszam do kontaktu (tel. 504274723). Motocykl bez wyrzutow sumienia moge sprzedac kazdemu, rowniez swojemu najlepszemu przyjacielowi. Kolor ciemna sliwka metalik. Do zrobienia serwis standardowy na wiosne plus wydaje mi sie regulacja zaworow. Motocykl serwisowany u Demczuka w nowym Dworze Mazowieckim. Motocykl ma dodatkowo gmole i szybe. ma tez ogrzewane manetki ale 1 nie dziala. Pozdrawiam Mateusz
- kmatek
- Świeżak
Dokładnie sam niedawno zastanawiałem się między ER/CB/GS i wybór padł na CB 500. Ale nie dlatego że nie patrzyłem na inne,szukałem po prostu motoru w na prawdę dobrym stanie technicznym i bezwypadkowego (a raczej z prostą ramą, bo chyba nie ma motoru kilu letniego który by nie był położony) i obejrzałem wiele... nie było łatwo ale w końcu kupiłem. Tak więc nie tyle sugeruj się opinią o danej marce co faktycznym stanem egzemplarza.
- adrianCB
- Świeżak
• Strona 1 z 1