Kto chce pizze?
Pora odświerzyć temat, no i pizze Nareszcie przyszedł czas na to, a żeby wypróbować przepis gela na jego słynną pizze. Cóż można powiedzieć: pachnie extra, smakuje super, ale chyba coś spierdzieliłem, bo ciasto wyszło mi trochę suche i kryche, pozatym wszystko wyszło fajnie
To na dole to ta pizza, podkreślam, że pierwszy raz robiłem tak trudne danie
To na dole to ta pizza, podkreślam, że pierwszy raz robiłem tak trudne danie
- Załączniki
-
- DSC00503.JPG (115.51 KiB) PrzeglÄ…dane 1935 razy
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
- Posty: 2173
- Dołączył(a): 29/5/2006, 12:56
- Lokalizacja: Death ZONE
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
- Posty: 570
- Dołączył(a): 2/12/2006, 20:04
- Lokalizacja: Wyrzysk
Witam lekko sie wtrace polecam zamiast drozdzy zwyklych dodac drozdze piekarskie maja nizsza temperature pieczenia. Na cala Blache rozrobic w polowie szklanki mleka lekko podgrzanego drozdze, wlac do maki przesianej przez sitko maka ma wtedy inna konsytencje... dodac sól pieprz i piec w tem. 250 st. piekarniki pizzeri maja tem pieczenia ok 300 st. pozdrawiam kolezanki i kolegow jezdzacych motocyklami i zycze smaczenego
Ostatnio edytowano 4/8/2007, 21:07 przez jefry, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
jefry - Świeżak
- Posty: 57
- Dołączył(a): 6/8/2006, 09:05
- Lokalizacja: Warszawa
proponuje dodać trochę piwa, nie wiem co to daje, ale w lokalu w którym pracuje panie kucharki zawsze prosza o 2 kufle piwa jak robią ciasto (z czego jeden wlewają do miski) jak dla mnie pycha
uwierz, gdybym tylko miał broń byłbyś pierwszy kogo bym odwiedził z nią
-
budyń - Świeżak
- Posty: 19
- Dołączył(a): 30/7/2007, 10:49
budyń napisał(a):panie kucharki zawsze prosza o 2 kufle piwa jak robią ciasto (z czego jeden wlewają do miski) jak dla mnie pycha
A co robiÄ… z tym drugim? Tak w pracy? Powie siÄ™ szefowi...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
- Posty: 2173
- Dołączył(a): 29/5/2006, 12:56
- Lokalizacja: Death ZONE
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości