Zobacz wÄ…tek - Kto chce pizze?
NAS Analytics TAG

Kto chce pizze?

O wszystkim
_________

Postprzez gelo007 » 23/8/2006, 12:34

z oznaczeniem jak w straży pożarnej GCBA (Gaśniczy-bo gasi pragnienie :D, Ciężki no bo cięzki, z Beczką - bo w czymś trzeba przewieźć "materiał", a z Autopompą bo....)
Avatar użytkownika
gelo007
Administrator
 
Posty: 2731
Dołączył(a): 3/7/2006, 13:28
Lokalizacja: Radom


Postprzez HANS » 23/8/2006, 12:43

chłopaki jak usunąć jeden post bo widzę że się dwa zrobiły z tego mojego wcześniejszego postu a nie ma tego x do usuwania
>Patol< ;)
Avatar użytkownika
HANS
VIP Åšcigacz.pl
 
Posty: 718
Dołączył(a): 18/7/2006, 22:32
Lokalizacja: lubartów


Postprzez Bunny » 23/8/2006, 16:06

poprosić moda :P

Ej ja moge was później do domów rozwozić, tylko waszymi sprzętami i wy wahe kupujecie :D
Obrazek
Avatar użytkownika
Bunny
VIP Åšcigacz.pl
 
Posty: 1103
Dołączył(a): 25/1/2006, 19:31
Lokalizacja: siÄ™: biorÄ…: dzieci: ?

Postprzez Manhatan » 4/8/2007, 16:30

Pora odświerzyć temat, no i pizze :) Nareszcie przyszedł czas na to, a żeby wypróbować przepis gela na jego słynną pizze. Cóż można powiedzieć: pachnie extra, smakuje super, ale chyba coś spierdzieliłem, bo ciasto wyszło mi trochę suche i kryche, pozatym wszystko wyszło fajnie :D

To na dole to ta pizza, podkreślam, że pierwszy raz robiłem tak trudne danie :)
Załączniki
DSC00503.JPG
DSC00503.JPG (115.51 KiB) PrzeglÄ…dane 1935 razy
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Avatar użytkownika
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl
 
Posty: 2173
Dołączył(a): 29/5/2006, 12:56
Lokalizacja: Death ZONE

Postprzez gelo007 » 4/8/2007, 16:32

CoÅ› ciemna ta pizza...
Avatar użytkownika
gelo007
Administrator
 
Posty: 2731
Dołączył(a): 3/7/2006, 13:28
Lokalizacja: Radom

Postprzez Manhatan » 4/8/2007, 16:40

To cień...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Avatar użytkownika
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl
 
Posty: 2173
Dołączył(a): 29/5/2006, 12:56
Lokalizacja: Death ZONE

Postprzez Traperoso » 4/8/2007, 19:09

Juz 8 stron zapisaliscie! PASIBRZUCHY!
Kawasaki ER5 2005
Avatar użytkownika
Traperoso
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1645
Dołączył(a): 29/7/2006, 19:47
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez beesek » 4/8/2007, 19:10

a tam pasibrzuchy... ja bym zjadł :D
juz niedługo, coraz bliżej ;)
beesek
Świeżak
 
Posty: 59
Dołączył(a): 31/3/2007, 18:29
Lokalizacja: nisko

Postprzez Valentino-Rossi-46 » 4/8/2007, 19:12

Dalej w koperte i wysyłaj do mnie,albo jak możesz to pocztą elektroniczną na majla
Avatar użytkownika
Valentino-Rossi-46
Bywalec
 
Posty: 570
Dołączył(a): 2/12/2006, 20:04
Lokalizacja: Wyrzysk

Postprzez Traperoso » 4/8/2007, 19:18

beesek napisał(a):a tam pasibrzuchy... ja bym zjadł :D


Ja tez bym zjadl <pasibrzuch> GELO! Temat jest kto chce pizze! Ja chce o
O! Przyslij mi ja bo inaczej robisz offtopa :D
Kawasaki ER5 2005
Avatar użytkownika
Traperoso
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1645
Dołączył(a): 29/7/2006, 19:47
Lokalizacja: Szczecin

Postprzez gelo007 » 4/8/2007, 19:58

Ten temat jest z ubiegłego roku ;) widzę, że opanowanie trudnej sztuki robienia pizzy zajmuje conajmniej 11-12 miechow. wow
Avatar użytkownika
gelo007
Administrator
 
Posty: 2731
Dołączył(a): 3/7/2006, 13:28
Lokalizacja: Radom

Postprzez jefry » 4/8/2007, 21:06

Witam lekko sie wtrace :) polecam zamiast drozdzy zwyklych dodac drozdze piekarskie maja nizsza temperature pieczenia. Na cala Blache rozrobic w polowie szklanki mleka lekko podgrzanego drozdze, wlac do maki przesianej przez sitko maka ma wtedy inna konsytencje... dodac sól pieprz i piec w tem. 250 st. piekarniki pizzeri maja tem pieczenia ok 300 st. pozdrawiam kolezanki i kolegow jezdzacych motocyklami i zycze smaczenego :)
Ostatnio edytowano 4/8/2007, 21:07 przez jefry, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
jefry
Świeżak
 
Posty: 57
Dołączył(a): 6/8/2006, 09:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez gelo007 » 4/8/2007, 21:07

:) u mnie temperatura pieczenia to 180 'C
Avatar użytkownika
gelo007
Administrator
 
Posty: 2731
Dołączył(a): 3/7/2006, 13:28
Lokalizacja: Radom

Postprzez jefry » 4/8/2007, 21:11

Gelo Nie ma problemu wazne zeby piekarnik byl goracy :) ale smak ciasta jest jak z pizzeri :)) zapomnialem dodac ze drozdze i cala masa ma wyrosnac ok 30 w cieplym miejsciu .... :)
Avatar użytkownika
jefry
Świeżak
 
Posty: 57
Dołączył(a): 6/8/2006, 09:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez gelo007 » 4/8/2007, 21:14

Ważne, żeby pizza dobrze wyszła :-).
Avatar użytkownika
gelo007
Administrator
 
Posty: 2731
Dołączył(a): 3/7/2006, 13:28
Lokalizacja: Radom

Postprzez jefry » 4/8/2007, 21:20

Zgadza sie :) oby byla jak najsmaczniejsza :)
Avatar użytkownika
jefry
Świeżak
 
Posty: 57
Dołączył(a): 6/8/2006, 09:05
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez szacho998 » 4/8/2007, 21:26

Ale smacznie wyglÄ…dajÄ…ca pizza
Triumph Sprint ST 1050
Avatar użytkownika
szacho998
Świeżak
 
Posty: 156
Dołączył(a): 7/7/2007, 20:17
Lokalizacja: Mielenko

Postprzez gelo007 » 4/8/2007, 21:41

Moja czy manhatana? :D
Avatar użytkownika
gelo007
Administrator
 
Posty: 2731
Dołączył(a): 3/7/2006, 13:28
Lokalizacja: Radom

Postprzez budyÅ„ » 4/8/2007, 21:46

proponuje dodać trochę piwa, nie wiem co to daje, ale w lokalu w którym pracuje panie kucharki zawsze prosza o 2 kufle piwa jak robią ciasto (z czego jeden wlewają do miski) jak dla mnie pycha
uwierz, gdybym tylko miał broń byłbyś pierwszy kogo bym odwiedził z nią
Avatar użytkownika
budyń
Świeżak
 
Posty: 19
Dołączył(a): 30/7/2007, 10:49

Postprzez Manhatan » 4/8/2007, 21:55

budyń napisał(a):panie kucharki zawsze prosza o 2 kufle piwa jak robią ciasto (z czego jeden wlewają do miski) jak dla mnie pycha


A co robiÄ… z tym drugim? Tak w pracy? Powie siÄ™ szefowi... :lol:
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Avatar użytkownika
Manhatan
VIP Åšcigacz.pl
 
Posty: 2173
Dołączył(a): 29/5/2006, 12:56
Lokalizacja: Death ZONE

Poprzednia stronaNastępna strona


Powrót do Hydepark



Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości




na górê