Zobacz wÄ…tek - Czy potrzeban jest wymina przedniej lampy?
NAS Analytics TAG

Czy potrzeban jest wymina przedniej lampy?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Czy potrzeban jest wymina przedniej lampy?

Postprzez extrim84 » 2/3/2008, 10:31

Witam czy potrzeba jest wymiana przedniej lampy w Hondzie CBR 600 Sport rocznik 2001, motocykl został sprowadzony z Anglii. Sprzedawca zapewnia ze na 100% nie ma takiej potrzeby, ponieważ akurat w tym modelu jest ona taka sama jak w modelach przeznaczonych na rynek europejski! POZDRAWIAM
extrim84
Świeżak

Postprzez mar111cin » 2/3/2008, 12:19

wątie zeby była taka sama. Angielskie lampy będą oświetlały wyżej lewą strone, czyli przy ruchu prawostronnym będą oślepiać kierowców jadących z naprzeciwka. Nie wiem jak bardzo to jest sprawdzane na stacjach kontrolnych, ale według mnie nie powinno się podbijać przeglądu takiemu motocyklowi/samochodowi, bo potem jedzie taki po drodze i oślepia.

Najprościej sam sprawdzisz, staniesz wieczorem przed ścianą wlączysz światła i będziesz widział w która strone strumień światła idzie.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez motoman » 2/3/2008, 12:48

mar111cin napisał(a):Najprościej sam sprawdzisz, staniesz wieczorem przed ścianą wlączysz światła i będziesz widział w która strone strumień światła idzie.

zrob to;)... a pozniej zobacz czym sie u Ciebie reguluje lampy (srubokret, klucz plaski?) i wyreguluj sobie lampy:) albo jak mozesz wez sobie kogoś kto ma wyregulowane, stancie obok siebie wieczorem i w ściane:P... ja tak robilem i bylo gut <wczesniej mi mrygali z przeciwka ze ich oslepiam;) a pozniej juz nie:)> a na stacjach tego nie sprawdzają. pozdr.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez motoman » 2/3/2008, 23:25

Nie no szkło, jako sama obudowa lampy to napewno się niczym nie różni...
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez jasql » 3/3/2008, 00:02

motoman napisał(a):Nie no szkło, jako sama obudowa lampy to napewno się niczym nie różni...

Zalezy, od reflektora. Na 100% angielskie reflektory roznia sie od reszty europy. Nie da sie tego wyregulowac. Trzeba zmienic, albo oslepiac.

Czasami w soczewkowych mozna spotkac taki "pitolnik", ktory po przestawieniu odwraca snop swiatla, ale jak na razie spotkalem to w samochodach i nie wiem czy stosuje sie takie rozwiazania w motocyklach.
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez PavloRBR » 3/3/2008, 00:27

w autach ludzie teraz nie zmienija juz lamp a Ty chcesz w moto zmieniac;O pozatym moto i tak ma tylko jedna lampe to napeno nie bedzie oślepiac tak inny jak samochód z angli moim zdniem niema sensu płacic ... mozna nawet spróbowac wyregulowac
< Biker Boyz Team W-ów > CBR & FAZER & FZ6 & GSF 650 Bandit | | http://www.bikepics.com/members/pavlorbr/
PavloRBR
Świeżak

Re: Czy potrzeban jest wymina przedniej lampy?

Postprzez jasql » 3/3/2008, 01:44

extrim84 napisał(a):Witam czy potrzeba jest wymiana przedniej lampy w Hondzie CBR 600 Sport rocznik 2001, motocykl został sprowadzony z Anglii. Sprzedawca zapewnia ze na 100% nie ma takiej potrzeby, ponieważ akurat w tym modelu jest ona taka sama jak w modelach przeznaczonych na rynek europejski! POZDRAWIAM

W takim razie odpowiadajac na pytanie reflektor od swiatel mijania powinienes wymienic.
Sprzedawca na 100% "wciska kit"
<a href="http://h-tsz.com/amFzcWxh">Dostaniesz w PYSK jak klikniesz.
jasql
Bywalec

Postprzez motoman » 3/3/2008, 09:56

Ja tam mam lampe UK... wyregulowalem i jest ok... nie wiem czego sie czepiacie... moze i na badaniach by wyszło że zle odwietla droge, nie tak jak EU, ale bez przesady, nikogo z przeciwka nie raże, a i moje subiektywne odczucie co do oswietlenia drogi jest dobre. pozdr
motoman
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 3/3/2008, 12:30

to jak to chciecie wyregulować? obrócić lampe o jakieś 30stopni ? :lol: (dokładnego kąta nie znam.) Nawet w simsonach i etzetkach szkło odbijało światło z prawej strony wyżej. To jest normalne że jadąc po europejskich drogach europejskich motocyklem/samochodem oświetlamy znaki i pobocze, a jadąc angielskim motocyklem/samochodem oświetlamy oczy kierowców z naprzeciwka.

Zanim znowu ktoś wtrąci się do dyskusji radze pójść do garażu włączyć światła i samemu ocenić jaki ślad na ścianie zostawia lampa, niż snuć własne dywagacje.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez extrim84 » 3/3/2008, 22:01

Wielkie dzięki za wypowiedzi!!! Tak na marginesie drugiemu sprzedawcy który sprowadza motocykle z wysp zadałem to pytanie odpowiedział, że nie ma takiej potrzeby! Jak pojadę oglądać moto to dokładnie przyjże się tej lampie, postawię przed ścianą i wszystko będzie jasne :)!!!
extrim84
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê