Zobacz wÄ…tek - VT 500 C lub E
NAS Analytics TAG

VT 500 C lub E

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

VT 500 C lub E

Postprzez Linde » 13/1/2008, 22:03

Mam pytanko czy mógłby mi ktoś pomóc i dostarczyć kilku informacji na temat motocykla Honda VT 500 C lub E.
1.Czy te sprzęty są fabrycznie wyposażone we wskaźnik poziomu paliwa ?
2.Jak jest ze stabilnością ramy ?
3.Czy motocykl taki wykazuje siÄ™ nadmiarem mocy?
4.Czy sprzęt jest przyjazny amazonkom ?

Informacje te są dala mnie niezwykle ważne ponieważ sprzęt docelowo ma chodzić z wózkiem a solo ma na nim latać kobieta.
Linde
Świeżak

Postprzez icid » 13/1/2008, 22:18

No co do mocy to raczej żadna 500 nie ma nadmiaru chyba że te z moto gp. Do latania solo będzie ok ale 500 z wózkiem porażka :D
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez skwy » 16/1/2008, 08:47

Co do wersji E była w swoim czasie bardzo mocnym i szybkim motocyklem o nowatorskiej konstrukcji silnika i ramy.
Prędkość osiągana przez ten moto można porównać do GPZ 500.
Co do wersji C jest to typowy Custom z lat 80 czyli poziomowane siedzenie silnik V kierownica bycze rogi,przyjemna jazda i pozycja za sterami.
Co do instalowania wózka bocznego to nie wiem czy koncepcyjnie rama została przystosowana do poruszania się w takim zestawie.
Chyba że sam zamierzasz wprowadzić zmiany w konstrukcji?
W każdym razie amazonka do sobie rade z tum motocyklem bez problemowo a szczególnie z wersją C.
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Linde » 16/1/2008, 18:08

Sęk w tym że towarzyszą mi te same obawy i boję się że z koszem ten sprzęt może sobie nie poradzić. Zmian nie zamierzam wprowadzać bo jakoś nie chce mi się wierzyć że można poprawić coś po japońskich inżynierach, a na pewno nie można zrobić tego w domu przy pomocy młotka, szlifierki kontowej i spawarki.
Linde
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości

na górê