Zobacz wÄ…tek - Problemik z sendÄ…
NAS Analytics TAG

Problemik z sendÄ…

i inne małe pojemności
_________

Postprzez pawlak200192 » 12/1/2008, 11:40

Bostorn- jak ci dozownik podaje za duzo oleju to poluzuj linke która do niego jest podłączona.
Pozatym jaki masz olej w dozowniku :?: Jak jakis zwykły za 10zł to sie nie dziw. Jezeli nie wiesz jaki masz olej to najlepiej spusc ten co masz i kup jakis za ponad 30zł na castrol 2t czy cos w tym stylu...
Jest jeszcze jedna możliwa przyczyna przez, którą moto kopci, a mianowicie zimering. Jest to uszczelniacz, który zapobiega przedostawaniu sie oleju z silnika do komory korbowej.
Jezeli zimmering jest nieszczelny to olej dostaje sie do komory spalania co powoduje kopcenie i zamułe.

Co do filtra to lepiej nie jezdz bez niego bo to zabuza skład mieszanki paliwowo powietrznej, co skutkuje spadkiem osiągów.
Jak chcesz kupic inny to nie stozka, najlepiej kupic filtr gąbkowy i nasączyc go specjalnym olejem do filtrów.
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 12/1/2008, 11:54

korek31 napisał(a):ciężko będzie kupić same pierścienie jak już to zestaw -tłok pierścienie sworzeń zawleczki =150-170zł =docieranko /szlif=60zł więc jak już robisz to zrób dopożadku

omg a na allegro znalazlem za 70zł komplet ciekawe tylko czy do mojego modelu i dotrzec trzeba??:( tzn mam kawalek odemnie sklep z czescmi moze sie da jakos dobrac pierscienie oby :( bo mnie załamka bierze ile trzeba wpakowac w ten motor ;pp

co dooleju mam kupiony castr r2 za 47zł przesada za tyle.. no ale ojciec taki kupil a a co do linki wiem dlaczego kopcil zreszto opisalem jakis czas temu

chodzilo o drucik linka z podanika byla zzucona a zamiast niej byl drucik i 3mal podajnik na maxa podawal duuzo oleju ciogle ;/ ale to troche podejzane..jak by cos z silnikiem bylo dostawal wiecej oleju zeby jako tako moc mial... dziwna sprawa

tu macie ten komplet będzie pasowac do Derbi sendy z 2002?? model w papierach SDR pisze ale to jedno i to samo co sendy ;p

http://www.allegro.pl/item289379080_tlo ... _inne.html
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez pawlak200192 » 12/1/2008, 15:25

ten tłok nie będzie pasował do twojej sendy, zobacz ze tam sa same skutery wypisane...

tu cos jest:
http://sklepmotocyklowy.pl/index.php?si ... =wszystkie

http://www.larsson.pl/sklep.php - poszukaj sobie bo mi sie nie chce załadowac

http://www.agmot.pl/sklep.php?s=t%B3ok&kod=0&k=90

a tu cały zestaw z cylinderm : http://www.agmot.pl/sklep.php?s=cylinder&kod=0&k=90
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 12/1/2008, 19:54

senekkorzenna napisał(a):posłuchaj dobrej rady nigdy same pierścienie! zdecydowanie lepszą formą jest komplet czyli tłok i pierścienie ale wcześniej kontaktuj się szlifierzem żeby pomierzył cylinder co można włożyć .Naprawdę nie eksperymentuj z pierścieniami.Teraz taniej a potem dwa a może trzy razy drożej.Najlepszą formą jest komplet czyli cylinder tłok, pierścienie i łożyska.Będziesz miał gwarancje że sezon bez awarii .A jak dobrze dotrzesz
i na dobrym oleju to pokochasz ten motorek.
pozdrawiam

hmm chyba masz racje :) lepiej zainwestowac pare zł a miec swi ety spokoj :) thx a rade

thx za stronki napewno sie przydadzÄ… :)
Bostorn
Moderator

Postprzez korek31 » 12/1/2008, 20:13

ja Ci polecam olekmotocykle najwiękrzy skład tłoków w polsce a na allegro uważaj na te części pisze ,że cylek 80ccm a ma 65ccm :)
Korek rozporek.
korek31
Świeżak

Postprzez Bostorn » 13/1/2008, 12:26

a jak zmierzyć ten tłok jego średnice tylko suwmiarką??
czy jeszcze cos zmierzyc?? widziałem tłok 39mm w granicach 85 0 zł :) wielkie dzięki za te stronki :)
Bostorn
Moderator

Postprzez pawlak200192 » 13/1/2008, 13:17

39 to bedzie razej nominał a ty potrzebujesz nadwymiar...
musisz liczyc na wszystko tak 200zł...

PS-ile dales za sende w takim stanie jesli mozna wiedziec :?:
tez chce sobie kupic z jakis czas i sie zastanawam czy nie brac w takim stanie jak twoja i sobie zrobic...
pawlak200192
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 13/1/2008, 16:31

pawlak200192 napisał(a):39 to bedzie razej nominał a ty potrzebujesz nadwymiar...
musisz liczyc na wszystko tak 200zł...

niee srednica tłoka moj ma chyba 39mm i wysokosc około 46 ale to trzeba go wyjąc i dokładnie zmierzyc

ja za swoją dałem 3200 i tak do roboty tzn jest bo jeszcze nie zrobiona;p tylni blotnik nowy trzeba kupic pomalowac 2 tylnie owiewki pomalowac filtr powietrza kupic i oslonke na niego sprawy silnikowe... udręka :( hmm i 2 kierunki lub 1 bo 1 mam rozwalony ale narazie sobie 2 wymienie :) aa i trzeba ubezpieczyc zarejestrowac itp itd tak z 800zł trzeba doliczyc albo wiecej :/ ale tak do 4.500 napewno dam rade

w sezonie chodza one od 5k w góre :) tak więc mam nadzieje ze za rok moze cos zarobie na nej chyba ze mi sie spodoba i nie będe jej sprzedawał :PP
jak cos dam znac jak bym chcial sprzedawac:D
Bostorn
Moderator

Postprzez Bostorn » 18/1/2008, 15:29

senekkorzenna napisał(a):
Bostorn napisał(a):a jak zmierzyć ten tłok jego średnice tylko suwmiarką??
czy jeszcze cos zmierzyc?? widziałem tłok 39mm w granicach 85 0 zł :) wielkie dzięki za te stronki :)

Mam nadzieję że nie kupiłeś tłoka,masz wziąć cylinder do szlifierza i zmierzyć cylinder to się robi średnicówką.Szlifierz powie ci jaki tłok masz kupić.Zrób jeszcze kalkulacje z pełnym zestawem tz.cylinder ,tłok i pierścienie.
Piszę o pomiarze cylindra bo nie wiadomo w jakim stanie jest i czy nie czeba będzie zrobić szlifu.
pozdrawiam :?

co do szlifu nie trzeba robic był ojciec u szlifierza i mowił ze jest w dobrym stanie

co do tłoka ktos tam z obsługi mielnocha napisął mi w mailu ze musze im podac jakis tam nr itp na cylindrze i dobiora mi tłok na wszelki wypadek ojciec jedzie z ztłokiem i cylindrem do szlifierza i on tam all zrobi zresztą mu kazałem do niego jechac. zeby posprawdzał to i tamto :)

dzisiaj wioze plastiki tzn tylnie owiewki do malowania a blotnika niem,oge załatwic :/ spróbuje dodzwonic sie do kolesia moze będzie cos miał z uzywek a jak nie to Mielnoch może będzie cos miał :D

aaa i przetłumaczyłem częsc papierów :PP jeszcze tylko po english mi zostało :/ 30zł za strone juz 60 poszło jeszcze tylko 30 :D

noo dzisiaj pogrzebałem trosze przy sprzęcie i pospuszczałem oleje płyn chłodniczy wyjąłem tłok i mam juz pełne jego wymiary ale nadal mam problem ze znalezieniem tylniego błotnika :/ nasmarowałem sporo częsci

aa nie wiedziałęm ze w Derbiku moim jest koło zapłonowe Ducati :PP jakos tak :D to dobrze??

na nieszczęście urwała mi sie sruba od własnie obudowy plastikowej od tegoż czegos :/
wyjołem zębatke przednią okazało sie że ma 13 ząbków a tylnia aż 70<wow> i dotego ząbki są troszke zjechane łańcuch nie pasował wogle do tego kompletu dlatego zamawiam sobie nowy

co powiecie na taki ??:>:)
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 8c5e2cefad

prosze o komenty itp :)

przypomniec o czyms?- kravec
Bostorn
Moderator

Postprzez Landryss25 » 19/1/2008, 16:59

Zestawik ok ale ja bym wziął przednią zębatkę nie 14z tylko 13z do tylnej 53. Ja mam taki łańcuch przy cylku 80ccm i wytrzymuje tą moc.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bostorn » 20/1/2008, 12:18

Landryss25 napisał(a):Zestawik ok ale ja bym wziął przednią zębatkę nie 14z tylko 13z do tylnej 53. Ja mam taki łańcuch przy cylku 80ccm i wytrzymuje tą moc.

aha czy takie łożysko będzie mi pasowac?? średnica korbowodu ma 12mm tu tez jest pytanko czy na bank będzie pasowac:)
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 866e9c4fcd
plz o odp :)

hmm a czym sie różni 14 od 13??

co do Kaveca post był napisany następnego dnia... więc ocb?? :(
Pozdrawiam Bostorn :)
Bostorn
Moderator

Postprzez kravec » 20/1/2008, 12:44

o to ze i tak jest jeden pod drugim... nie bylo roznicy kilku/kilkunastu dni zebys musial "odswierzac" temat
kravec
Administrator

Postprzez Bostorn » 20/1/2008, 13:49

kravec napisał(a):o to ze i tak jest jeden pod drugim... nie bylo roznicy kilku/kilkunastu dni zebys musial "odswierzac" temat

aha rozumiem i dziękuje za sprostowanie już to sie nie powtórzy :)
dzięks za wytłumaczenie i sorki za problem :P :)
pozdro :) życze miłego weekendu:D

apropo tych zebatek miałem wstawione 13z i 70z i nawet ładnie śmigał chociaz miał cieńką moc i nie było gdzie sie rozpędzic po sniegu max 40 jechałem ;pp więc jak będzie interesuje mnie prędkosc i wmiare dobre przyspieszenie 13 na 53 jest dobrze??
w tym zestawie co miałem łańcuch był za krutki i poniszczył zębatki :/ debil przedemną albo na takim jeździł albo wyjoł co dobre i wstawił byle co :/

więc co lepsze 14 na 53 czy 13 na 53 ??
Bostorn
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê