[skutery] Simpli - nowy skuter ZICO
kolego mam tak samo raz pokazuje fula a raz rezerwe wine w tym wszystkim ma pływak w zbirniku<br><hr>PatrykKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>Komentatorzy napisał(a):Docieraj go przez 500km, najlepiej z śregnią prendkoscią 40km/h. ja też mam problem z tym jebanym licznikiem raz pokazuje pełem a po chwili rezerwa a swiatła to pewnie zaruwka albo przewud gdzies naderwany<br><hr>SGH<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kole ściagniecie tulejki z pod wariatora mi dało 10 km/h różnicy ja mam orginalny silnik zero przeróbek po zmienieniu modułu na sportowy jade nim 92km/h jak jade we dwóch pod ostra górkę to max predkość wynosi 85km/h prawie nie odczówam tego ze jade pod górkę a najlepsze jest to ze jak go kupiłem to miałem blokade na rol gazie i jechał tylko 50km/h pozdrawiam:)<br><hr>PatrykKomentatorzy napisał(a):Ten motorek jest naprawde nie do zdarcia... mam go i zrobiłem na nim 9 tys kilometrów bez żadnego wymieniania części tyle co tylko czyszczenie filtra powietrza i gaźnika. po pierwszych 10 kilomtrach ściągłem blokady bez dostarcia. Pasek napędowy jak nówka. Jstem zadowolony z tego skuterka. Obecnie mam cylinder 72cmm, sportowy gaźnik, Sportowy moduł, blokady wszystkie sciągniętę oprucz pierścienia z pod wariatora i nie ma sensu ściągać go ponieważ pasek szybciej sie drze :/ a to prawie nic nie daje może jedziesz szybciej o jakieś 2-3 km/h... Teraz motorek idzie ze startu na jedno koło i wogóle osiągi 95km/h po prostej a pod góre we dwóch 45-50 km/h.. . Narazie nie rozpracowałem dlaczego nie chce mi palić do strzału...musze go kopac z 15 min żeby rysnoł a rozrusznik mam wykręcony bo sie chyba spalił .... jeśli komuś stało sie coś takiego i wie co z tym zrobić prosze o pomoc ;d Moge na koniec powiedziec ze teraz żaden skuterek Aprilla nie ma szans to samo yamaha aerox. Sprawdziłem i sie ścigałem ;D.<br><hr>SMoQer<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam kolege ten kabeleek jest przy module poprostu go utni a skuterowi nic sie nie stanie jak przetniesz ten kabelek pojedziesz 60-65km/h<br><hr>PatrykKomentatorzy napisał(a):Witam!!!
Mam prośbę mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się różowy kabelek do zdjęcia jednej z blokad. czy zdjęcie tej blokady w jakiś sposób grozi skuterowi????? trzeba go przecinać????<br><hr>posiadacz zippa simpli<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jaka cena<br><hr>lowiczKomentatorzy napisał(a):Witam mam do sprzedania prawie nowy skuter Zico Simpli skuterm ma jedynie przejechane 1500 km !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cena do negocjaci więcej info na GG :
25294405<br><hr>VeX<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja na swojego nie narzekm dobry jest sportowy fajne głosniki graja dobrze wygłuszony<br><hr>wdasfr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mnie tez ten wskaznik denerwuje raz pokazuje ze polowa a tu nagle juz na dnie.Muj idzie 58km/h na blokadach a jest 50ccm jak masz 4suw to docieraj do 400km ja jeżdże po 40 45 50 raz się zdazylo ze 58<br><hr>flexuKomentatorzy napisał(a):Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek<br>Komentatorzy napisał(a):Cześć z bakiem paliwa mam tak samo o chcialem sie spytac czy juz to naprawiłeś neidługo jade na przegląd 300 km i im powiem zeby to zrobili ale fajnie by bylo wiedzieec co się dzieje.
A zeby dobrze dotrzeć skuter musisz przed jazda chwile go potrzymac wlaczonego zeby olej wszedzie dotarł i silnik sie rozgrzał przez 1000 km nastepuje docieranie. Napoczątku jeździj okolo 30 km/h ale ze zmienna predkoscia ja jezdze tak ze jade 35 potem zwalniam 25 i znowu do 35 km/h .po 500 km juz mozna uzywac pełnej mocy pojazdu ale warto tez nie przesadza. Opcjonalnie blokady należy sciągać po 1000km czyli po pełnym dotarciu pojazdu. Prosze o odpowiedź o wskaźnik czujnika paliwa.
A jeszcze jedno ma tez takie coś, ze jak jade około np 33km/h to na o.5 sekundy pokazuje mi np 52km/h i znowu normalnie to tez im powiem na przegladzie.<br><hr>Bartek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja sprzedaje .. pisz gg 3574430<br><hr>MichałKomentatorzy napisał(a):Ile kosztuje taki skuter? A może ktoś sprzedaje swój używany??? Proszę o odpowiedź... <br><hr>Weronika<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
z przepaści oczywiście...<br><hr>ikssKomentatorzy napisał(a):ciekawe ile poleci jak zdejmę blokadę?<br><hr>luka<br>Komentatorzy napisał(a):mi leci 105 km/h oryginalne wszystko<br><hr>TwOrEk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Koledzy mam do was pytanie mam skuter zico i gdy jadę na wysokich obrotach to obroty na liczniku zaczynają skakać i tak samo jest z prędkością bo jadę powoli a on nagle pokazuje 50 km/h a mam 20km/h. Skuter nie wchodzi na pełne obroty i czym bardziej ciepły tym bardziej słabnie. Jak by ktoś znał jakiś powód to proszę o szybką odpowiedz.<br><hr>Zico Simpli
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja słyszałem że można kabel przeciąć w module od obrotów rzeby whodził na 12 ty jak wiecie ktury to prosze o podpowiećKomentatorzy napisał(a):Ten motorek jest naprawde nie do zdarcia... mam go i zrobiłem na nim 9 tys kilometrów bez żadnego wymieniania części tyle co tylko czyszczenie filtra powietrza i gaźnika. po pierwszych 10 kilomtrach ściągłem blokady bez dostarcia. Pasek napędowy jak nówka. Jstem zadowolony z tego skuterka. Obecnie mam cylinder 72cmm, sportowy gaźnik, Sportowy moduł, blokady wszystkie sciągniętę oprucz pierścienia z pod wariatora i nie ma sensu ściągać go ponieważ pasek szybciej sie drze :/ a to prawie nic nie daje może jedziesz szybciej o jakieś 2-3 km/h... Teraz motorek idzie ze startu na jedno koło i wogóle osiągi 95km/h po prostej a pod góre we dwóch 45-50 km/h.. . Narazie nie rozpracowałem dlaczego nie chce mi palić do strzału...musze go kopac z 15 min żeby rysnoł a rozrusznik mam wykręcony bo sie chyba spalił .... jeśli komuś stało sie coś takiego i wie co z tym zrobić prosze o pomoc ;d Moge na koniec powiedziec ze teraz żaden skuterek Aprilla nie ma szans to samo yamaha aerox. Sprawdziłem i sie ścigałem ;D.<br><hr>SMoQer<br>Komentatorzy napisał(a):kole ściagniecie tulejki z pod wariatora mi dało 10 km/h różnicy ja mam orginalny silnik zero przeróbek po zmienieniu modułu na sportowy jade nim 92km/h jak jade we dwóch pod ostra górkę to max predkość wynosi 85km/h prawie nie odczówam tego ze jade pod górkę a najlepsze jest to ze jak go kupiłem to miałem blokade na rol gazie i jechał tylko 50km/h pozdrawiam:)<br><hr>Patryk<br>
<br><hr>daniel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież na świeżo założonym cylindrze nigdy nie trzyma obrotów..Komentatorzy napisał(a):aha i jeszcze jedno ....
całkiem na dole koło tłumnika jest wężyk od oleju i mi sparzyło wężyk od temperatury, nie wiem jak się to stało ale olej mi uciekał trażnie szybko <br><hr>KoSa z La<br>Komentatorzy napisał(a):mam pytanko do kolegów... i problemik... zatarł mi sie cylek wszystko tralala i jak założyłem nowy to nie chce mi odpalić... odpali tylko na kopa i za jakimś tam razem i po chwili zgaśnie... nie trzyma obrotów i jak by się zalewa potem... wiecie co może z nim być??? pomożcie<br><hr>adek<br>
Musisz go odpalic pare razy, żeby się ułożyło mniej więcej wszystko.
Zalewa, hmm. Nic nie zalewa, musisz po prostu mu trzymać obroty chwilkę
i po chwili przejechać się z mała prędkością kawałek, zaraz ludzie mnie będą
krytykować, ale ja Ci po odpaleniu świeżo radzę go zalać na 2 sekundy pełną manetką,
ponieważ przestanie przerywać ;D
Robiłem tak m.in. Z Piaggio w którym założyłem Sporta 70cc
I własnie w Simpliku, wszystko ładnie śmiga.
<br><hr>Tph72
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam ma zico simpli i mam taki probel ze o nie kce odpalic ani na kopke ani na rozdruch sweica jest iskra jest nie weim co jeszcze ??Komentatorzy napisał(a):SIemka!! Znalazlem fajna stronke o zico simpli!!!!!!!!!!!
<a href="http://www.zicosimpli.fora.pl" target="blank" class="link">www.zicosimpli.fora.pl</a>
<a href="http://www.zicosimpli.fora.pl" target="blank" class="link">www.zicosimpli.fora.pl</a>
Wszystkie pytania, i na nie odpowiedzi!@<br><hr> www.zicosimpli.fora.pl<br>
prosze o pomoc
<br><hr>zico
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
podpinam się pod powyższy (niższy) post- mam ten sam problem niby skuter(simpli 50ccm 2008) był w naprawie bo już wcześniej miałem problem z odpaleniem,pierwszy dzień po odebraniu z serwisu chodził pięknie drugiego już problemy z zapaleniem (czy to z kopa czy na rozruch) jakby nie mógł wejść na obroty...odpali 1,5tys. obr. i gaśnie jak tylko zwiększysz obroty jeśli ktoś wie czym to jest spowodowane prosze o pomoc<br><hr>johnblackKomentatorzy napisał(a):SIemka!! Znalazlem fajna stronke o zico simpli!!!!!!!!!!!
Wszystkie pytania, i na nie odpowiedzi!@<br><hr> www.zicosimpli.fora.pl<br>Komentatorzy napisał(a):witam ma zico simpli i mam taki probel ze o nie kce odpalic ani na kopke ani na rozdruch sweica jest iskra jest nie weim co jeszcze ??
prosze o pomoc
<br><hr>zico<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość